![]() |
Wszystko już działa OK:) Odinstalowałem nagrywarkę i ponownie zainstalowałem... i pomogło... A wcześniej problem występował na różnych płytkach, łącznie z TDK, Platinum, Esperanza...
|
Też miałem coś takiego. Po zmniejszeniu prędkości nagrywania problem znikł. Przypuszczam, że winne są płytki. Działo to się na Verbach, Na TDK było ok.
|
mam podobny bład
Wracając do "błędny adres bloku". Mam podobny problem. Pojawił się on kilka dni temu, ale tylko w przypadku płyt DVD+/-R. Płyty DVD+/-RW nagrywają się normalnie... Mam WinXP, nagrywarke LG.. ma ona niecałe pół roku, firmware też jest najnowszy
|
Cytat:
Cytat:
|
to ze widzi dysk nie oznacza ze go dobrze obsluguje ;Pa moze masz demo tego softu od rudolfa, bo ono obsluguje tylko do 145 giga, ale jak wynika, to i tak demo nie pozwala sie w ogole cieszyc duzym dyskiem.i po drugie to nie jest sterownik a latka, ktora teoretycznie ma umozliwiac zapis i odczyt
|
Witam
Cytat:
Otóż wiedz, że nie wszystko o czym nie wiesz nie istnieje :O http://www.48bitlba.com/tools.htm Sam sterownik: http://www.viaarena.com/default.aspx...0&SubCatID=115 |
jestem ciekaw jakie to sterowniki doinstalwoales aby win98 widzial ci duze dyski?
|
Witam
Cytat:
To jest przyczyna, nie rozwiązanie problemu. Swoją drogą mam inny problem. Nie nagrywa teraz w ogóle DVD. Stało się to po zmianie dysku na większy niż 137 GB. Doinstalowałem sterownik do czytania pod Win98 dużych dysków i od tego momentu nie da się nagrać DVD. Komp się zawiesza. Natomiast DVDRW, CD, CDRW nagrywa. Sterownik firmy Via. Producent powiadomiony. Podziękował za zgłoszenie i tyle go widziałem. |
Ilość załączników: 1
Gdzie ta przyczyna bo jakoś nie odnalazłem?!
Mam ten sam problem: Płyty DVD-R TDK Nagrywarka LG 4165B (najnowszy firmware) Windows Xp SP2 Nero 6.3.1.6 Płyta Asus nForce2 A7N8X-E |
Czyli należy rozumieć, że tylko NERO ma problemy ???
Dobrze odczytuję Twoje wypowiedzi.. 8 ) |
Cytat:
|
Czy płyta główna nie jest przypadkiem na chipsecie nforce?
:> |
Cytat:
Przepraszam. Cytat:
Nagrywarka to Liteon SOHW-1673S. Przed chwilą sprawdziłem też wersję Nero 66018. Bez zmian. Cytat:
Clone CD nagrywa bez problemu. Cytat:
Wydaje mi się, że błąd nagrywania, to kwestia niekompatybilności sterowników programu, nie hardwaru. Jeszcze nie tak dawno nagrywałem zarówno DVDRW, jak i CDRW naprzemiennie. Ostatnimi dniami doinstalowałem jednak nowy sterownik HDD. Stąd mógł wyniknąć problem. Na dziś tyle wiem. Sprawdzę kiedy indziej. |
Zbyszek
Nie bądź taki agresywny. Człowiek próbuje pomóc, a Ty atakujesz. Nie napisałeś zadnych szczegółów dotyczących Twojego sprzętu i systemu. Swego czasu używałem nero do wersji 6.5. bodajrze i żadnych problemów z nagrywaniem płyt nie miałem. Powinienneś spróbować w pierwszej kolejności zmian marek płyt. Po nagraniu dvdrw - sprawdź co pokazuje nero info tool. Warto też zrobić testy na innym oprogramowaniu. Oczywiście polecam również stronę producenta Twojej nagrywarki. Tam zapewne, jeżeli problem nie dotyczy płyt, można znaleźć rozwiązanie problemu. Pozdrawiam |
Podałem Ci przyczyny występowania tego błędu.
Prawdopdobnie te twoje Verbki są z felernej serii, spróbuj kupić inne płyty. Cytat:
Ja tylko próbuje pomóc sugerując |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:50. |