![]() |
Kiedy nagrywarka padnie z przepracowania?
Cześć
Takie pytanie mi się nasu(ó)wa. ??? (uwka się kreskuje?) :fiu: Mam Litka 1653s. Ile płyt (+/-) należy wypalić by "zajechać" na śmierć nagrywarkę? Czy objaw jej zużycia pojawi się nagle (np będzie wypalała z masą błędów) czy też powoli jakość zapisu będzie robiła się gorsza? Ja obecnie wypaliłem około 700 DVD. Nie wiem kiedy mam się spodziewać trupa. ;) |
Nie wiem jak z DVD, ale moja CDRW LG zaczyna grymasić (~800 płyt)
|
A co masz na myśli że zaczyna grymasić? Podaj więcej info.
|
Cytat:
Może to być za rok, za miesiąc, za dzień, albo za 5 lat. || :piwo: |
A co z jakością nagrywania - będzie się obniżać?
|
Cytat:
Wszystko zależy od danego egzemplarza. :piwo: |
to zalezy , moze odrazu pasc
-blad kalibracji leseru itp. albo coraz gorsza jakosc nagrywania ..odczytu |
Cytat:
więc łatwo przewidzieć kiedy padnie - nie wiadomo :> |
Mój Benq 1620 nagrał już ok. 800 płyt dvd i ok 100 cd i nadal działa bez problemów.
|
Liteon moje ojca nagrał 60 DVD+RW i 4 DVD+R i poszedł na serwis , Jakosc nagran była przerazajaca.. :|
|
A ja powiem, ze statystycznie to najprawdopodobniej padnie niedlugo po gwarancji :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Kod:
illegal command reqest A teraz pytanie do znawców tematu: :D Czy bawił się ktoś potencjometrem (takto się zdaje nazywa) przy głowicy? Oczywiście mowa o palarce, która zaczyna kaszanić płyty. ??? |
mialem kiedys poradnik jak naprawic naped optyczny czy cos takiego,,,i wiem ze trzeba było wkrecic srube w ktoras strone to zwiekaszałą sie jak by moc lasera...tylko ostraznie bo moze stopic plytke...
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51. |