![]() |
Witam wszystkich, mam problem a mianowicie jak jestem już w ostatnim etapie (punkt 13) i naciskam Mux to się pokazuje na "pół sekundy" okno i nic się więcej nie dzieje, filmu niema.
Może macie jakiś pomysł czym może to jest spowodowane i jak można to naprawić. Z góry dziękuje i pozdrawiam |
sorki:)
fakt - dostałem odpowiedź - i sądzę że po problemie bardzo dziękuję jakby co - będę męczył dalej;) |
@creasy - ale przecie***380; na priv pyta***322;e***347; o to samo i dosta***322;e***347; odpowied***378;...
|
Witam,wracam do tematu.jestem już przy ostatniej czynności,wciskam mux - i wyskakuje mi jakiś błąd,ale okienko jest przez sekundę,i nie bardzo wiem w czym problem.z góry dziękuję za podpowiedź :)
Witam.piszę po raz drugi,bo dziwnym trafem post został wykasowany Przerabiam film programem opisanym przez moderatora i przy operacji mux - wyświetla mi jakiś błąd,ale jest to widoczne tylko moment Jeśli ktoś mógłby mi pomóc - z góry dziękuje |
Cytat:
Robiłeś próbę tym drugim programem? |
No tak z dzwiekiem juz wiem o co chodzi musi byc w mp3 co prawda nie wiem dla czego ale wciaz mam problem z synchronizacja napisow i nie bardzo mam pomysl jak to usunac
|
No cóż, możesz spróbować jeszcze przerobić tym drugim programem, ale nie podejrzewam sukcesu. Obawiam się, że ten Denon nie jest w pełni zgodny z Divx i stąd te problemy.
|
Przed dodaniem napisow dzwiek jest ok.
|
Cytat:
Cytat:
|
Ok sprawdzilem filmy w ktorych nie ma dzwieku sa zapisane w AC3 natomiast ten w ktorym jest MP3. Jesli chodzi o video to Xvid. Wiec od razu pytanie jak przerobic dzwiek do MP3? I drugie ponownie dlaczego przesunely sie w czasie napisy w tym filmie w ktorym jest dzwiek i jak temu zapobiec? Audio wypuszczone normalnie chinczami z audio out do telewizora, obraz komponentem.
Bugs Bunny Cytat:
|
Najprostszym sposobem jest dokupienie do Denona Manty. Czyta wszystko:rotfl:
|
Co jest nie tak? Ten model Denona ma jak widać problemy z niektórymi plikami divx. Musisz na drodze prób ustalić z jakimi formatami on sobie radzi, a później dodawać napisy. Rób próby, sprawdzaj właściwości avi (zarówno video, jak i audio) programem Gspot - określisz co sprawia kłopoty.
Widzę, że wyżej był też podobny problem z Denonem. Sprawdź jaki jest format audio w avi z których 'ginie' dźwięk. Napisz też w jaki sposób masz wyprowadzane audio z tego Denona. |
Panowie pomozcie bo juz nie mam sily probuje przerobic filmy tak aby denon 1720 mogl czytac napisy. Probowalem wedlug opisu za pomoca srttombmp+fuse i na 4 filmy 3 sa bez dzwieku a czwarty w ktorym jest dzwiek napisy sa opoznione o ok 4-5 sekund chociaz wczesniej na komputerze wszystko bylo w porzadku prosze pomozcie bo juz nie mam pomyslu co jest nie tak
Z gory dzieki Bugs Bunny |
Napisy są ale nie ma audio.
:spoko: WITAM WSZYSTKICH!
U mnie SRT2bmp chodzi bez zarzutu. Bez problemu konwertuje i łączy napisy z plikami Avi. Jedyny minus tego programiku to kwestia powiększenia tekstu. Tzn. te napisy są ogólnie małe. Ja mam wielkość czcionki 19 i więcej nie mogę dać bo wtedy tekst częściowo znajdzie się poza obrazem. Chyba że.... ......Ktoś z Was wie jak powiększyć jeszcze napisy.:D Jeśli jest możliwość to proszę o wskazówki. Jęsli chodzi o obsługę programu to nie miałem żadnych trudności. Jestem raczej nowicjuszem jeśli chodzi o PC-ta i kino domowe. Osobiście większy problem mam z Audio. W niektórych filmach nie mam fonii i nie wiem czym to jest spowodowane. Od paru dni posiadam DVD Denon 1920 i Amplituner AVR 1906.Na pecetowskim Divx-ie wszystkie pliki mają dźwięk, a w przypadku mojego stacjonarnego sprzętu pół/pół. Nie mam zielonego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi. Jęśli jest jakiś określony format dźwięku w Dvix-ie dla Denona to jaki? Jak to sprawdzić?Skonwertować? I czy da się? Proszę o pomoc!!!. Pozdrawiam tu obecnych!!! Elo!:spoko: |
ja mam teraz taki problem: wysztko przebiegło pomyślnie, miałęm obrazki z textem, potem text w formacie .xsub, potem plik z filmem w formacie .divx, ale po odpaleniu filmu napisów w filmie nie ma...
Co jest nie tak :pytanie: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:03. |