![]() |
Mam takiego Evera (kilka lat) tylko bez USB (i bez RS-a) spokojnie wytrzymuje 10 - 12 min z monitorem 17" płytkę DVD zawsze zdążę nagrać do końca. Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów i nie musiałem korzystać z 3 letniej gwarancji.
|
Cytat:
W dodatku strona i zarazem Producent nie wzbudza we mnie zaufania, jeśli na OFICJALNEJ stronie napisane jest, że kształt napięcia wyjściowego ma kształt SINUS :bicz: Jeśli już, to ma kształt sinusoidy!! Powinni przyjąć tam jakiegoś inżyniera, zamiast marketingowców, bo później są takie brednie i kompromitacja :bicz: Zresztą z tego co mi wiadomo, to UPS'y dają napięcie wyjściowe raczej o przebiegu prostokątnym... |
Podoba mi się Ever ECO Pro CDS 500, usb, trzyma 5 min - cena 321pln... stanieje ?! :D
http://www.ever.com.pl/pl/upselector...php?ModelNr=36 |
Za te pieniądze cudów nie dostaniesz. Jednakże zastanowiłbym się nad takim zasilaczem:
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ACT+POWER+600VA Nowy, niedrogi, moc ma wystarczającą nawet dla obecnych konfiguracji... sam się przymierzam do zakupu tego zasilacza, tylko że teraz mam inne wydatki, więc ten zakup muszę odłożyć w czasie. |
Cytat:
na pewno jest coś dobrego za 300pln... |
z takimi wymaganiami to chyba tylko i wylacznie allegro, w takiej cenie znajdziesz trzymajacy 4 min na pelnym obciazeniu z portem RS232
Mozesz poszukac na allegro uzywanych z nowymi aku |
Dobry UPS do 299pln
Jego zadania będą następujące:
- ma podtrzymywać komputer przy pracy podczas kilkusekundowych przerw w dostawie prądu - komputer najlepiej jak podziała na tym UPS'ie jakieś 5-max7 minut - przy dłuższym braku napięcia komputer sam się 'poprawnie' wyłączy, tzn. zamknie system itd. po np. 3 minutkach - aby UPS zdołał wyłączyć kompa musi miec komunikację z komputerem - najlepiej USB... cena do 299,- może ktoś z Was ma taki sprzęt bo ja kompletnie się nie znam a nie chce badziewia. Myśle że chyba będzie dobry (dla moich wymagań) sprzęt za taką cenę... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:18. |