Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Propozycja dla speców od GIER (https://forum.cdrinfo.pl/f5/propozycja-dla-specow-od-gier-55593/)

Antonowski 18.08.2005 06:14

Propozycja dla speców od GIER

W ramach nowego projektu związanego z polską sceną gier komputerowych poszukujemy osoby na stanowisko RZECZNIKA PRASOWEGO.

Osoba musi spełnić następujące warunki:

1. wiek: 20-25 lat,
2. stałe zamieszkanie w Warszawie lub najbliższej okolicy,
3. wykształcenie minimum średnie lub wyższe (mogą być też studenci),
4. bardzo dobra znajomość tematyki gier komputerowych,
5. dyspozycyjność,
6. komunikatywność i swoboda wypowiedzi.

Osoby zainteresowane muszą wysłać nam swoje CV (koniecznie ze zdjęciem) na adres: praca@leonardo.pl

Czekamy na Was! :)

ed hunter 18.08.2005 06:24

kurcze a zawsze myślałem, że rzecznik powinien spełniać warunki w tej kolejności:

1. komunikatywność i swoboda wypowiedzi. (gość bez kompleksów)
2. dar przekonywania (ładnie kłamiący)
3. dyspozycyjność (coby nie pił za dużo i na zwiedzanie panienek w terenie nie jeździł)
4. jakaś znajomość tematyki (musi wiedzieć troszeczkę o czym mówi)

a tu wiek 20-25 i pewnie 15 lat doświadczenia zawodowego?

:P

andrzejj9 18.08.2005 08:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter
kurcze a zawsze myślałem, że rzecznik powinien spełniać warunki w tej kolejności:

1. komunikatywność i swoboda wypowiedzi. (gość bez kompleksów)
2. dar przekonywania (ładnie kłamiący)
3. dyspozycyjność (coby nie pił za dużo i na zwiedzanie panienek w terenie nie jeździł)
4. jakaś znajomość tematyki (musi wiedzieć troszeczkę o czym mówi)

a tu wiek 20-25 i pewnie 15 lat doświadczenia zawodowego?

:P

Nie no, punkt 4 to najwyżej jako miły dodatek ;)

A serio - rzecz może być nawet ciekawa i kto wie, czy bym się nie zainteresował.. Ale pozostaje kwestia miejsca zamieszkania - Wrocław a Warszawa to jednak "pewna" odległość..

nimal 18.08.2005 09:42

szkoda ze nie podano wiecje szczegolow
zawodowo zajmuje sie promocja i pracuje z moim rzecznikiem prasowym (nie stac was na niego :P )
i pare pytan sie sama nasuwa - jakie obciazenie praca przewidujecie
jaka reprezentacje was interesuje
za ile :P

ed hunter 18.08.2005 09:48

muszę się przyznać, że zaślepiony męskim szowinizmem nie przewidziałem kobiety/panny/swobodnej ;) jako rzecznika...

i tu dochodzi sprawa ciąży :>

jak to dobrze, że dziewczyny nie czytają zbyt często tego forum - ukamienowanko miał bym zapewnione ||

nimal 18.08.2005 09:51

ed - prosze o definicje "swobodnej" || mysle ze miala by inne wyrownujca zalety ||

zaraz dostanie sie nam... :banan2:

Berion 18.08.2005 10:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter
[...]
4. jakaś znajomość tematyki (musi wiedzieć troszeczkę o czym mówi)[...]

Mam nadzieję, że to ironia z Twojej strony :)

@Antonowski
Szkoda, że komputerowych :| Już dawno "wypadłem z obiegu" (kto ma dzisiaj tyle pieniędzy by co chwile dokupywać nowe karty, RAM itp...) ... ...
... Gdyby jednak chodziło o konsolowe to z chęcią bym się pofatygował (wszak warunki wszystkie spełniam).

:)
ehhh... ...

