Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kwach nie podpisał ustawy o zwrocie VAT w budownictwie!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kwach-nie-podpisal-ustawy-o-zwrocie-vat-budownictwie-55784/)

Air 23.08.2005 16:34

Kwach nie podpisał ustawy o zwrocie VAT w budownictwie!!

****a mać

Górnicy mają emeryturki, a ja muszę płacić 22 % VAT'u. Miał być zwrot a nie ma. Jak oni chcą likwidować oszustwa i matactwa podatkowe skoro sami robią to najlepiej!!

Ormianin 23.08.2005 16:48

Cytat:

Napisany przez Air
****a mać

Górnicy mają emeryturki, a ja muszę płacić 22 % VAT'u. Miał być zwrot a nie ma. Jak oni chcą likwidować oszustwa i matactwa podatkowe skoro sami robią to najlepiej!!

...za to podpisal wysokie emerytury dla gornikow... zrobil to na zakonczenie, dla nastepnego kandydata

Piterniel 23.08.2005 17:52

Moi rodzice nie są zadowoleni :|. Specjalnie robili remont dla tego zwrot, a tutaj ZONK :|

Air 23.08.2005 17:59

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Moi rodzice nie są zadowoleni :|. Specjalnie robili remont dla tego zwrot, a tutaj ZONK :|

Jestem w tej samej sytuacji :(

Piterniel 23.08.2005 19:11

Cytat:

Napisany przez Air
Jestem w tej samej sytuacji :(

Można się pocieszać jedynie tym, że zostaje ulga w tym roku jeszcze...

piotrek123 23.08.2005 19:40

A co kwacha obchodzą jakieś vaty nie vaty, on już to olewa, zrobił swoje i teraz będzie :mysz: :banan3: :sluze: hmm... korzystać z życia, no nie :podbite:

Patrix 23.08.2005 19:43

Cytat:

Napisany przez Air
****a mać

Górnicy mają emeryturki,

Sorrki ale odpień się od górników :)

Air 23.08.2005 19:45

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Można się pocieszać jedynie tym, że zostaje ulga w tym roku jeszcze...

Ulga zostaje jedynie dla osób, które rozpoczęły remont lub budowę domu w ciągu ostatnich dwóch lat. Ja zacząłem w tym roku i nic mi się nie należy :'(

Cytat:

Napisany przez Patrix
Sorrki ale odpień się od górników :)

A to dlaczego?? Też mam iśc pod sejm i lać policjantów żeby dostać zwrot VAT'u.

Należy im się, ale mnie chodzi o sposób w jaki to osiągnęli.

pawelblu 23.08.2005 19:55

Ale nie wiem w czym problem.

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glos...gent&4&107&131

Odrzucenie weta nie bedzie trudne.

Morris 23.08.2005 20:08

Cytat:

Napisany przez Air
Należy im się, ale mnie chodzi o sposób w jaki to osiągnęli.

Tak się składa, że minister finansów był przeciwny też i emeryturom górniczym. Pozostaje pytanie, dlaczego akurat teraz dopiero Kwachu usłyszał jego wołanie?

Cytat:

Napisany przez Air
A to dlaczego?? Też mam iśc pod sejm i lać policjantów żeby dostać zwrot VAT'u. Należy im się, ale mnie chodzi o sposób w jaki to osiągnęli.

Z tego co pamiętam, to rozróbę zrobili po fakcie. Tym samym mocno sobie zaszkodzili :|

Patrix 23.08.2005 20:09

Cytat:

Napisany przez Air
A to dlaczego?? Też mam iśc pod sejm i lać policjantów żeby dostać zwrot VAT'u.

Ot co media narobiły...'wszystko na anty'
Lać ?! Lali się tam tylko pijani ludzie, których nie powinno tam być, co do których niestety wstyd sie przyznać, że to górnik...

Poza tym co ma górnik do VATu ?

Górnikom, sie należy- bo nie ma gorszego zawodu i nie ma tutaj o czym dyskutować...

Air 23.08.2005 20:14

Cytat:

Napisany przez Patrix
Ot co media narobiły...'wszystko na anty'
Lać ?! Lali się tam tylko pijani ludzie, których nie powinno tam być, co do których niestety wstyd sie przyznać, że to górnik...

Poza tym co ma górnik do VATu ?

Górnikom, sie należy- bo nie ma gorszego zawodu i nie ma tutaj o czym dyskutować...

Górnik wybrał sobie zawód sam, ja też mogłem iść do Technikum górniczego ale tego nie zrobiłem bo wiem co to za praca.

Porównanie nasunęło się samo z uwagi na fakt, że obie ustawy mocno nadszarpną budżet Państwa, ustawa o emeryturach bardziej a została podpisana.

Ja wspominałem powyżej WIEM ZE PRACA GÓRNIKA JEST CIĘŻKA

Cytat:

Ale nie wiem w czym problem.

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glo...Agent&4&107&131

Odrzucenie weta nie bedzie trudne.
Zobaczymy

piotrek123 23.08.2005 20:15

Cytat:

Napisany przez Patrix

Znalazło by się kilka.
Co nie zmienia faktu że górnikom wcześniejsze emerytury się naleźą.

Patrix 23.08.2005 20:24

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Znalazło by się kilka.

Owszem zmienia, gdyby tego nie podpisał to górnik robiłby dosłownie 'do grobowej dechy'.

Cytat:

Napisany przez Air
Górnik wybrał sobie zawód sam, ja też mogłem iść do Technikum górniczego ale tego nie zrobiłem bo wiem co to za praca.

Ja wspominałem powyżej WIEM ZE PRACA GÓRNIKA JEST CIĘŻKA

Owszem górnik wybrał zawód sobie sam ale wiedział, że będzie pracował 25 lat i ani dnia więcej, w tym roku chcieli im to odebrać. Patrz na to z tej perspektywy :)

Tak praca bardzo...sama wycieczka do kopalni (zwiedzanie) zwala z nóg... co dopiero zjechać i robić te 8 godzin...

mgit 23.08.2005 20:30

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Znalazło by się kilka.

ta należa ... tylko dlaczego wszyscy podatnicy maja im płacić na te ich wcześniejsze emerytury ..., jak chcą wcześniejsze emerytury porsze bardzo niech se palcą większe składki i wtedy jak najbardziej, a tak :banan2:

Górniką powini zlikwidować związki zawodowe, większość związków nie ma to i oni mieć nie powinni :fiu:

Zaraz ktoś się przyczepi do mojej wypowiedzi zapewne, ale jest wolność słowa więc ... mówie co myśle :idea:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:40.