![]() |
Nowe Verbatimy +R 8x (RITEK)
Ilość załączników: 1
Nagrywara: Liteon 1673 + najnowszy bios (oryginalny)
Nośnik: Verbatim +R 8x Pearl White (Ritek) Cel: Porównanie z Verbatimem +R 8x (Mitsubischi) Wynik: Jakość praktycznie identyczna, z lekkim ukłonem w strone Riteka, jedyny zgrzyt to jeden skok PI i PIFa (wiem że sam twórca Kprobe pisze, że takie jednostkowe skoki można pominąć...) |
można pominąć klikając prawym myszy i wtedy trochę więcej byłoby widać.
a u góry okna jest symbol dyskietki do zapisywania obrazka. ciekawe czy NEC 3540A będzie je lubił, bo MCC003 nie lubi. |
Koniecznie wycinaj takie błędy, bo zamazują one cały test i nie widać ile faktycznie błędów jest. Te szpile to wina chipsetu w LiteOnach. W takim przypadku jak ten, wyraźnie widać, że to jest właśnie taka szpila.
|
skorygowany wykres
usunieta max wartosc
|
zmiana wyników
Tutaj przy okazji chciałbym się zapytać o jedną sprawe. Mianowicie zauważyłem ze z każdym kolejnym testem kprobe...zwiększa się ilość bledow PI, PIF oraz są rozne maksymalne wartości. Nie wiem czy to ma związek z 'rozgrzaniem' płyty czy jak...? Oczywiście nośnik jest cały czas ten sam, a testy następują kolejno po sobie.
|
corsito czy możesz zamieścić fotkę płytki i pudełka tych płytek, bo ja kupiłem Verbatimy x8 Pearl White i były niestety od CMC.
Jak je odróżnić ? |
na BenQ pala sie jak widac. feeee
|
Tragiczna plytka, okropna ilość błedów, czym tu sie jest zachwycac?
|
Cytat:
|
zgadza się
Mój błąd, verby z mitsubischi palą sie nieporównywalnie lepiej
|
ja paliłem je na Nec 3520a myślałem,że to wina nagrywarki lub nero 7,ale widzę,że te płytki są beznadziejne,a mogłem kupić Verbatimki Azo,to zachciało mi się Pearl.Odradzam zakup tych płytek.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
beznadziejne?
to może inaczej rozumiemy znaczenie tego słowa ??? słownik j.p. PWN - beznadziejny: ***171;nie dający nadziei na pomyślny wynik; rozpaczliwy***187; albo ktoś tu nie umie testów odczytywać :idea: |
Niech ci będzie;)ale dla mnie nie są one za dobre i wybierąjąc te lub verbatimy od mcc wolę te 2.Poza tym wykresy raczej się interpretuje niż odczytuje,jak już chcesz być taki dokładny.Oto wykresik na NEC3520a
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:45. |