Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nagrywarka DVD - YAMAKAWA - co to za cudo? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nagrywarka-dvd-yamakawa-co-za-cudo-55841/)

andrzejj9 24.08.2005 23:14

Nagrywarka DVD - YAMAKAWA - co to za cudo?

Wątpię, żeby ktoś mógł mi na ten temat coś konkretnego powiedzieć, ale może akurat. Mam możliwość kupna czegoś takiego:

http://www.ecost.com/ecost/shop/detail~DPNo~493525.asp

Wyniesie mnie to jakieś 13 dolarów, czyli raptem z 40 złotych. Co prawda jako nagrywarkę DVD celuję w LG z LightScribe, ale ten model ma się w Polsce pojawić dopiero w okolicach października - listopada, a i to nie wiadomo, jaką cenę sobie na początku zażyczą, więc na przeczekanie wziąłbym coś takiego.

Co sądzicie o tym modelu?

mensir67pl 24.08.2005 23:53

no za tyle kasy :) to w ciemo bym kupil :) ale nie kupie bo dajscia nie mam

POZdrawiam

REi 25.08.2005 00:25

13$ ?!?! to ja bym bral nawet jako zapasowy czytnik DVD :D nawet by nagrywac nie musiala :D

Piterniel 25.08.2005 02:02

A jak wygląda przesyłka?
Mieszkasz w Polsce teraz?

andrzejj9 25.08.2005 08:17

Mieszkam w Polsce, ale mam możliwość sprowadzenia bez dodatkowych kosztów.

(Podobnie sprowadzę sobie pen drive'a 256MB za... 8$ 8 )

mensir67pl 25.08.2005 08:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

To moze jaki lekki hurcik ;)

Smartek 25.08.2005 08:51

tez bylbym chetny ! :D [na pendrive..]
pozdro ;)

ed hunter 25.08.2005 09:57

fajna stronka - płyty po zero dolarów :fiu:

;)

piotrek123 25.08.2005 11:02

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wątpię, żeby ktoś mógł mi na ten temat coś konkretnego powiedzieć, ale może akurat. Mam możliwość kupna czegoś takiego:
Co sądzicie o tym modelu?

Kupuj i porób testy, zobaczymy co to za zwierz 8 )

Smartek 25.08.2005 11:20

jesli istnialaby mozliwosc zebys wzial wiecej jakichs rzeczy to mam pare produktow, ktore bym chcial :)
pozdro ;)

kodziu 25.08.2005 11:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Gdybym ładnie poprosił to bym się na takie coś załapał? :)

kraluk 25.08.2005 12:21

Cytat:

Napisany przez kodziu
Gdybym ładnie poprosił to bym się na takie coś załapał? :)

Ja również ładnie proszę i pytam czy załapałbym się na takiego PenDrive'a??? :)

andrzejj9 25.08.2005 12:24

Ponieważ już kilka osób się mnie o to pytało, napiszę tutaj.

Gdybym miał taką możliwość, to naturalnie zebrał bym hurtem od was zamówienia, a potem porozsyłał, bo to niewielki problem. Ale ja sprowadzać te rzeczy będę w tami sposób, że po prostu moja siostra przyjeżdża do nas ze Stanów i kilka dodatkowych rzeczy może ze sobą zabrać. Ale ponieważ nie jestem jedyną osobą, która chce skorzystać z okazji i trochę się już tych dodatkowych zamówień zebrało, to byłoby niebezpiecznie (kontrola na granicy) brać tego więcej. No i plus, że już nie bardzo jest na to miejsce.

A jeśli chodzi o tą konkretną stronę, to nie wiem, czy znacie ten sposób zakupów w stanach, ale tutaj te pieniądze (zniżka) zwracają potem pocztą (po kilku miesiącach), ale najpierw trzeba je niestety wyłożyć. Plus każdy towar ma promocję tylko na jedną sztukę. Tak więc nie jest aż tak różowo ;)

Co do nagrywarki to chyba jednak się zdecyduję. Niewielkie to ryzyko jeśli chodzi o pieniądze, a a nóż trafi się coś ciekawego.

yahol 25.08.2005 12:24

To jest skladak, ta Yamakawa DVR-Y08, z bebechami Pioniera 8x, najgorszy chlam jaki wyprodukowal Pionier :D Montowany i sprzedawany na rynek amerykanski, dosc specyficzny zreszta.
Wady i zalety tego napedu:
-zalety: moze bedzie dzialal.
-wady: brak gwarancji, serwisu (Pionier nie serwisuje) koszt przywozu, ryzyko zaplacenia VAT na granicy...itepe, itede....
Calkowicie sie nie oplaca.
Niestety :(
Inne produkty - w zasadzie to samo.
To jest wszystko szajs produkowany na wewnetrzny rynek amerykanski.

Stef 25.08.2005 22:52

na ecoscie ostatnio sa super promocje roznych rzcezy ;) sam wlasnie czekam na laptopa ;)za cale 700 $

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:26.