Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Nagrywanie ISO na PS2 - problem? (https://forum.cdrinfo.pl/f104/nagrywanie-iso-ps2-problem-57528/)

spit 10.10.2005 18:38

Nagrywanie ISO na PS2 - problem?

Czesc
Jestem tu od paru minut, a już mam problem :blee: Ale co zrobić. Postanowiłem zadać pytanie userow tegoż forum i liczę na pomoc (a nie na odpowiedź typu wyp#######aj z takimi problemami :D). Otóż ostatnio zakupiłem SwapMagic 3.6 i postanowiłem, że nie wystawie moich 3 gier do "pleja" na widok i łapy moich kuzynków (którzy to ostatnio wpadają do mnie coś zjeść, bo ze szkoły blisko, a oni daleko mają do siebie). Więc strzeliłem sobie ISO z Tekkena 5 i chce nagrać szybkością 2X i co? Wkładam elegancko płytkę Verbatim 1-8X, wchodzę w Alcoholu 120% i Kreator Nagrywania i wiadomo, chce zmienić szybkość z Maksimum i co? Możliwe wybory to: Max, 8X i 6X :O Dlaczego? Czy to wina płyty czy sprzętu? Moja nagrywara to Lite-On DVDRW SOHW-1693S. No to tyle :) Z góry dzięki za jakąś pomoc czy nawet przeczytanie.

Berion 10.10.2005 18:52

Cytat:

Napisany przez spit
[...] liczę na pomoc (a nie na odpowiedź typu wyp#######aj z takimi problemami :D). [...]

Jak by Ci to powiedzieć... ... :D
- żartuję :)

Hmm... Wg.mnie to wina programu. Spróbuj DVD Decryptera, zdecydowanie lepszy od swojego płatnego "odpowiednika".

PS: ee... x2? A nie lepiej x4?

spit 10.10.2005 19:08

Dzieki za szybka odpowiedz ;)
Otoz wlasnie myslalem o "DVD-Decu". Wlasnie weryfikuje zapis :D Ale wybralem 2X (bezpieczenstwo :D) a zapisz szedl roznie... od 2 do 6X Ale mysle ze konsola sobie poradzi :D
Jakby co to podrzucam ciekawy wpis z loga:
Kod:

I 18:45:51 Destination Media Type: DVD+R (Disc ID: MCC-003-00) (Speeds: 6x; 8x)
I 18:45:51 Write Speed: 2x
I 18:56:09 Average Write Rate: 7*415 KB/s (5.4x) - Maximum Write Rate: 8*576 KB/s (6.2x)

I on mnie dziwi, bo wyglada to tak, jakbym nie mógł nagrywać inaczej niż 6/8X a płytkę z Maxspeed 2X narałem właśnie 2X... dziwne... Ale 6X powinno dac rade dla PS2, nie? Oby.. :P

Berion 10.10.2005 19:22

@spit
Masz litka to sprawdź kProbe jak wypala x2, a jak x4 (ten sam nośnik z tej samej fabryki, na tej samej nagrywarce taką samą ilość danych).

Wg. mnie to lepszy wynik uzyskasz na x4

Desden 10.10.2005 20:03

Ja tez stawiam ze to wina oprogramowania,jak sie bojisz nie sprawdzonym progsem wypalac,wypal w nero.On tez wypali obraz i nic tej grze nie bedzie ;)

spit 10.10.2005 20:28

nero tak samo :? wlasnie testuje kProbem 2X i zaraz 4X, zobaczymy co pokaze :)

spit 13.10.2005 07:56

no i zrobiłem testy i wszystko, i niby wszystko jest git... a płyt nagrywać w 4X sie nie da :( ktos ma jeszcze sugestie jakies?

Kael 22.10.2005 19:10

Mam prosbe o pomoc :] Sciagnalem se SSX on tour i spakowaany plik zajmuje 5giga a jak rozpakuje to ten sam plik zajmuje 1giga wiec mam pytanie - nagrac spakowany plik czy ten rozpakowany(chodzi o to zeby mi poszlo na mojej przerobionej konsolce ps2 AQUA :cool: :) )

spit 22.10.2005 19:22

Cytat:

Napisany przez Kael
(...)Sciagnalem se SSX on tour(...)

dostaniesz za ten post po pupie :] :D

Berion 22.10.2005 20:45

Cytat:

Napisany przez Kael
Mam prosbe o pomoc :] Sciagnalem se SSX on tour i spakowaany plik zajmuje 5giga a jak rozpakuje to ten sam plik zajmuje 1giga wiec mam pytanie - nagrac spakowany plik czy ten rozpakowany(chodzi o to zeby mi poszlo na mojej przerobionej konsolce ps2 AQUA :cool: :) )

Trzeba było nie ściągać tylko kupić :P Przykro mi, ale nasze forum nie wspiera piractwa.

- ostrzeżenie :)

PS: Plik po rozpakowaniu nie może mniej zajmować (aż tak). Może jest jakiś ukryty, a może rozpakowałeś *.iso. Nie wiem... kup oryginał.

spit 22.10.2005 20:53

sam swego czasu sie takim czyms bawilem, obraz nie moze byc mniejszy niz archiwum, bo wtedy... po co pakowac? berion ma racje, kup oryginal, i dopiero wtedy zripuj na dysk i nagraj :D
jest jeszcze mozliwosc, ze archiwum jest uszkodzone i do konca nie wypakowuje...
ale jak powiedzial przedmowca - kup oryginal

Berion 22.10.2005 20:59

Hmm... a jeśli on wypakowuje iso, a część plików nie jest wpisana w TOC? Nie wypakuje ich :)

Np. FFX-2, Radiata...

Dobra - EOT

@spit
Nie pouczaj tak :) na PM

Kael 23.10.2005 09:26

Latwo wam powiedziec kup oryginal :D mam duzo oryginalow no ale coz kasy malo :P a rodzice mi wspanialomyslnie na urodziny przerobili konsolke :D noi do tego mam wypalare w kompie i neta wiec na cos musi sie przydac:] powiedzicie mi tylko czy te archiwum mam nagrac czy je rozpakowac i nagrac to co w nim jest (system,slus_numerek tu :P i katalog data :)) Plz :P to nie jest piractwo tylko zaspokajanie potrzeby grania :D

PS:

To bylo tak ze to byl plik podzielony sfv :P i jak hgo odkompresowales zajmowal 4,7giga a jak rozpakowales to 1giga :|

Berion 23.10.2005 09:41

@Kael
Nie ma wyjątków :P

Przeanalizuj poprzednie dwa posty, tam jest odpowiedź :D

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=54238

VI

Kael 23.10.2005 17:02

go-ssxot.iso <-- nazwa tego 4 gigowego pliku :P pomysly jak rozpakowac sa ??:]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:49.