Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   hej ho hejho dowoja by się szło (https://forum.cdrinfo.pl/f5/hej-ho-hejho-dowoja-sie-szlo-61243/)

Patrix 10.02.2006 17:09

ja tylko do skrzynki zerkam czy do mnie poczta nie przyszła ||
do woja iść ani mi się śni, nie będę kombinować...powiem, że się ucze -kwita.
z tego co słyszałem to prawdopodobnie (chodzi o fale) moj poziom 'siebie' jest wyższy niż ten jaki tam zastane więc się nie nadaje :D

mgit 10.02.2006 15:08

Cytat:

Napisany przez Damianos L
odgrzewam temat

@mgit byles juz na tej komisji?

jaka dostales kategorie? jakie badania tam robia?

Dostałem B ;)

EDIT

Co do badań za parawanem sprawdzają ... (można się domyslić co ) :\

polakT 09.02.2006 18:03

Cytat:

Napisany przez Burt
Idz,idz do woja chłopie.W wojsku jest fajnie.Będziesz pił ruską wódkę,ewentualnie ruski spirytus rozrobiony z wodą z kranu,palił ruskie fajki i pracował na ruskim sprzęcie. ||
W ogóle wojsko jest super. :piwo:

moze pozno ale, nie moglem tego minac :

mieszkam na wschodzie polski, tu mamy pelny dostep do specyfikow klasy fiodor, jelzin, korn magic 78. no oczywiscie i spirytusy roznej masci od worka do bootli. Jest pozno - sklep zamkneli - > spirytus+woda=nic nowego

pracowal na ruskim sprzecie - >w pracy (wakacje) pracowalem na ruskich niwelatorach, jezdzilem UAZ'em a teraz mam UAZ'a :p

Co do badan to:
Wzrost, waga, wzrok (literki), cisnienie, plaskostopie, pluca i serducho

pawelblu 09.02.2006 17:48

Mi tam zadnych badan nie robili a odpowiedzia na skolioze bylo - wie Pan, teraz prawie wszyscy maja skrzywiony kregoslup i plaskostopie :)
Jeszcze powiedzialem ze mam nieprawidlowe rozpoznawanie kolorow, ale gosc skwitowal to tak, ze jak mam prawo jazdy, to go to nie interesuje :)

Wiec dostalem A, ale narazie moga sie walic.

ziomal16 09.02.2006 15:36

wzrost, waga, daltonizm, ostrosc widzenia, patrza czy nie masz plaskostopia, cisnienie, osluchuja serce i pluca (tymi smiesznymi sluchawkami), patrza czy nie masz skrzywionego kregoslupa, przepukliny, niekiedy zagladaja w dupe czy nie masz zylakow (w rzeczywistosci chodzi pewnie o wykrycie pedalow juz we wczesnym stadium ^^). to tyle co pamietam :)

Damianos L 09.02.2006 15:22

odgrzewam temat

@mgit byles juz na tej komisji?

jaka dostales kategorie? jakie badania tam robia?

Aszej 22.01.2006 12:40

a potem zaproszenie do Czarnego :]

mgit 21.01.2006 21:41

Cytat:

Napisany przez gallus
hmm, ciekawe kiedy ja dostane wezwanie, jeżeli 18-ste urodziny miałem 01.01.2006? :)

pierw ci przyślą wezwanie do rejestracji przedpoborowych ;)

gallus 21.01.2006 21:28

hmm, ciekawe kiedy ja dostane wezwanie, jeżeli 18-ste urodziny miałem 01.01.2006? :)

mgit 21.01.2006 21:13

Cytat:

