Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z wieloma nagrywarkami (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-wieloma-nagrywarkami-55611/)

lolovandj 18.08.2005 16:42

Problem z wieloma nagrywarkami

Wiatam jestem tu nowy. Jezeli zle zalozylem temat nie bijcie :)

Wiec mam problem z 2 nagrywarkami. Jedna z nich to DVD.

Lg - HL - Dt St CD-Rw GCE - 8525B - slave
Sony DvD RW DRU - 530A - master

Przy nagrywaniu cd audio z predkoscia x 16 i mniej (alcoholem lub neronem) nosnik cd z nagrywarki SONY nadaje sie do wyrzucenia (brak dzwieku - odlicza czas, jakies niezidentyfikowane dzwieki na plycie badz czysta zindeksowana)

Nagrywałem cd audio - z własnymi produkcjami.
Zeby sprawdzic nagrywarke sony, nagralem tylko 1 cd na sony. Wsio jest dobrze plyta dziala w odtwarzaczu audio.

mam 512 ramu, procesor AMD 2000+ 1,67GHz

pozdrawiam

Velu 18.08.2005 17:29

hmm zaraz znaczy ze problem jest taki ze po nagraniu plyty audio nie widzi jej w napedzie natomiast w zawnetrzym odtwarzaczu wszystko jest ok?? musisz powiedziec jasniej bo nie kapuje

ed hunter 18.08.2005 17:54

Cytat:

Napisany przez lolovandj
Wiatam jestem tu nowy. Jezeli zle zalozylem temat nie bijcie :)

Wiec mam problem z 2 nagrywarkami. Jedna z nich to DVD.

Lg - HL - Dt St CD-Rw GCE - 8525B - slave
Sony DvD RW DRU - 530A - master

Przy nagrywaniu cd audio z predkoscia x 16 i mniej (alcoholem lub neronem) nosnik cd z nagrywarki SONY nadaje sie do wyrzucenia (brak dzwieku - odlicza czas, jakies niezidentyfikowane dzwieki na plycie badz czysta zindeksowana)

Nagrywałem cd audio - z własnymi produkcjami.
Zeby sprawdzic nagrywarke sony, nagralem tylko 1 cd na sony. Wsio jest dobrze plyta dziala w odtwarzaczu audio.

mam 512 ramu, procesor AMD 2000+ 1,67GHz

pozdrawiam

ram i proc bardziej niż ok.
z tego co opisałeś, robisz wszystko ok.

...............................................

dla formalności - napęd na DMA
ASPI zainstalowane?

lolovandj 18.08.2005 17:57

Sprawa wyglada tak... jezeli nagrywam pojedynczo na plyte z nagrywarki LG (cdrw) lub sony(dvd) plyta jest ok. Jak nagrywam na 2 nagrywarki plyta z Sony (dvd) jest do wyrzucenia, a plyta z Lg jest dobra. Nagrywam z ta sama predkoscia ...

ed hunter 18.08.2005 18:00

Cytat:

Napisany przez lolovandj
Sprawa wyglada tak... jezeli nagrywam pojedynczo na plyte z nagrywarki LG (cdrw) lub sony(dvd) plyta jest ok. Jak nagrywam na 2 nagrywarki plyta z Sony (dvd) jest do wyrzucenia, a plyta z Lg jest dobra. Nagrywam z ta sama predkoscia ...

nie powinno się nagrywać na dwie nagrywarki na raz - komp tego nie przepuści.

Velu 18.08.2005 18:02

acha teraz kumam :) tak jak kolega ed mowi sprawdz DMA ewentualnie ASPI mozesz tez wrzuc najnowsze stery do chipsetu

ed hunter 18.08.2005 18:05

Cytat:

Napisany przez Velu
acha teraz kumam :) tak jak kolega ed mowi sprawdz DMA ewentualnie ASPI mozesz tez wrzuc najnowsze stery do chipsetu

i nienagrywaj na dwóch nagrywarkach na raz.

lolovandj 18.08.2005 18:22

Ilość załączników: 2
:) przepusci przepusci :) (widzialem komputery na 6 nagrywarek z kontrolereami... i szło tylko ze miał procka 3Ghz i 1024 ramu.

co do
ASPI jest...

yahol 18.08.2005 19:13

Cytat:

Napisany przez lolovandj
:) przepusci przepusci :) (widzialem komputery na 6 nagrywarek z kontrolereami... i szło tylko ze miał procka 3Ghz i 1024 ramu.

co do
ASPI jest...

Przepusci albo nie przepusci :)
Tasme masz oczywiscie 80 zylowa.
I teraz zabawa :
-na CDRW nagrywa bo i transfer wymagany mniejszy i predkosci nizsze.
-na DVDR nie chce, bo cos ten transfer na DVD sie nie wyrabia.
Jakos nie wpadlem na to, aby nagrywac jednoczesnie na CDRW+DVDR :),
z ciekawosci sprobowalem :D na swoim kompie (HL-DT-ST CD-RW GCE-8481B + HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B) nagrywalem muzyke w mp3, predkosc 12x.
Nagralo, srednia predkosc nagrania 8,4x.
Obie plyty dzialaja :D

Ps: kompa mam srednio-niskiego, 2,4 GHz+2GB RAM, dyski ATA133.

Ps2: zlozylem duplikator z 8 nagrywarkami CDRW (lg) i chyba dzialal :D bi nie sprawdzalem :D Po co?! :D

Maciej 18.08.2005 19:15

Widze że tryb transferu masz MultiWord, jak możesz włącz UltraDma tryb2 .

lolovandj 18.08.2005 19:58

Hmmm teraz mi nagrało... 2 cd audio z tym ze ustawilem jedna predkosc... x 8 a na nagrywarce DVD automatycznie ustawila sie predkosc x 16. Dwie płyty działaja. nagrywam 2 raz. zobaczymy czy tez 2 zadziałaja.

ps. Lg juz skonczyła a a na sony musiałem czekac 1min... ??? ??? ???

ps2. za drugim razem nie wyszło :( Jedna płyta z nagrywarki Sony - Error

pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:29.