Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   nagrywanie x4 (https://forum.cdrinfo.pl/f11/nagrywanie-x4-57242/)

Davi 02.10.2005 12:35

nagrywanie x4

witam
chodzi mi o to ze wszystkie nowe gry trzeba nagrywac z predkoscia x4 ale nie wiem jak to zrobic gdyz alkocochol pokazuje mi na cdr najmniejsza predkosc x8

... czy ktos moze wie jak zwolnic ta predkosc nagrywania??

ed hunter 02.10.2005 12:42

Cytat:

Napisany przez Davi
witam
chodzi mi o to ze wszystkie nowe gry trzeba nagrywac z predkoscia x4 ale nie wiem jak to zrobic gdyz alkocochol pokazuje mi na cdr najmniejsza predkosc x8

... czy ktos moze wie jak zwolnic ta predkosc nagrywania??

a kto Ci takich bzdur nagadał z tym nagrywaniem 4x ???

proponuję nagrywać 0.5x a najlepiej -4x (do tyłu)

:P

nie da się wolniej, Nagrywaj 8x

mgit 02.10.2005 12:54

Weź lepiej nagrywaj rencznie 0.00000000001x :D
Nagrywanie renczne - renczny obrót płytki 1 obór na minute, obracać przy rozkręconej nagrywarce
Sposób wyżej wymieniony daje ci pewnosć dobrze nagranej płytki :fiu:

marekzi 02.10.2005 20:12

Nie ma to jak odpowiedzi na temat.
Biorę tu Davi w obronę nie tylko dla zasady (chce nagrywać x4 dla jakiegoś powodu, więc proszę mu odpowiedzieć merytorycznie a nie kpinkami; jak nie macie nic do powiedzenia w temacie to buzia w k.....). Tak się ostatnio porobiło na wielu forum, że niektórzy nabijają posty szukając okazji do nabijania się z innych. Często bez powodu. A gdzie dobre wychowanie?
Ale do rzeczy: sam zetknąłem się z bardzo ostro sformułowanymi zaleceniami co do nagrywania niektórych gier, gdzie powiedziane było, że prędkość nagrywania MUSI wynosić max. x4, okreslony był soft i inne warunki ( np. płyta Cdr a nie CDRW) z zaznaczeniem, że są to warunki konieczne aby nagranie się powiodło (o ile pamiętam - np. przy colin Mc Rae 2005).
A Alcohol rzeczywiście jest niedopracowany w tym względzie.

Weron 02.10.2005 20:16

Jak sie nie podoba to wyjdz.

Dopiero jak przeszukasz forum korzystajac z wyszukiwarki mozesz przyjsc z powrotem.
Zrozumiales aluzje?

mgit 02.10.2005 22:16

@marekzi jak ci się atmosfera forum nie podoba to wont
@Davi użyłbyś szukaji a nie zadawał pytań powtarzanych poraz enty (n)

Mich@ł 02.10.2005 22:53

Wyloozujcie :)
Cieszcie się z ostatnich godzin weekendu :)
Bo widzę, że temat do niczego dobrego nie prowadzi :P

Proponuję :gerda:

Diabolique 02.10.2005 23:51

BYKOM STOP, mocni w gebie ale nie w ortografii :P

marekzi 03.10.2005 23:58

Brawo.
Grochem o ścianę.

Davi 04.10.2005 16:49

no wiec do tych kilku inteligntnych panow z poczatku: debi**e slow brak nie maja o niczym pojecia, o scenie z grami, o zabebezpieczeniach, zlamaniu nowego Starforce 3.5 i specjalnie z'patch'owanymi obrazami nowych gier zeby dzialaly bez *****'a ed hunter i migt to pewnie jakies dzieciaki ktore maja 10 lat a tego typu sprawy do dla nich za wysokie progi...zapytalem tu bo spodziewalem sie ze bedzie mial tu ktos wieksze doswiadczenie z tego typu sprawami niz ja i moze mi ktos w stanie udzielic informacji jak naprzyklad przerobic bios do nagrywarki zeby obslugiwal mniejsze predkosci na roznego rodzaju typy nosniików, sam sobie z tym poradze ale zawsze staram sie dowiedziec od innych ktorzy mieli juz jakies doswiadczenia zanin przystapie do dzialania

.... podsumowujac dwaj wymienieni przezemnie lamerzy żyjcie w swojim zacofanym światku i osmieszajcie sie dalej :D ..... marekzi pozdrowionka bo wygladasz na jednego normalnego i cool kolesia

Deus 04.10.2005 17:38

co się rzucasz, jak jesteś taki cwany to omów proces technologiczny tworzenia matryc i algorytmy sparawdzania poprawności w najpopularniejszyc h zabezpieczeniach...
BTW x4 to wartość umowna pozwalająca na większości napędów i nośników wypalić obraz z odpowiednią precyzją... prędkość minimalna zalezy od sprzętu i nośnika /oprogramowanie na podstawie tych parametrów podaje możliwe prędkości zapisu/

//nie rzucaj 'lamerami' na lewo i prawo - swoim postem rozwiewasz wątpliowości, kto jest nim naprawde...

