![]() |
Ja tez bym wolal AMD... ale kolega sie uparl ze chce Intela;/ Co do zasilacza i obudowy to tez bym tak zrobil, tylko problem jest taki ze nie ma takiego sklepu w ktorym byloby wszystko... a przesylka tez kosztuje... No ale pomysle jeszcze nad tym rozwiazaniem bo z poczatku tez tak myslalem zeby fortrona wsadzic:) No ale jesli mozesz prosze o jakis przyklad zestawu:)
|
No to ja bym w ogole inaczej do tego podszedl.
Po piersze amd i jego am2, jakis sempronik czy cos lepszego (i tak zapewne max mocy nie wykorzysta). Jakas obudowa bez zasilacza i do tego fortron, moze wyjsc znowu taniej. Dysk mozna tanszy kupic tez 250 gb, pamiec tez,i dolozyc zaoszczedzona kase do monitora 19''. Konkretne przyklady moze podam pozniej bo juz pozno :), chyba ze mi temat gdzies ucieknie. Core duo ? za drogo, za wczesnie, a i tak nie wykorzysta tego |
Skorzystam z okazji ze taki temat juz jest...
Chodzi o komp dla studenta:) Nie dla mnie niestety:( Dla kolegi... do zastosowan ogolnych, od czasu do czasu w gierki dlatego wybralem taka karte graf. Prosze o ocene. nie wiem jaka plyte glowna wybrac bo nie za bardzo inetersowalem sie ostatnimi czasy komponentami pod procesory intel. Koszt do 3tys. http://images1.fotosik.pl/172/6486d085976e9224m.jpg EDIT: Wiem ze lepiej dolozyc do core2duo ale niestety kolega nie ma takich mozliwosci finansowych wiec musi byc do 3 tysiecy i ani stowki wiecej niestety:nie: Ceny ze sklepu arest.pl. Prosze o wszelkie sugestie. |
tyle ze ta nagrywarka benq dw1650 niema technologi lightscribe:(
Trzeba miec specjalna plyte gł. zeby mozna bylo wpiac ramy na dualu?jak sa w ofercie 2x512mb dual, to one sie roznia od tych co sa 2x512mb poprostu? i co to jest bulk? np nec nd3551a labelflash bulk. |
Cytat:
|
Cytat:
|
jednak mnie ciagnie do nowego kompa:)temu obecnemu juz porzadnie nawala, tez myslalem nad dolozeniem tego i owego ale zrezygnowalem popraktycznie wsio by trzeba bylo wymienic a i tak nadal by mu pewnie odwalalo:/ a co do tej nagrywarki to chyba kupia ta "stara" bo juz jutro ide zamawiac;)
|
Cytat:
Ja mysle ze kolega dolozy ramu do kompa, dolozy nagrywarke DVD i bedzie zadowolony |
a ja polecam na początek dołożyć do tego co jest ramu i powinno wystarczyć :D
|
Cytat:
|
Cytat:
A to że są od dawna to również wiem. Tyle że jakoś wszędzie ich sie nie dostanie.... ;] |
obadaj sobie ceny na www.proline.pl/shop.php. tam sa naprawde niskie ceny a paczka dochodzi na drugi dizen po zlozeniu zamowienia (jesli zlozysz do 16). kupowalem calego kompa tam i naprawde polecam.
|
Cytat:
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=81887862 Są również w apollo i pcprojekt. Ostatnio sporo podrożały ale to juz nie moja wina ;) |
Cytat:
a semprony na 939 nie tyle "juz" sa co dawno sa :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:06. |