Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zablokowany telefon (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zablokowany-telefon-58444/)

mikas 05.11.2005 17:16

Zablokowany telefon

Mam problem z telefonem córy. Ma od jakiegoś czasu kartę pop, kupiłem jej kartę doładowującą i nie mogę zadzwonić pod numer *111 lub *500 pisze na telefonie ***8222;Niewłaściwy numer telefonu***8221; jak do niej dzwonie to włancza się poczta głosowa. A jak dzwonie z jej telefonu na inny pisze ***8222;Uwaga:Aktywny przekaz połączeń***8221; Chciałem anulować wszystkie przekazy w telefonie, ale pisze mi ***8222;Zapytanie niekompletne***8221; Pomyślałem by wrócić do ustawień fabrycznych, ale żąda mi jakiegoś kodu. Co mam z tym zrobić? Mam kabel do komputera , może za pomocą niego i jakiegoś programu to odblokować . Telefon ten to Nokia 3510i

polakT 05.11.2005 17:34

kod jak w wiekszsci nokii 12345, ale zawsze powinno byc napisane przekazywanie polaczen aktywne. Ja mam w ERA i mam przekazy właczono.

IceManSpy 05.11.2005 18:01

Ja tez mam w erze i mam nokie 6610i i nie moge wylaczyc tych przekazow (chyab nie przekazuje) bo wlasnie pisze zapytanie nie kompletne. :ysz:

joujoujou 05.11.2005 18:32

@mikas, sprawdź kartę na innym fonie.

Tak jak thomascamel pisze, przekazy nie mają nic do rzeczy, u mnie też zawsze aktywne, a wyłączyć się nie da (usługa sieciowa). :P

MaciejT 05.11.2005 19:36

przekazy oznaczaja wlaczona usluge "Kto tam?", wlaczona poczte glosowa lub przekierowanie

mikas 05.11.2005 19:46

Ale coś jest i tak źle bo nie mogę nabić konta na telefonie. Nie da się zadzwonić pod numer *111 *500 . Z innego telefonu się da zadzwonić ale i tak pisze "Uwaga:aktywny przekaz połączeń" Wpisałem kod 12345 i przywróciłem ustawienia fabryczne , ale dalej jest to samo.

joujoujou 05.11.2005 19:54

Przypuszczam, że telefon walnięty, no chyba że z inną kartą działa, to już nie wiem... :podbite:

mikas 05.11.2005 19:59

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Przypuszczam, że telefon walnięty, no chyba że z inną kartą działa, to już nie wiem... :podbite:

Sprawdziłem z inna kartą też jest to samo. Mam kabel Fbus/Mbus , może nim da się wgrać jakieś inne oprogramowanie i to cos da. Czy do tego jest potrzebny jakiś inny kabel.

polakT 05.11.2005 20:10

mysle ze nic nie da. Rozmawiałem właśnie z kumplem co ma pop'a, miał identycznie. pszedł do salnu doładowali mu z karty i pozniej nie bylo problemow.

mikas 06.11.2005 14:24

Dzisiaj rozmawiałem z gościem, który naprawia telefony i powiedział, że to wina epromu i musi wymienić oprogramowanie. Czy ja mogę zrobić to sam zwykłym kablem mbus/fbus?

epol 06.11.2005 14:30

Mam rozumiec, ze obojetnie jaka karte wlozysz do tego fonu to nie da sie na niego i z niego zadzwonic? A karta corki w innym telefonie dziala normalnie?

Sprawdz czy w ustawieniach nie masz przypadkiem zaznacoznej opcji "ukryj numer" czy jakos tak.

Zwyklym kabelkiem nie zrobisz tego. I wydaje mi sie, ze to nie wina oprogramowania w telefonie jesli zasieg jest.

mikas 06.11.2005 15:25

Cytat:

Napisany przez epol
Mam rozumiec, ze obojetnie jaka karte wlozysz do tego fonu to nie da sie na niego i z niego zadzwonic? A karta corki w innym telefonie dziala normalnie?

Sprawdz czy w ustawieniach nie masz przypadkiem zaznacoznej opcji "ukryj numer" czy jakos tak.

Zwyklym kabelkiem nie zrobisz tego. I wydaje mi sie, ze to nie wina oprogramowania w telefonie jesli zasieg jest.

Tak zasięg jest i z każdej karty nie da się zadzwonić. A takiej opcji jak "ukryj numer" nie mam.

polakT 06.11.2005 15:39

"ukryj numer" - jest gdzies w ustawieniach połaczen - moze byc jako "wysyłam swoj ID" - lub jeszcze podobnie - ma byc Ustawia to siec. Jedynie w Plus GSM chyba to działa

-----------------------------------
edit: zreszta nie ma znaczenia, jak przywrociłeś ustawienia to i to sie wyzerwało

a z innych kart da sie dodzwonic na *500 ???

newo 06.11.2005 16:08

nokia 3510i nie jest juz warta majątek dlatego duzo nie stracisz ja wyrzucisz go do kosza ale marna to pociecha :(

mikas 06.11.2005 16:25

Cytat:

Napisany przez thomascamel
"ukryj numer" - jest gdzies w ustawieniach połaczen - moze byc jako "wysyłam swoj ID" - lub jeszcze podobnie - ma byc Ustawia to siec. Jedynie w Plus GSM chyba to działa

I tak jest ustawione

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37.