![]() |
ocena jakości nagrania DVD
czym przetestować i sprawdzić czy wypalona właśnie DVD nie zawiera błędów nie zacina się itp. chodzi o to że po zrobieniu własnego filmu z kamery i nagraniu na DVD nie mam czasu siedzieć i oglądać całego filmu by ocenić czy płytka nagrał się właściwie czy ma błędy. chcę ją przekopiować 30 razy by rozdać ludziom z wycieczki i głupio mi będzie gdy rozdam 30 zacinających się płytek z powielonym błędem
nie mam już na kompie tego filmu by za każdym razem zgrywać z folderu mogę powielić tylko z jednej z 4 DVD nagranych na zapas oglądanie 30 razy po 90 min tego samego też odpada Zrobiłem test w Nero taki jaki widziałem czasem dokładany na forum, ale nie potrafię zinterpretować wyniku i nie wiem o co w tym chodzi potrzebna jest mi informacja końcowa po przetestowaniu płyty że jest ona OK lub ma błędy w jakiejś ilości itp |
Jak nie potrafisz ocenić wyników popatrz na procentowa ocenę jakości w Nero CD-DVD Speed - Test Quality powyżej 95% i wszystkie zielone pola w Scan Disc.
Pozdrawiam |
Pod warunkiem że twoja nagrywarka obsługuje "Nero CD-DVD Speed - Test Quality" a obsługują go min. nagrywarki:
LiteOna - tu lepszy Kprobe Benq NEC 3520 |
testuje nagrana płytę w KProbe 2.5.0 i co potem ???? na co zwrócić uwagę jeśli chce wiedzieć czy płyta jest OK ?? wykresy mi nic nie mówią
|
Ilość załączników: 1
zmieniłem w nagrywarce bios i nagrałem płytke Esperanza
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=26926&stc=1 jak mam odczytac te wykresy ???? |
wykresy do bani ;) ale tak sie nagrywaja te plytki sproboj moze verby albo z tanszych to dysany :)
|
Cytat:
|
Cytat:
:) |
@:-PrzemekP
bo palisz na minusach kup sobie plusy i wtedy zobaczymy :) jak masz litka to pal na plusach bo one nie lubia minusow |
Cytat:
|
Cytat:
- robisz to albo przez modowanie biosa albo wlanczasz podczas nagrywania bitsetting :) i kazda stacionarka wciagnie plyte :D |
ok, następny teścik, tym razem płyta +
|
Cytat:
|
Cytat:
|
mogl by mi ktos wyjasnic jak to czytac??
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:06. |