Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kompania Piwowarska. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kompania-piwowarska-58276/)

para 31.10.2005 14:53

Kompania Piwowarska.

W czwartek miałem okazję zwiedzić Browary Lecha (Kompania Piwowarska) w Poznaniu, fajny nowoczesny zakład.
Jedno mnie natomiast zaskoczyło, że oprócz Lecha i Urquella jest tam produkowane i rozlewane piwo Tyskie.
Jedynym znakiem rozpoznawczym jest cyferka gdzieś na etykietce:

1. Browar w Poznaniu.
2. Browar w Tychach.
3. Browar w Dojlidach.

Pozdrawiam

joujoujou 31.10.2005 14:59

Cóż się dziwić, w dzisiejszych czasach większość browarów na świecie należy do jednego z kilku koncernów, podobnie zresztą jak to jest np. w branży samochodowej.

ed hunter 31.10.2005 15:00

całe szczęście Królewskiego nie da się podrobić.....ten charakterystyczny absmak jest nie do skopiowania :>

Ormianin 31.10.2005 15:01

Cytat:

Napisany przez para
W piątek miałem okazję zwiedzić Browary Lecha (Kompania Piwowarska) w Poznaniu, fajny nowoczesny zakład.
Jedno mnie natomiast zaskoczyło, że oprócz Lecha i Urquella jest tam produkowane i rozlewane piwo Tyskie.
Jedynym znakiem rozpoznawczym jest cyferka gdzieś na etykietce:

1. Browar w Poznaniu.
2. Browar w Tychach.
3. Browar w Dojlidach.

Pozdrawiam

Dokladnie, juz jakis czas temu pisalem ze Lech, Tyskie i ostatnio Zubr to jest jedno i to samo piwo, mylace sa tylko etykietki... niestety czasy starego dobrego Tyskiego naprawde minely

@ed hunter - Krolewskie to zlewka z roznych browarow, tego naprawde nie mozna podrobic :)

-Kowalik- 31.10.2005 15:11

Cytat:

Napisany przez para

3. Browar w Dojlidach.

A gdzie to jest? :)

REi 31.10.2005 15:39

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Dokladnie, juz jakis czas temu pisalem ze Lech, Tyskie i ostatnio Zubr to jest jedno i to samo piwo, mylace sa tylko etykietki... niestety czasy starego dobrego Tyskiego naprawde minely

@ed hunter - Krolewskie to zlewka z roznych browarow, tego naprawde nie mozna podrobic :)

Mimo wszystko Debowe dalej wymiata :) a najlepsze piwo to kupione w samym browarze ;] a do browaru mam 10min piechota :D

epol 31.10.2005 15:54

Cytat:

Napisany przez REi
Mimo wszystko Debowe dalej wymiata :) a najlepsze piwo to kupione w samym browarze ;] a do browaru mam 10min piechota :D

Debowe rulez :piwo: Masz szczescie, ze mieszkasz blisko rozlewni :)

andrzejj9 31.10.2005 17:58

Cytat:

Napisany przez ed hunter
całe szczęście Królewskiego nie da się podrobić.....ten charakterystyczny absmak jest nie do skopiowania :>

Nie pijam piwa i tym bardziej się na nim nie znam, ale wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że to dokładnie takie samo piwo jak inne, tylko na koniec produkcji wrzuca się do niego jakąś smakową pastylkę.. Pewnie nie, ale dzisiaj marketingiem można wszystko klientom wcisnąć..

epol 31.10.2005 18:47

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie pijam piwa

:O A to tak idzie ??? :wow:

ed hunter 31.10.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie pijam piwa i tym bardziej się na nim nie znam, ale wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że to dokładnie takie samo piwo jak inne, tylko na koniec produkcji wrzuca się do niego jakąś smakową pastylkę.. Pewnie nie, ale dzisiaj marketingiem można wszystko klientom wcisnąć..

raczej aromatyczny trampek dodają :D

Ormianin 01.11.2005 10:38

Cytat:

Napisany przez ed hunter
raczej aromatyczny trampek dodają :D

rozlewaja tzw. frakcje... ta lepsza (1 frakcja) idzie na piwo eksportowe i jest bardzo smaczna, druga frakcja do butelek i zazwyczaj jest to ta lepsza smakowo, 3 frakcja dla knajp jako lane i puszkowe i gazuja to ostro, bo piwo z 3 frakcji jest juz ze tak napisze "sikaczem"

demek 01.11.2005 14:01

Cytat:

Napisany przez Ormianin

tyskie z browaru w tychach jest dalej dobre
aczkolwiek ostatnio trafilem nawet na dobre z poznania!
pozatym nie trzeba rozszyfrowywac cyferek bo na etykiecie jest napisane gdzie bylo rozlane:)

sayan 01.11.2005 18:47

co mnie najbardziej zdziwiło .. ze u siebie w miescie woj. dolnośląskie pije TATRE produkowaną przez ŻYWIEC w Żywcu :) a będąc na wakacjach w Łebie piłem TATRE wyprodukowaną przez Kampanie Piwowarską (totalny szczoch...) :) wytłumaczy mi ktoś ten absurd :P

a pozatym Żywiec i Dębowe ruuulez :P

mojego sentymentalnego Wrocławskiego Piasta... produkują warszawiacy z Okocimia ;/ buu ;/ ;/;/

-Kowalik- 01.11.2005 18:51

Cytat:

Napisany przez REi
Mimo wszystko Debowe dalej wymiata :)

O co to to, to nie :) Lech RULEZ!

ed hunter 01.11.2005 18:52

Cytat:

Napisany przez sayan
co mnie najbardziej zdziwiło .. ze u siebie w miescie woj. dolnośląskie pije TATRE produkowaną przez ŻYWIEC w Żywcu :) a będąc na wakacjach w Łebie piłem TATRE wyprodukowaną przez Kampanie Piwowarską (totalny szczoch...) :) wytłumaczy mi ktoś ten absurd :P

a pozatym Żywiec i Dębowe ruuulez :P

mojego sentymentalnego Wrocławskiego Piasta... produkują warszawiacy z Okocimia ;/ buu ;/ ;/;/

co do tego że tatra to szczoch to się zgodzę - testowaliśmy tu jakiś czas temu ;)

ale gdzie była robiona to nie wiem na pewno.....ale pewnie przez KP, ja testowałem w Warszawie, @rycho w Szczecinie - wnioski się same nasuwają.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13.