![]() |
Liteon 1693S 16x - ślimak
Witam !!
Mój problem przedstawia sie nastepująco: Urzadzenie jak w temacie. Zaczynam nagrywać kompilacje (dane) o wielkosci zapełniajacej całą DVD. W Nero (6.0.0.0) ustawiam prędkośc na 16,1x. Proces palenia startuje. Bufor napełnia się jedynie do 6%. Nagrywarka przez 30min nagrała 5%. Postęp jest ale nagrywa chyba z prędkością 1x. :) Czy problem tkwi w tym ze przesadziłem z prędkością? Nagrałem juz DVD-RW bez problemu (fakt ze paliłem ją x2) Nośnik który jest bohaterem postu to TDK DVD+R 1-16x (błękitna oprawka). Z góry dziękuję za wyrozumiałość :) |
|
Cytat:
Oba kontrolery pracują w UDMA a zarówno dysk jak i napedy sa na tasmach 80 i mają poprawną konfigurację m/s. |
1693S cd
no i no i ?
nikt nie ma zadnej koncepcji ? paliło sie 4h - 50 % i przerwałem :/ TDK DVD-R spaliło x8 bez problemu w 9 min |
Cytat:
|
1693s
Witam !!
no cóż zainstalowałem ASPII z cdrinfo przeinstalowałem Nero na 6.6.0.13 dzisiaj podejscie nr2 musze zaqpić tylko dzisiaj jakąś DVD x16 |
Miałem podobne problemy, zaczęło się od tego że NERO zawarty w zestawe nie nagrał ani jednej płytki(SONY) a zurzyłem az 3. OK, zmieniłem Nero na 6.6.1.0 (potem zmieniałem go jeszcze kilkakrotnia na różne wersje) czy jakoś tak i spoko, nagrałem, ale do czasu. Potem było różnie raz nagrywał, a raz nie bo nagle bufor do zera spadał i zatrzymywał sie w połowie. I tak stał aż kompa nie zresetowałem. Wgrałem nowego biosa, zainstalowałem ASPII i dalej to samo. Pomogła jedynie zmiana programu nagrywającego. Teraz urzywam : CDBurnerXP Pro i zmiane widać odrazu, płyty nagrywa bezproblemowo, jedyne co moge mu zarzucić to czas nagrywania płyty DVD 4X nagrywa do 30 min, ale nagrywa.
|
Mam nagrywarke Liteon sohw 1693s i ostatnio mam wrażenie że strasznie długo wypala mi obszar LEad in blisko minuty, czy ktos moze mi powiedziec czy jest to normalne zachowanie. Wczesniej pojawil mi sie problem kalibracji mocy ale sadze ze mogla to byc wina plyty. Z gory dzieki za odpowiedz
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24. |