![]() |
NOD32 i blokada internetu
Mam problem :smutny:
Kupiłem NOD-a zamiast MKS-a, który ostatnio miał problemy z aktualizacją. I niestety po instalacji NOD zablokował mi połączenie z internetem (neostrada) tak dla siebie (nie mógł ściągnąć aktualizacji) jak i dla wszystkich innych aplikacji w systemie (firefox, the bat, firewall i in). Odinstalowałem go i jak ręką odjął. Czy mogłem coś zrobić źle przy instalacji? To podobno bardzo dobry program. Trochę szkoda kasy na licencję, jeśli miałbym go wyrzucić teraz do kosza. Jeśli coś by Wam przyszło do głowy piszcie. Dziękuję :) |
Ilość załączników: 1
To samo dzieje się po deaktywacji tego modułu?
|
Cytat:
Tylko czy NOD po wyłączeniu tego modułu będzie mi scanował ściągane z sieci pliki? A u Ciebie widzę, że jest on aktywny? O co tu biega? Tyle czasu korzystałem z MKS-a i wszystko było ok, tak, że w ogóle prawie nie zauważałem antywirusa. A tu od samego początku problemy :| |
Ilość załączników: 3
Pokazuje ci ustawienia. Tam gdzie znaznaczyłem na czerwono kliknij ;)
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=28461&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=28462&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=28463&stc=1 |
Cytat:
zaś na zakładce Miscellaneous przycisk Repair now jest nieaktywny (szary) :| |
Cytat:
Repair now - Pewnie dlatego, że nie jesteś w sieci.. Po zaaplikowaniu ustawień takich jak moje nadal nie możesz korzystać z internetu gdy moduł jest aktywny? |
Cytat:
Jestem podłączony do sieci i byłem poprzednio. Spóbuję jeszcze uaktywnić IMON i wtedy sprawdzić Repair now. :) |
Cytat:
Zawsze możesz napisać do supprotu NODa jak masz licencje ;) |
Cytat:
Uruchomienie tego modułu całkowicie blokuje mi połączenie z internetem. Zadna aplikacja nie dodaje się do Client compatibility. A licencję mam i to na dwa stanowiska, bo kupowałem do biura. Można e-mail-ować do supportu Eset po polsku? PS. Na poważnie żałuję tego zakupu (skusiłem się na promocję Agnitum Outpost + NOD32, ten pierwszy jest super). Jaki wniosek? Nigdy nie płacić za soft, którego się wcześniej samemu nie używało :nie: |
Trudno cokolwiek napisać. Oczywiście można pisac do polskiego supprotu maila. To Ci w tej chwili poradze, zobaczymy co oni tam napiszą. Podzielisz się nastepnie wiedzą na forum.
Pit ;) |
Cytat:
|
a masz jakiegos firewalla? moze on jakos ma cos wspolnego z NOD-em i blokuje?
u mnie Nod chodzi swietnie, bez problemow :) |
Skoro NOD32 blokuje Ci dostep do neta, moze musisz dodac go do firewalla aby zezwalal na przeplyw danych przez antywirus... ??
|
Cytat:
Cytat:
NOD nie jest blokowany przez firewall, tylko sam blokuje wszelkie połączenia, w tym własną aktualizację. Agnitum Outpost też wtedy nie może połączyć się z siecią. Jak wyłączyłem moduł IMON sam NOD ściągnął aktualną bazę wirusów i został dodany jako browser do bazy aplikacji firewall-a. Czyli wszystko wróciło do normy. Czy NOD32 bez tego modułu (IMON) jest w pełni funkcjonalnym antywirem? PS. Jeszcze jedna sprawa. Puściłem na NOD32 dogłębną analizę dysków lokalnych i jak coś znajdzie (w różnych śmieciach z p2p) to jest aktywna tylko opcja Pozostaw. NOD nie może zbioru skasować ani wyleczyć. Po prostu wszystkie inne mozliwe działania są nieaktywne (szare) :ysz: PS.2. Obok skanuj jest jeszcze polecenie wylecz. Może teraz ... Nie. zachowuje się tak samo jak poprzednio :ysz: |
ja uzywam noda od dawna i bardzo sobie go chwale. nigdy nie mialem zadnych problemow z nim.
a moze cos ci sie gryzie z nodem? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25. |