Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Wasze ulubione sceny filmowe (https://forum.cdrinfo.pl/f26/wasze-ulubione-sceny-filmowe-59027/)

Predi 28.07.2006 14:58

mi sie ostatnio bardzo podobala scena w Wojnie Swiatow, kiedy wszyscy pakuja sie na prom i nagle zauwazaja wzlatujace w gore ptaki oraz to co nastapilo potem :)

Sunna 28.07.2006 09:45

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@sunna chodzi o Waduma Project - King of my castle?
Ups pomylka - pomylilem z Ghost in the Shell.

Swoja droga cielawe jakby taka muza wygladala w gołst szip

Banana Coctail 28.07.2006 09:02

@sunna chodzi o Waduma Project - King of my castle?
Ups pomylka - pomylilem z Ghost in the Shell.

alien666 27.07.2006 15:38

lock stock & two smoking barrels - właściwie wiele scen, ale dwie mi utkwiły w pamięci -
ostrzeliwanie się z wiatrówki kolesi chodujących marychę i scena gdy dwóch przymulonych kolesi miało włąmać się do chaty gostka i jeden znich zamiast założyć pończochę na głowę założył ją na nos, bo nie chciał niszczyć sobie fryzury za ileś tam funciaków :D

trainspotting - "najgorszy kibel w szkocji" scena gdy renton nurkuje po opiumowe czopki w kiblu i druga scena gdy spud budzi się rano i okazuje się, że elegancko się osrał i próbując wytłumaczyć się rodzicom panienki u której zaniemógł podczas szarpaniny rozrzuca wokoło i po wszystkich zawartość prześcieradła :D

Sunna 27.07.2006 11:39

MOzna by wymieniac i wymieniac.

Nie bylo jeszcze sceny z ghost ship - gdzie przy swietnej muzie wszsytko jest skaldane w calosc - ma ktos ten kawalek ? Na soundtracku go nie ma)

Igloo 27.07.2006 11:09

Moja nalepsza scena z filmów - biorąc pod uwage poziom produkcji a raczej jego brak - to KONIEC , THE END lub FIN w zależności z jakiego kraju pochodzi.

Proton 26.07.2006 13:00

Moim ulubionym filmem jest THE HUNT FOR RED OCTOBER, a najlepszymi scenami są:
- wyjście okrętu z portu w Nowosybirsku (początek filmu), gdzie ukazany jest ogrom okrętu,
- manewr ucieczki przed torpedą pomiędzy podwodnymi górami. Scena, w której okręt na rozkaz kapitana wychodzi poza trasę wyznaczoną przez mapę i kieruje się wprost na górę, by w ostataniej chwili wykonać awaryjny manewr skrętu,
- awaryjne wynurzenie podczas bitwy pomiędzy dwoma radzieckimi okrętami podwodnymi.

Bardzo dobrym filmem jest również GLADIATOR. Wielkie wrażenie robi otwierająca film bitwa legionów rzymskich z Hunami.

REi 26.07.2006 02:46

Jako ze znaczna czesc moich ulubionych sie pokrywa z juz przedstawionymi (np Pulp Fiction) to wymienie tylko to czego jeszcze chyba nie bylo.

Ghost in the Shell:
Scena przemowy popetmastera ("[..]memory can not be defined , but it defines mankind.")
Scena walki z czołgiem :P

Leon:
"This... is... from... Mathilda." :D (lacznie z poprzedzajaca scena szturmu na mieszkanie)

The Godfather:
Slynna scena z pomaranczami.

The End of Evangelion:
Scena koncowa.

Dlugo by wymieniac :D jak na cos wyjatkowego jeszcze wpadne to dam znac ^^

PS. lol 2 animce :D

Banana Coctail 26.07.2006 01:05

Butterfly Effect - wszystkie sceny zmiany przeszlosci oraz z fagasami w pierdlu
The Deer Hunter - pierwsza i ostatnia gra w rosyjska ruletke Mike'a i Nick'a
Se7en - dokonczenie dziela psychola posrodku nikad
Menace II Society - scena osatnia, umieranie Caine'a
Mean Girls - przemowa Kadie na koncowej dyskotece
Combien tu m'aimes? - wszystkie gdy Bellucci pokazuje nieco wiecej ciala ;)
History of the world part 1 - 15 ups 10 przykazan bozych
The Motorcycle Diaries - urodziny Che obchodzone po drugiej stronie rzeki i pozegnanie z jej mieszkancami
American History X - zdejmowanie plakatow z pokoju Dannego

Joe_Doe 26.07.2006 00:41

Pulp Fiction:
- Jules i rozmowa z przestraszonym gosciem ktory ciegle powtarza "What?" i koncowka "English motherfucker, do you speak it?"
- Vince celujac do faceta z pistoletu: " Musisz miec jakies zdanie"
- Vince i Mia w restauracji - niesamowita rozmowa.

Desperado:
- Steve Buscemi monolog w barze

Qbi@k 25.07.2006 22:40

Ten moment w Conanie zawsze mnie rozwala :D
Uwielbiam ten film xD
What is best in life?

Smartek 25.11.2005 14:00

Cytat:

Napisany przez TolBoy
Oszukać Przeznaczenie 2 - wypadek na autostradzie

fakt, zapomnialem o tym :P
pozdro ;)

nimal 25.11.2005 09:14

faktycznie - scena z kulkami z Swordfisha powala :)
jaszcze z dobrych scen poczatkowych - Blade w dyskotece ||

Air 25.11.2005 09:10

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... faktycznie, Ostatni Mohikanin, dla mnie przede wszystkim dla cudownej muzyki Trevora Jonesa.

oj zgadzam się, jedna z najlepszych jak dla mnie ścieżek dźwiękowych

Zetoxa 25.11.2005 08:56

... faktycznie, Ostatni Mohikanin, dla mnie przede wszystkim dla cudownej muzyki Trevora Jonesa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:13.