![]() |
Oj tak jak zaczynalem to tez balem sie sttrasznie ale.... jak to mawiaja w miare jedzenia apetyt rosnie ;) :respect:
|
na 754 jest dalej to samo:) nie wiem jak 939 :)
|
Cytat:
|
mowisz o amd chyba ;] intel sie tak latwo nie jara
http://www.tomshardware.com/images/t...pu_cooling.zip polecam ogladnac:) |
do pierwszego zjaranego podzespolu jak to mowa ;)
|
maniacy :)
|
ja mam p4 3,2@4,0 (ale bedzie wiecej) i nic sie plycie nie dzieje ramom tez a grafika 400/500 bo to gigabyte i wiecej bez zmiany chlodzenia sie boje :) ale to samo mowilem przy 350/460 :P
|
Pewnie ten watek zniknol w czelusciach zapomnienia ale musze jeszcze co napisac :D
Wiec grafike R9550 podkrecilem na rdzeniu z 250 na 490MHz a na pzmieci z 200 na 300MHz!! Zero duzej temperatury na orginalnym wentylu Radki zadza :D Z procem sie meczylem i przekrecilem go z 1,666 na 2,100MHz ale tylko dzieki mnoznikowi inaczej ramy glupkuja, i wsio dzialalo do czasu... Bo po dwuch tygodniach przy przegladzie kompa stwierdzilem ze spuchly mi kadzie na plycie :( no coz ale Epox jest git i jeszcze fakt kadzi nie wplyna na stabilnosc kompa :D To doswiadczenie spowodowalo ze CHCE WIECEJ i WIECEJ i jak przelutuje kondzie bede krecil go dalej i wiecej :D :D :D OVERKLOCK UNTIL IT WILL BURN OUT :D |
|
prime
|
Kto mi powie jaki jest dobry program do sprawdzenia proca na stresie??
Bo chce wiedziec jaką temperaturę osiągnie na pełnym obciążeniu!!:D |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie kręć w taki upał bo coś skręcisz na amen :D (no chyba, że masz klimę)
|
No i dupa blada. Doszedłem do 2,2GHz przy temp. 50 na stresie!!! i dalej nie dało rady. Wszystko było by git ale pamięci mi się zbuntowały i winda się rozsypała! Na MemTeście sypały błędami :'( Szkoda bo było fajnie :| Z proca wsiadłem na grafe R 9200 i podciągnołem ją troche co w 3Dmarku zaowocowało 7100ptk z 6500 :) I na tym moja zabawa w overclockera się zakończyła :| Może po zmianie płyty i zasilacza jeszcze sprubuje!
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:20. |