Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Studenci.....BACZNOŚĆ!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/studenci-bacznosc-58969/)

-Sid-The-Rat=> 01.12.2005 23:59

wita was rezerwista. poszlo gladko, tylko spojrzenia kolegow piszacych odroczenia od 'biletow' w momencie kiedy pani z radoscia mi mowila, ze przenosi mnie do rezerwy byly nieprzyjemne. im sie nie udalo [na studia dostac], ale kto kazal cale dnie na lawce pod blokiem spedzac.. niewazne.

serdecznie wspolczuje moim kolegom, ktorzy postanowili postudiowac dluzej, bo teraz zostali z reka w blizej niesprecyzowanym nocniku, ale raczej automatem rezerwy nie dostana, tak przynajmniej sugerowala mi pani z WKU [tematu nie drazylem, bo kolejka straszna i trzeba bylo wszsytko szybko]

generalnie, kat. A + rezerwa = najlepsze mozliwe wojsko. na kat.D to teraz krzywo patrza.

epol 27.11.2005 16:16

Cytat:

Napisany przez REi
Niestety gazeta poszla do smieci (moji rodzice nie zbieraja gazet) ale moze kto inny ja ma. Ja jestem rocznik 86.

Aha, w takim razie mam rozumiem, ze od wydania ksiazeczki jesli przez 1,5 roku bede sie uczyl moge sie ubiegac o rezerwe?

REi 26.11.2005 22:53

Niestety gazeta poszla do smieci (moji rodzice nie zbieraja gazet) ale moze kto inny ja ma. Ja jestem rocznik 86.

epol 26.11.2005 18:06

Cytat:

Napisany przez REi
Chodzi o to ze osoby z mojego rocznika ktore poszly wlasnie lub pojda za rok (technikum) na studia jezeli odraczaja 18m-cy od pierwszego wezwania (czyli od pierwszego wezwania uczysz sie jeszcze przez 1,5 roku) jezeli chca (zglosza sie z ksiazeczka) otrzymuja rezerwe i maja uregulowany stosunek do sluzby wojskowej.
Bylo o tym w ktorejs Wyborczej.

Jestes tego pewny? Mozesz dac skan tej wyborczej? Ktory rocznik jestes?

Pagerus 25.11.2005 10:22

No na Czajkowskiego to ja i Andrew nie mamy wcale tak daleko ||

andrzejj9 23.11.2005 21:34

Cytat:

Napisany przez 22
wojska trzeba sie bać, bo to okropne miejsce.

weźmy np osobe troche nieprzystosowaną do zycia, cierpiąca na fobie społeczna i depresje oraz róznego typu lęki, np jak lęk przed igła. do tego ma cherlawe ciało, platfusa i jest niska,

i co ma taka osoba zrobic jak ją do wojska wezmą, przeciez to materiał na samobuja.

juz sam fakt że dostał A na komisji świadczy, że ZSW ma na celu tylko i wyłacznie niszczyć i łamać ludzi, a sam fakt poboru świadczy tylko i wyłacznie o tym ze jest to wojsko feudalne i poborowy musi odpracowac pańszczyzne.

tak więc nie piszcie, że ZSW nie jest zła bo jest i to bardzo... niezapominajcie że często dochodzi do wypadków.

tak więc precz z poborem...tylko, że ludzie w polsce są bierni i godza się na kazdy los. :nie:

Smutne, ale prawdziwe..

A wojsko dobrze zorganizowane, z odpowiednią "kadrą", profesjonalne przygotowanymi szkoleniami i z odpowiednią atmosferą... Na coś takiego sam bym się pisał, ale to.. bagno, o którym już nieraz słyszałem, które w Polsce nazywa się armią, nie interesuje mnie nawet z daleka..

22 23.11.2005 21:15

wojska trzeba sie bać, bo to okropne miejsce.

weźmy np osobe troche nieprzystosowaną do zycia, cierpiąca na fobie społeczna i depresje oraz róznego typu lęki, np jak lęk przed igła. do tego ma cherlawe ciało, platfusa i jest niska,

i co ma taka osoba zrobic jak ją do wojska wezmą, przeciez to materiał na samobuja.

juz sam fakt że dostał A na komisji świadczy, że ZSW ma na celu tylko i wyłacznie niszczyć i łamać ludzi, a sam fakt poboru świadczy tylko i wyłacznie o tym ze jest to wojsko feudalne i poborowy musi odpracowac pańszczyzne.

tak więc nie piszcie, że ZSW nie jest zła bo jest i to bardzo... niezapominajcie że często dochodzi do wypadków.

tak więc precz z poborem...tylko, że ludzie w polsce są bierni i godza się na kazdy los. :nie:

SpeedFreaK 23.11.2005 21:00

Ja mam wbite przeniesienie do rezerwy:cool:
Mogą mi naskoczyć :D

andrzejj9 23.11.2005 16:36

Cytat:

Napisany przez bgn
prace i stale zarobki. Czytales zapewne jaka kolejka absolwentow zgasza sie na ochotnika na Czajkowskiego

To wiele - ale nie jako przymus, tylko wybór.

bgn 23.11.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A co polskie wojsko teraz oferuje, poza wyrwanymi z życiorysu kilkoma miesiącami?

prace i stale zarobki. Czytales zapewne jaka kolejka absolwentow zgasza sie na ochotnika na Czajkowskiego

bgn 23.11.2005 14:43

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Rozumiem w takim razie, że wszyscy uczestnicy forumowej "Imprezki" są dożywotnio z wojska zwolnieni..? ;)

ja tak.Wymagało to czasu i dużego samozaparcia, od czasu trawjacego niestety 4 lata epizodu "wojennego" na studiach wcielany bylem pare razy, ale zawsze po kilkunastu dniach odsylano mnie na komisje wojskowa , bo stan mojego zdrowia gwałtownie sie pogarszal, az mi w koncu dali E i swiety spokoj

andrzejj9 23.11.2005 14:17

Cytat:

Napisany przez Loczek
Nikt nie powinien bać się Wojska.

Pozdrawiam.

A co polskie wojsko teraz oferuje, poza wyrwanymi z życiorysu kilkoma miesiącami?

andrzejj9 23.11.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez bgn
zaburzenia psychotyczne alkoholowe - E

Rozumiem w takim razie, że wszyscy uczestnicy forumowej "Imprezki" są dożywotnio z wojska zwolnieni..? ;)

Loczek 23.11.2005 13:42

Przeczytałem wykaz chorób i poszczególne kategorie im odpowiadające. Niestety tak się ułożyło i mam teraz 5 dioprii. Z wykazu wynika, że powinienem mieć kategorię D, a mam A. Ale nie czuję się pokrzywdzony. Nikt nie powinien bać się Wojska.

Pozdrawiam.

ed hunter 23.11.2005 12:33

nie ma zespołu uzależnienia od internetu.....buuuu....:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:41.