Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   sony (https://forum.cdrinfo.pl/f15/sony-57132/)

ed hunter 03.12.2005 01:56

Cytat:

Napisany przez aL1En
ed hunter, nie wiem co masz do x4 ale ja tylko taką predkością obrazy nagrywam i wsio cacy działa ;P jak wypale x8 to przeważnie tną mi sie filmiki (nawet na takim verbie/tdk), x6 jeszcze nie próbowałem.

Pozdro.

nic nie mam. mam za to takie możliwości nagrywania takiego Verbatima:

_NEC DVD_RW ND-3540A 1.W7 (ATA)
Current Profile: DVD+R

Disc Information:
Status: Empty
Erasable: No
Free Sectors: 2 295 104
Free Space: 4 700 372 992 bytes
Free Time: 510:03:29 (MM:SS:FF)
Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x; 12x

Physical Format Information (ADIP):
Disc ID: MCC-003-00
Book Type: DVD+R
Part Version: 1
Disc Size: 120mm
Maximum Read Rate: Not Specified
Number of Layers: 1
Track Path: Parallel Track Path (PTP)
Linear Density: 0.267 um/bit
Track Density: 0.74 um/track
First Physical Sector of Data Area: 196 608
Last Physical Sector of Data Area: 2 491 711
Last Physical Sector in Layer 0: 0

:D

aL1En 02.12.2005 21:14

ed hunter, nie wiem co masz do x4 ale ja tylko taką predkością obrazy nagrywam i wsio cacy działa ;P jak wypale x8 to przeważnie tną mi sie filmiki (nawet na takim verbie/tdk), x6 jeszcze nie próbowałem.

Pozdro.

bo_bo 02.12.2005 19:44

sony

Wgralem bios KYS3 do soniaka i tera mam do wybory prędkość nawet 4x i o to chodzilo. Ale na płytkach TDK dalej pozostała najmniejsza do wybory 6x. I chyba tak zostanie

bo_bo 02.12.2005 16:10

sony

dobra teraz bez błędów :)
Jeśli moja nagrywara dvd Sony DW-Q28A to prawie to samo co Liteon SOHW 1693S to czy moge do niej wgrac bios właśnie od tegoż Liteon'a

melag 01.12.2005 15:56

Cytat:

Napisany przez bo_bo
DMA ma wlonczone, a od plytki to jednak zalezy . Ale dziwne ze jak kupilem lepsze TDK i Verbatimy to najmniejsza prekosc do wyboru to 6x . A na tych tanszych to mialem nawet 4x. Dobra tam, patrze ze ta nagrywara hyba juz tak ma.
Jesli hodzi o ASPI to nie wiem czy to cos poradzi.

:czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57002

karel48 01.12.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez sonon
:podbite: :\ :podbite: :\ :podbite: :\

:zygi:

:poddaje:

@sonon - czy naprawdę nie widziałeś gorszej pisowni, że tak zaraz musisz :zygi:
Spójrz na nick - on wiele wyjaśnia ... człowiek ponoć całe życie się uczy.
A ponadto to przecież nowy użytkownik więc na pewne uchybienia można przymknąc oko ... narazie ;)
:piwo:

sonon 30.11.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez bo_bo
DMA ma wlonczone, a od plytki to jednak zalezy . Ale dziwne ze jak kupilem lepsze TDK i Verbatimy to najmniejsza prekosc do wyboru to 6x . A na tych tanszych to mialem nawet 4x. Dobra tam, patrze ze ta nagrywara hyba juz tak ma.

:podbite: :\ :podbite: :\ :podbite: :\

:zygi:

:poddaje:

Oktawian89 30.11.2005 17:47

sprawdz a sie przekonasz !...

bo_bo 30.11.2005 17:03

sony

ed hunter 30.11.2005 16:02

Cytat:

Napisany przez bo_bo
Hodzi mi o to ze jak nagrywam 6x to dysk mi pracuje jak odkurzacz, bufor ostro skoacze. Plytki na szczescie nie pali, ale jak chcem obejrzec film na stacjonarnym DVD to juz nie jest tak pieknie. Czasem dziala, a czasem różne rzeczy sie dzieja,: obrazu nie ma, glosu,itd...
I dlatego wolalbym nagrywac wolniej, ale nie wiem czy jak to zrobic. Zmienialem juz nero na inne programy i dupa. Moze wie ktos jak to zrobic, albo jakis program aby niepozwalal nagrywac wyższą predkoscia niz 6x.
Dzienki wielkie

DMA
ASPI

płyty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!

bo_bo 30.11.2005 15:54

sony dw-q28a

Hodzi mi o to ze jak nagrywam 6x to dysk mi pracuje jak odkurzacz, bufor ostro skoacze. Plytki na szczescie nie pali, ale jak chcem obejrzec film na stacjonarnym DVD to juz nie jest tak pieknie. Czasem dziala, a czasem różne rzeczy sie dzieja,: obrazu nie ma, glosu,itd...
I dlatego wolalbym nagrywac wolniej, ale nie wiem czy jak to zrobic. Zmienialem juz nero na inne programy i dupa. Moze wie ktos jak to zrobic, albo jakis program aby niepozwalal nagrywac wyższą predkoscia niz 6x.
Dzienki wielkie

ed hunter 30.11.2005 15:34

Cytat:

Napisany przez bo_bo
czy po zmianie bisou bedzie mozna nagrywac plytki z mniejsza predkoscia, bo teraz najmniejsza to 6x

to dobrze, że można.

jeśli oryginalny bios w strategii zapisu ma minimalną prdkość dla danych płyt 6x to widocznie ta nagrywarka tak lubi.

jak zaraz przeczytam o jakimś ściągniętym obrazie na konsolę, gdzie w .nfo było napisane palić 4x to się załamię, :P

Oktawian89 30.11.2005 15:28

i sie temat znowu zaczyna || Wolniej nie znaczy lepiej !! :glaszcze:

bo_bo 30.11.2005 15:15

sony dw-q28a

czy po zmianie bisou bedzie mozna nagrywac plytki z mniejsza predkoscia, bo teraz najmniejsza to 6x

ed hunter 17.11.2005 22:23

nie mruga czy się nie pali?

w razie czego OmniPatcherem można sobie zrobić mruganie ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:30.