![]() |
Po 10 (bodajże) nieudanych próbach komunikacji z nagrywarką winXP i tak przełączy na PIO. Ten typ tak ma...
Moim prywatnym zdaniem używanie taśm 80 żyłowych mija się z celem i generalnie generuje problemy dla napędów optycznych. Są poprostu bardzo delikatne... Taśma 40 żył to UDMA 2 (ATA 33) > to i tak za dużo aby mogły ten transfer wykorzystać CD-ROMo podobne. 8 ) |
samsung lezy na allegro do wtorku a pozniej idzie w polske TUTAJ ;)
P.S jezeli narusza to jakis punkt regulaminu to przyjme :bicz: pokornie :podbite: dobra ide dalej buszowac po forum |
Wywal tego Samsunga a pewnie przestanie się wyłączać.
ewentualnie jak już musi być to zamiana - Samsung na master - może pomoże ;) |
w rzeczy samej tasma kosztowala 6 PLN ;) nie wiem co to dalo ale lepiej jak jest niz nie ma.
ten dma ciagle sie wylacza :X sabaka ale jak widac takie juz moje szczescie ;) |
czyli trzeba się zrujnować na taśmę 80 żyłową - jakieś 6 złotych :D
|
w 1 poscie opisalem cala sytuacje :bicz:
mam jeszcze dvd na tej samej tasmie aby HD solo mogl pracowac jak najwydajniej. ale i tak cos cienko nagrywa bo bufor skacze jak EKG w stanie przedzawalowym :blee: oo i podczas bootowania wykazuje taki komunikat : "PRIMARY IDE channel no 80 conductor cable" |
jak masz ją podłączoną ?, jest na taśmie z innym napędem?
|
faktycznie sie przelacza samo czasem :S ale przynajmniej wiem co robic :} mam jeszcze pare pytanek dotyczacych tematu forum :} jak nie znajde w szukajce to sie wychyle pozniej :piwo: pozdro :)
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
oo krolu zloty :D :piwo: :piwo:
ten sposob z przeinstalowaniem kanalu pomocniczego pomogl jak reka odjal :) tylko ciekawi mnie dlaczego tak sie dzialo :} ahh te tajemnicy windowsa :cool: |
odinstalować kanał pomocniczy i restart - na początek.
jak nie pomoże to odłączyć Samsunga. |
problem z DMA w LG 8520B
Ilość załączników: 2
Mam problem ze zmuszeniem owej nagrywarki do dzialania w trybie DMA.
W ustawieniach kanalu jest DMA jezeli mozliwe jednak ustrojstwo dalej chodzi w PIO. Dodalem obrazki ilustrujace problem : -widok z ustawien kanalu pomocniczego na ktorym znajduje sie owa nagrywarka (3 - primary master) oraz widok z nero info tool. bios byl upgradowany z 1.0 do 1.04 system to windows XP sp2 mam jeszcze dysk WD na glownym kanale solo na pomocniczym nagrywarka + dvd samsunga :) :respect: dla tego ktory rozwiaze moj problem |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37. |