Desden 18.08.2005 10:49

Ciekawi mnie co to za portal powstanie na rynku,albo już istnieje?

Antonowski 18.08.2005 13:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter
kurcze a zawsze myślałem, że rzecznik powinien spełniać warunki w tej kolejności: [cut]

Kolejność nie ma znaczenia, bo kandydat musi spełnić WSZYSTKIE wymagania jw.

Cytat:

a tu wiek 20-25 i pewnie 15 lat doświadczenia zawodowego?:P
Nie musi mieć takiego doświadczenia. Najważniejsze by był mastahem od gier.

Pozdrawiam
A

Antonowski 18.08.2005 13:59

Cytat:

Napisany przez nimal
szkoda ze nie podano wiecje szczegolow
zawodowo zajmuje sie promocja i pracuje z moim rzecznikiem prasowym (nie stac was na niego :P )

Praca, którą oferujemy, to nie posada Rzecznika Rządu. Ale nasza oferta z pewnością byłaby ciekawsza dla kogoś, kogo gry pasjonują.

Cytat:

Napisany przez nimal
i pare pytan sie sama nasuwa - jakie obciazenie praca przewidujecie

Pól etatu na razie. Dlatego też jest to dobra propozycja dla studentów.

Cytat:

Napisany przez nimal
jaka reprezentacje was interesuje

Kontakty z mediami i ogólnie pojętym światem zewnętrznym.

Cytat:

Napisany przez nimal
za ile :P

Odpowiedź na podobne pytania na rozmowie kwalifikacyjnej. Wszystkich zainteresowanych zapraszam. Nie macie nic do stracenia, a do zyskania przynajmniej ciekawe doświadczenie.

Pozdrawiam
A

pawelblu 18.08.2005 14:05

Ale to podchwytliwa oferta :)

Jak ktos jest mastahem i specem od gier to nie bedzie tracil czasu na pisanie CV ||

W moim przypadku wszystko OK, tylko pkt 5 troche sie gryzie z byciem studentem, chociaz w pkt 3 to nie przeszkadza. No i naturalnie nie chce mi sie pisac CV :D

Ale przyznac musze ze oferta bardzo intrygujaca - widac rynek prosperuje calkiem dobrze.

Antonowski 18.08.2005 16:19

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale to podchwytliwa oferta :) Jak ktos jest mastahem i specem od gier to nie bedzie tracil czasu na pisanie CV

Takie są wymogi rekrutacji. :) Musimy jakoś oddzielić tych, którzy ściemniają, od tych którzy faktycznie się znają na rzeczy.

Pozdr :)
A

nimal 18.08.2005 17:27

mastaha od gier na rzecznika prasowego - to tak jakby slon mial byc rzecznikiem prasowym zoo
po prostu sie nie dogada z dziennikarzami
99% rzecznikow to byli dziennikarze - z czegos to wynika
no ale juz przestaje jeczec - i tak nie mieszkam w wawie ;p

Morris 18.08.2005 17:57

Zdarzyło mi się piastować taką funkcję i na pewno większe znaczenie ma tu komunikatywność, pomysłowość, kreatywność i prezencja niż mistrzowskie znawstwo tematu (choć ja akurat przez rok poznawałem wpierw tajniki mojej branży). Wykształcenie dziennikarskie, jak i minimalne doświadczenie też mogą będą pomocne.
Gdybyście poszukiwali w Krakowie, to pewnie rozważyłbym taką propozycję, a tak, hmm... służę radą ;)

Berion 18.08.2005 21:23

Cytat:

Napisany przez Morris
Zdarzyło mi się piastować taką funkcję i na pewno większe znaczenie ma tu komunikatywność, pomysłowość, kreatywność i prezencja niż mistrzowskie znawstwo tematu [...]

A powiedz... Co to za rzecznik jeśli nie wie o czym mówi? XD I to na dodatek jeszcze w branży elektronicznej.
Odpowiem: l.a.m.e.r :|

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52.