![]() |
nagrywanie x4
witam
chodzi mi o to ze wszystkie nowe gry trzeba nagrywac z predkoscia x4 ale nie wiem jak to zrobic gdyz alkocochol pokazuje mi na cdr najmniejsza predkosc x8 ... czy ktos moze wie jak zwolnic ta predkosc nagrywania?? |
Cytat:
proponuję nagrywać 0.5x a najlepiej -4x (do tyłu) :P nie da się wolniej, Nagrywaj 8x |
Weź lepiej nagrywaj rencznie 0.00000000001x :D
Nagrywanie renczne - renczny obrót płytki 1 obór na minute, obracać przy rozkręconej nagrywarce Sposób wyżej wymieniony daje ci pewnosć dobrze nagranej płytki :fiu: |
Nie ma to jak odpowiedzi na temat.
Biorę tu Davi w obronę nie tylko dla zasady (chce nagrywać x4 dla jakiegoś powodu, więc proszę mu odpowiedzieć merytorycznie a nie kpinkami; jak nie macie nic do powiedzenia w temacie to buzia w k.....). Tak się ostatnio porobiło na wielu forum, że niektórzy nabijają posty szukając okazji do nabijania się z innych. Często bez powodu. A gdzie dobre wychowanie? Ale do rzeczy: sam zetknąłem się z bardzo ostro sformułowanymi zaleceniami co do nagrywania niektórych gier, gdzie powiedziane było, że prędkość nagrywania MUSI wynosić max. x4, okreslony był soft i inne warunki ( np. płyta Cdr a nie CDRW) z zaznaczeniem, że są to warunki konieczne aby nagranie się powiodło (o ile pamiętam - np. przy colin Mc Rae 2005). A Alcohol rzeczywiście jest niedopracowany w tym względzie. |
Jak sie nie podoba to wyjdz.
Dopiero jak przeszukasz forum korzystajac z wyszukiwarki mozesz przyjsc z powrotem. Zrozumiales aluzje? |
@marekzi jak ci się atmosfera forum nie podoba to wont
@Davi użyłbyś szukaji a nie zadawał pytań powtarzanych poraz enty (n) |
Wyloozujcie :)
Cieszcie się z ostatnich godzin weekendu :) Bo widzę, że temat do niczego dobrego nie prowadzi :P Proponuję :gerda: |
BYKOM STOP, mocni w gebie ale nie w ortografii :P
|
Brawo.
Grochem o ścianę. |
no wiec do tych kilku inteligntnych panow z poczatku: debi**e slow brak nie maja o niczym pojecia, o scenie z grami, o zabebezpieczeniach, zlamaniu nowego Starforce 3.5 i specjalnie z'patch'owanymi obrazami nowych gier zeby dzialaly bez *****'a ed hunter i migt to pewnie jakies dzieciaki ktore maja 10 lat a tego typu sprawy do dla nich za wysokie progi...zapytalem tu bo spodziewalem sie ze bedzie mial tu ktos wieksze doswiadczenie z tego typu sprawami niz ja i moze mi ktos w stanie udzielic informacji jak naprzyklad przerobic bios do nagrywarki zeby obslugiwal mniejsze predkosci na roznego rodzaju typy nosniików, sam sobie z tym poradze ale zawsze staram sie dowiedziec od innych ktorzy mieli juz jakies doswiadczenia zanin przystapie do dzialania
.... podsumowujac dwaj wymienieni przezemnie lamerzy żyjcie w swojim zacofanym światku i osmieszajcie sie dalej :D ..... marekzi pozdrowionka bo wygladasz na jednego normalnego i cool kolesia |
co się rzucasz, jak jesteś taki cwany to omów proces technologiczny tworzenia matryc i algorytmy sparawdzania poprawności w najpopularniejszyc h zabezpieczeniach...
BTW x4 to wartość umowna pozwalająca na większości napędów i nośników wypalić obraz z odpowiednią precyzją... prędkość minimalna zalezy od sprzętu i nośnika /oprogramowanie na podstawie tych parametrów podaje możliwe prędkości zapisu/ //nie rzucaj 'lamerami' na lewo i prawo - swoim postem rozwiewasz wątpliowości, kto jest nim naprawde... |
Cytat:
.... a tych co smieszyl moj post i sa inteligentniejsi mogli zachowac to w sobie i nie komentowac bzdetami ... a jesli sie nie myle to istota istnienia kazdego Forum jest zadawanie pytan i udzielanie pomocy ewentualnie podzielenie sie informacjami a od glupich dyskusji macie prymitywne czaty ! spodziewalem sie ze to forum cos znaczy bo istnieje odkad nagrywarki zagoscily w domach a skoro ty bronisz takich kolesi to widze ze jego ranga leci w dol i zwroc uwage na date mojej rejestracji na tym forum ladnych pare lat przed toba ... szukalem tu juz roznych rozwiazan mojich problemow i jak do tej pory sie udawalo ale teraz widze ci nowsi sa madrzejsi |
a co ma wspólnego data mojej rejestracji? Forum obserwuję od lat, zarejestrowałem się dopiero wtedy, kiedy uznałem, że czas pogadać z ludźmi nt. SF. Bronię tych ludzi, bo w innych tematach wykazali się jakąś wiedzą. Twój post był faktycznie zabawny - gdzie jest napisane, że nowe gry trzeba wypalać x4/napisałem poprzednio o co z tym chodzi/? Oprócz tego jakiś czas temu było podobne pytanie w jednym z tematów - gdzie opcja szukaj? /w sumie jak mnie pamięć nie myli w tematach dotyczących poważnych zabezpieczeń co jakiś czas to się przewija/
|
szok jak ty nie wiesz gdzie to jest napisane to widze ze tez niewiele wiesz o plikach nfo ci ktorzy to pisza to nie wymyslili tego sobie od tak
w kazdym razie widze ze do niczego konretnego tu nie dojde i musze uciekac z podkulonym ogonem bo wynikal niezdrowa dyskusja i nie na temat o jaki mi chodzilo powodzenia w dalszej wierze w siebie ... w kazdym razie ja sobie poradze a dokladniej juz to w tym momencie zrobilem ;p |
chodzi o to, że część nowych nagrywarek (niektóre) nie oferuje trybu x4 dla CD-R... a o plikach nfo wyobraź sobie, że słyszałem/ba, sam nawet je pisałem/... tylko, że pliki nfo są zwykle dołączane do róznego softu i innych plków autorstwa moich braci po fachu - a najczęściej paczki zawierające nfo slużą do piracenia. Ja natomiast miałem nadzieję, że Twój post dotyczył sporządzenia legalnej kopii zapasowej, nie zaś wypalenia ściągniętego z sieci pirata... świat schodzi na psy...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51. |