Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   nagrywanie dual layer (https://forum.cdrinfo.pl/f13/nagrywanie-dual-layer-57822/)

rajkad 02.11.2005 19:17

Dzięki za zainteresowanie. Problem leżał w sofcie nagrywarki. po zmianie na BSOS nagrałem bez problemu. Widocznie przy pierwszym sofcie, który miałem BSOA nagrywarka nie widziała płyt Platinum DL. Jeszcze raz dzięki.

PIOTR34 02.11.2005 00:47

Warto przeczytać zanim zaczniecie zabawę z "Double Layer" --> TU i TU

panTOMas 02.11.2005 00:26

Cytat:

Napisany przez rajkad
Shrinkiem wyciąłem menu oraz napisy w obcych językach tak, że do nagrania został mi sam film - zajmuje 7.3 giga.Model nagrywarki podałem, Nero 6.6.0.16.

Przyjmijmy na chwilę, że rozumiem twój tok myślenia: chcesz mieć sam film bez niepotrzebnych dodatków ale w jakości oryginału. Jednak nie mam pojęcia dlaczego przeszkadza ci menu i możliwość wyboru ścieżki dźwiękowej i napisów, skoro już odżałowałeś tyle kasy na płytę DL? Ale to w końcu twoja sprawa. Ja w tej sytuacji użyłbym Nero Expres i nie powinno być z tym żadnych problemów.

kombinerki 01.11.2005 22:48

odpowiedź

Sam uzywam Shrinka i nero do kopiowania płyt
Musisz w Shrinku w zakładce edit > preferenses i tam ustawić DVD9 (8,5) - bo może byc ustawione na DVD5 (4,7) i wtedy faktycznie nie bedzie ci sie miesciło, pomimo że w nagrywarce będzie włozona płyta DL. Takie ustawienie oowoduje, że materiał nie podlega kompresji jeżeli nie przekracza 8.5 lub jezeli trochę przekracza Shrink niewiele go kompresuje - w opcji Automatic robi to automatycznie. Współpraca programów Shrink i Nero jest wspaaniala. Wszystkie przegrywane płyty nawet te dwuwarstwowe plisy iminusy udawały mi się.

rajkad 19.10.2005 09:47

Shrinkiem wyciąłem menu oraz napisy w obcych językach tak, że do nagrania został mi sam film - zajmuje 7.3 giga.Model nagrywarki podałem, Nero 6.6.0.16.

mckalyka 19.10.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez rajkad
Witam. Nagrywarka LiteOn 1633s z oryginalnym (pierwszym) firmware, płyta Platinum DL- nie mogę nagrać filmu.Mam pytanie czy wina jest po stronie nagrywarki czy płytki. Konkretnie chodzi o film "Karol - człowiek który został Papieżem".Film wgrałem na twardziela, obrobiłem Shrinkiem, zostawiłem sam film -bez menu- i na tym koniec. Na jedną płytkę rekompresja za duża, a chciałem mieć film na jednej płytce.Jeżeli możecie to proszę o poradę.

Sory ale nie nie rozumie. Piszesz ze chcesz nagrać film na płyte "DL" i używasz shrinka do kompresji a potem nie chce ci sie zmieścić na tą płyte ? Bezsens. Jak chcesz nagrać film na płyte DL to nie musisz go przepuszczać przez zaden program, wystarczt tylko zrobić kopie i powinno sie nagarc, no chybaa ze masz jakiś magiczny film, nagrywarke lub nero:D A tak pozatym to możesz w shrinku zwiększyć kompresje do takiej pojemności żeby ci sie zmieścił na płyte.

rajkad 19.10.2005 01:16

nagrywanie dual layer

Witam. Nagrywarka LiteOn 1633s z oryginalnym (pierwszym) firmware, płyta Platinum DL- nie mogę nagrać filmu.Mam pytanie czy wina jest po stronie nagrywarki czy płytki. Konkretnie chodzi o film "Karol - człowiek który został Papieżem".Film wgrałem na twardziela, obrobiłem Shrinkiem, zostawiłem sam film -bez menu- i na tym koniec. Na jedną płytkę rekompresja za duża, a chciałem mieć film na jednej płytce.Jeżeli możecie to proszę o poradę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:03.