![]() |
Kompania Piwowarska.
W czwartek miałem okazję zwiedzić Browary Lecha (Kompania Piwowarska) w Poznaniu, fajny nowoczesny zakład.
Jedno mnie natomiast zaskoczyło, że oprócz Lecha i Urquella jest tam produkowane i rozlewane piwo Tyskie. Jedynym znakiem rozpoznawczym jest cyferka gdzieś na etykietce: 1. Browar w Poznaniu. 2. Browar w Tychach. 3. Browar w Dojlidach. Pozdrawiam |
Cóż się dziwić, w dzisiejszych czasach większość browarów na świecie należy do jednego z kilku koncernów, podobnie zresztą jak to jest np. w branży samochodowej.
|
całe szczęście Królewskiego nie da się podrobić.....ten charakterystyczny absmak jest nie do skopiowania :>
|
Cytat:
@ed hunter - Krolewskie to zlewka z roznych browarow, tego naprawde nie mozna podrobic :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
aczkolwiek ostatnio trafilem nawet na dobre z poznania! pozatym nie trzeba rozszyfrowywac cyferek bo na etykiecie jest napisane gdzie bylo rozlane:) |
co mnie najbardziej zdziwiło .. ze u siebie w miescie woj. dolnośląskie pije TATRE produkowaną przez ŻYWIEC w Żywcu :) a będąc na wakacjach w Łebie piłem TATRE wyprodukowaną przez Kampanie Piwowarską (totalny szczoch...) :) wytłumaczy mi ktoś ten absurd :P
a pozatym Żywiec i Dębowe ruuulez :P mojego sentymentalnego Wrocławskiego Piasta... produkują warszawiacy z Okocimia ;/ buu ;/ ;/;/ |
Cytat:
|
Cytat:
ale gdzie była robiona to nie wiem na pewno.....ale pewnie przez KP, ja testowałem w Warszawie, @rycho w Szczecinie - wnioski się same nasuwają. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:13. |