Napisany przez pykson
@mgit

bez obrazy, ale albo jestes ignorantem kompletnym albo wydaje Ci sie, ze piszesz poprawnie

walisz takie byki, ze juz oczy od tego bola, IMO to po prostu brak szacunku dla innych uzytkownikow
zrozum, ze inni userzy, przynajmniej w wiekszosci, chcieliby pisac poprawnie, a Ty piszac w taki sposob, powodujesz ze niejeden 'oczyta' sie takich bykow i zacznie pisac rownie niepoprawnie

masz problemy z ortografia? - wrzuc do worda, i po sprawie

Postaram się pisać poprawnie i gramatycznie :cool:

pykson 21.01.2006 21:05

@mgit

bez obrazy, ale albo jestes ignorantem kompletnym albo wydaje Ci sie, ze piszesz poprawnie

walisz takie byki, ze juz oczy od tego bola, IMO to po prostu brak szacunku dla innych uzytkownikow
zrozum, ze inni userzy, przynajmniej w wiekszosci, chcieliby pisac poprawnie, a Ty piszac w taki sposob, powodujesz ze niejeden 'oczyta' sie takich bykow i zacznie pisac rownie niepoprawnie

masz problemy z ortografia? - wrzuc do worda, i po sprawie

andrzejj9 21.01.2006 11:32

Cytat:

Napisany przez mgit
PS.
@M@X jak żeczywiście masz daltonizm to tylko spułczuć, nierozróżniać kolorów straszna wada :blee:

Wydaje mi się, że masz złe wyobrażenie o tym. Daltonizm to nie jest to, że nie odróżniasz żadnych kolorów, a świat widzisz wręcz w odcieniach szarości. Nie wiem, czy w takiej postaci (problemów z każdym kolorem) on w ogóle występuje. Najczęściej jest to problem z odróżnianiem od siebie jakiś dwóch, trzech kolorów, czy też ich odcieni - najczęściej kombinacje czerwony - zielony, zielony - brązowy, żółty - zielony, żółty - pomarańczowy i inne w jakiś sposób zbliżone do siebie tonacyjnie.

Ja na przykład mam tak, że generalnie kolory odrózniam, ale jak są to zamalowane bardzo małe powierzchnie, np. dwie kropki - czerwona i zielona (ale ziemno zielona) obok siebie, to w życiu nie powiem, która jest która. I wierz mi, że coś takiego specjalnie, a właściwie w ogóle w życiu nie przeszkadza i na codzień nie zdaje się z tego po prostu sprawy.

Oczywiśćie, że mogą zapewne być cięższe objawy, ale też bez przesady.

Jabba the Hutt 20.01.2006 12:13

Najlepiej nie iść do woja. Masz święty spokój, nikt Cię nie dręczy, jeśli złapiesz robotę to po co ją tracić na armię ? Albo jeszcze można sie załapać na Irak :). Jest wielu chętnych co naprawdę chcą iść do wojska, szkolą się nawet sami aby być sprawnymi i mocnymi. I niech Ci zapaleńcy idą.

ziomal16 20.01.2006 09:57

Cytat:

Napisany przez Burt
...A jeśli ktoś jest kumaty z informatyki to może dostać całkiem fajną służbę i wiele się nauczyć.
Pozatym co to jest 9 miesięcy.Będziesz miał co wspominać. :)

jezu 9 miesiecy? myslalem ze na 6 biora jak ktos wogole szkoly wyzszej nie skonczyl. a tych z tytulem magistra to na 2 czy 3 miesiace tylko biora :O. a jesli ktos jeszcze skonczyl informatyke to juz wogole wypas :) ja mam przynajmniej zamiar skonczyc i narazie jakos idzie :P ale to dopiero I sesja jest wiec jeszcze 9 przedemna :blee:

M@X 20.01.2006 09:36

Ja wiem... To ze mam to na pismie to nie znaczy ze naprawde to mam - to moze byc kwestia nabycie innych doswiadczen, ze czlowiek w inny psosob nazywa ta sama barwe. Zasadniczo facetowi wystarczy znajomosc osmiu kolorow, wiec sie tym zbytnio nie przejmuje ;-). A czy to straszna wada... Wole ja, niz dysleksje ;-)...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:14.