![]() |
Problem z predkoscia na LG 4165
Mam nagrywarke Lg 4165b włozyłem płyte zaznaczyłem danych na 4,3 Gb i zacyznam nagrywac właczyłem sobie w nero "prawdziwa predkosc zapisu" zaczyna od 2.3 x i tak az do konca mimo ze zaznaczyłem 4 x :( i z tym własnie mam kłopot Moja konfiguracja Athlon 2,8 barton ,80 Gb segate, 512 Ram ddr 400 Jesli ktos wie w czym tkwi problem jest wielki!! bo ja kompletnie nie wiem plkyte 4,3 Gb nagrywa mi 24 min... ktos mi cos mowił o tasmach dodam tylko ze dysk mam na osobnej tasmie master nagrywarke na 2 tasmie master a pod nia CD rom i naprawde nie mam pojecia Czy to wina nagrywarki?? jest wadliwa ? Dodam ze plyte CDR nagrywa mi z pełna predkoscią 48 X tylko dvd nie chce .. Prosze o szybka odp oddam ja zaraz na gwarancje jezeli wszyko zawiedzie DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA CHODZ JEDNA ODP KTORA MNIE NAPROWADZI CHOCIAZ NA WADE
|
O konfiguracji i podczepianiu nagrywarek DVD bylo mnostwo tematow.
Poszukaj. Ale: -tasma 80 zylowa -byc moze CDRW powoduje przyciecie transferu -uruchomic DMA dla napedow -wgrac ASPI -zdefragmentowac dysk -uzywac dobrych plyt, co oznacza uzycie Verbatimow, inne odpadaja. -sprawdzic na innym kompie Dopiero pozniej sie jojczyc w serwisie. |
tasme 80 zyłowa mam DMA właczone nie jestem idiota:) nie mam CDRW tylko zwykły cd tej samej firmy co nagrywarka czyli Lg dysk zdefragmentowany Plyt sie nie czepiac bo koelga ma ta sama nagrywarke i mu ładnie wyrabia na szlemcu tylko nie rozumiem tego "wgrac ASPI"?? co to jest ?? tasmy mam idealnie podłączone ale napisz jak w moim przypadku powinno wygladac podłaczenie ?? konfiguracja jest wyzej
|
Sterowniki ASPI, do pobrania w dziale pliki, dla XP- force ASPI.
Odpiac CD, moze szkodzic. Konfig: -DVDR - secondary master -secondary slave - albo nic, albo CDR. Raczej nic, bo po kiego? Serio, plyty Verbatima, to ze u kolegi dziala dobrze, nie oznacza, ze u ciebie tez. To tylko plyty, szkoda ci 2 zl na test? |
Nie no na test oczywiscie dam nawet 20 zł zeby dowiedziec sie przyczyne odepne cd i nagram cos mam 10 płyt dvd bede testował narazie na szmelcu zainstaluje te sterowniki odezwe sie jak przetestuje z tym wsyzstkim
|
jednak nic zainstalowałem ASPI odłączłem CD i 4gb nagrywa mi 22 Min...bo juz widze jaki czas wyszedł dochodzi do 2.3 X i koniec
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
Poprawnie zainstalowane ASPI (aspichk.exe) : http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25527&stc=1 Odinstaluj kanał IDE, restart systemu, pozwól systemowi jeszcze raz zainstalować sterowniki : http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=25528&stc=1 |
Dvd
Ok kupiłem mediastore plyte zaznaczyłem na 4 x i nagrywało 3,9 :) wszystko jasne ale zaktualizaowałem biosa lecz nadal nie rozpoznaje Hawka plyt dvd:)
|
Plyty Hawk, i DVD i CDR to sa odpady doslownie z produkcji jakis no name, albo trzeci odpad z trzecirzednej fabryki.
To najgorsz chlam jaki jest. Sprowadzany do polski, bo tu sie wszystko sprzeda. A teraz policz: -dobra plyta Verbatima - no 4 zl (licze gorka) wytrzyma 10, 20, 50 lat. -badziew 1,50 - spalisz trzy zanim jedna dobrze nagrasz, wytrzyma tydzien, miesiac. Oplaca sie? Chyba nie do konca. I uwaga w MM pojawily sie plyty TDK " no name" !!!! W innym Verbatimy pastele podrobki. Wiec jak kupujesz - w dobrym, uczciwym sklepie. |
teraz tylko pewnie na Mediastor bede musiał jechac :) szkoda ze wgranie biosu nic nie dało moze bedzie nastepna aktualizacja
|
Cytat:
Więc są dość fajne widoki Poza tym obydwie fabryki dość często wykradają sobie nawzajem plyty z magazynów Nadrukowując tylko swoje logo ... :taktak: :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:00. |