Davi 04.10.2005 18:50

Cytat:

Napisany przez Deus
co się rzucasz, jak jesteś taki cwany to omów proces technologiczny tworzenia matryc i algorytmy sparawdzania poprawności w najpopularniejszyc h zabezpieczeniach...
BTW x4 to wartość umowna pozwalająca na większości napędów i nośników wypalić obraz z odpowiednią precyzją... prędkość minimalna zalezy od sprzętu i nośnika /oprogramowanie na podstawie tych parametrów podaje możliwe prędkości zapisu/

//nie rzucaj 'lamerami' na lewo i prawo - swoim postem rozwiewasz wątpliowości, kto jest nim naprawde...

nigdy nie powiedzialem ze jestem jakims specjalista bo gdy by tak bylo nie zadawal bym tu pytania ... zadalem tylko proste pytanie i oczekiwalem odpowiedzi od wlasnie takich fachowcow jak TY a nie prymitywnych komentarzy a ztego co sie orjentuje to wystarczy spatchowac bios zmieniajac wartosci predkosci dla id nosnika i oczekiwalem jakiejs pomocy w tym temacie a ze ty umiesz rzucic smiesznymi pojeciami nie znaczy ze masz takie super pojecie o tym ...

.... a tych co smieszyl moj post i sa inteligentniejsi mogli zachowac to w sobie i nie komentowac bzdetami ... a jesli sie nie myle to istota istnienia kazdego Forum jest zadawanie pytan i udzielanie pomocy ewentualnie podzielenie sie informacjami a od glupich dyskusji macie prymitywne czaty !

spodziewalem sie ze to forum cos znaczy bo istnieje odkad nagrywarki zagoscily w domach a skoro ty bronisz takich kolesi to widze ze jego ranga leci w dol i zwroc uwage na date mojej rejestracji na tym forum ladnych pare lat przed toba ... szukalem tu juz roznych rozwiazan mojich problemow i jak do tej pory sie udawalo ale teraz widze ci nowsi sa madrzejsi

Deus 04.10.2005 20:52

a co ma wspólnego data mojej rejestracji? Forum obserwuję od lat, zarejestrowałem się dopiero wtedy, kiedy uznałem, że czas pogadać z ludźmi nt. SF. Bronię tych ludzi, bo w innych tematach wykazali się jakąś wiedzą. Twój post był faktycznie zabawny - gdzie jest napisane, że nowe gry trzeba wypalać x4/napisałem poprzednio o co z tym chodzi/? Oprócz tego jakiś czas temu było podobne pytanie w jednym z tematów - gdzie opcja szukaj? /w sumie jak mnie pamięć nie myli w tematach dotyczących poważnych zabezpieczeń co jakiś czas to się przewija/

Davi 04.10.2005 21:04

szok jak ty nie wiesz gdzie to jest napisane to widze ze tez niewiele wiesz o plikach nfo ci ktorzy to pisza to nie wymyslili tego sobie od tak

w kazdym razie widze ze do niczego konretnego tu nie dojde i musze uciekac z podkulonym ogonem bo wynikal niezdrowa dyskusja i nie na temat o jaki mi chodzilo powodzenia w dalszej wierze w siebie ... w kazdym razie ja sobie poradze a dokladniej juz to w tym momencie zrobilem ;p

Deus 04.10.2005 21:18

chodzi o to, że część nowych nagrywarek (niektóre) nie oferuje trybu x4 dla CD-R... a o plikach nfo wyobraź sobie, że słyszałem/ba, sam nawet je pisałem/... tylko, że pliki nfo są zwykle dołączane do róznego softu i innych plków autorstwa moich braci po fachu - a najczęściej paczki zawierające nfo slużą do piracenia. Ja natomiast miałem nadzieję, że Twój post dotyczył sporządzenia legalnej kopii zapasowej, nie zaś wypalenia ściągniętego z sieci pirata... świat schodzi na psy...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:51.