Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   hej ho hejho dowoja by się szło (https://forum.cdrinfo.pl/f5/hej-ho-hejho-dowoja-sie-szlo-61243/)

mgit 19.01.2006 13:22

hej ho hejho do woja by się szło

Jakie dokumenty należy wziaś na Powiatową Komisje Lekarską, w wezwaniu pisze posiadane dokumenty lekarskie, czyli co wziaść książeczke zdrowia czy ksero karty zdrowia czy jeszcze co innego ???

mello 19.01.2006 13:42

wg mnie chodzi o papiery ktore mogly by świadczyć o tym że jesteś nie zdolny do służby wojskowej . Ale książeczke zdrowia też można wziąść ze sobą !

MacGyver 19.01.2006 13:50

Ja brałem tylo dowód osobisty ale wydaje mi się że chodzi tu od dokumenty lekarskie potwierdzające przeprowadzone zabiegi operacyjne itp :hmm:
Jak chcesz "A" to zabierz tylko dowód :D

mgit 19.01.2006 14:03

A ---> to taka nie ładna litera wezmę se jakieś zaświadczenia ze szkoły itd. :D a nuż dadzą inną literke :D

Damianos L 19.01.2006 14:47

a kiedy sie dostaje takie wezwanie ??

ziomal16 19.01.2006 15:00

Cytat:

Napisany przez Damianos L
a kiedy sie dostaje takie wezwanie ??

w klasie maturalnej :P ja dostalem na poczatku stycznia w zeszlym roku. a komisje mialem w marcu. te zaswiadczenia to chodzi o papierki stwierdzajace przebyte choroby ktore moga uniemozliwiac odbycie przez ciebie sluzby wojskowej. kolega np zaniosl papier ze ma zoltaczke wszczepienna jakiegos tam typu i do woja nie idzie :P. za astme tez nie biora, o ile wiem to jak jestes gejem to tez specjalnie nie chca takich. za zylaki odbytu mozna sie tez wywinac :blee:

Burt 19.01.2006 15:41

Idz,idz do woja chłopie.W wojsku jest fajnie.Będziesz pił ruską wódkę,ewentualnie ruski spirytus rozrobiony z wodą z kranu,palił ruskie fajki i pracował na ruskim sprzęcie. ||
W ogóle wojsko jest super. :piwo:

ziomal16 19.01.2006 15:58

przy okazji przezyjesz fale (no chyba ze skonczysz uczelnie to wtedy masz stopien podoficerski) i fala cie minie, tzn sam ja bedziesz propagowac ^^. jak nie skoczysz zadnej uczelni to se bedziesz szorowal kibelki, kocenie, bicie, ponizanie. prysznice sa podobno bardzo ciekawe, a zwlaszcza jak sie jakis pedalek trafi ...

M@X 19.01.2006 16:04

Wez zalatw sobie negatywny wynik EEG... Z reguly boja sie ze dostaniesz glupawki w jednostce i nie biora...

Wojsko niczego nie uczy, przynajmniej nie w obecnym stanie. Jak chcesz poczuc wojsko takie jak widzi sie na filmach - wez sie za ASG lub Paintball... W wojsku bedizesz tylko kopal doly po to zeby je zasypywac, biegal po 20 km i przymusowo spedzal 4 godziny na lezeniu. Jedyny niezaprzeczalny plus wojska to przyjaznie. Trwale i zawiazywane z reguly na cale zycie...

Damianos L 19.01.2006 18:21

no jestem w klasie maturalnej, ale narazie tylko wezwanie do urzedu miasta dostalem

ciekawe kiedy to przyjdzie, kurde... :/

mgit 19.01.2006 18:21

Astmy nie mam, ani żadnych chorób... A dadzą na bank :( ale zaświadczenie ze szkoły wezmę to na jakiś czas będzie spokój a potem na studia to znowu zaświadczenie i znowu spokój na jakiś czas ;)

A wezwanie niekoniecznie w klasie maturalnej ja np jestem w 3 technikum (technikum 4 letnie) i maturalna klasa będzie dopiero za rok ;)

madmax2 19.01.2006 18:36

Tyle, że jak Ci dadzą "D" na przykład to potem z pracą możesz mieć problemy.

andrzejj9 19.01.2006 18:49

Cytat:

Napisany przez mgit
Astmy nie mam, ani żadnych chorób... A dadzą na bank :( ale zaświadczenie ze szkoły wezmę to na jakiś czas będzie spokój a potem na studia to znowu zaświadczenie i znowu spokój na jakiś czas ;)

A wezwanie niekoniecznie w klasie maturalnej ja np jestem w 3 technikum (technikum 4 letnie) i maturalna klasa będzie dopiero za rok ;)

Jak ci bardzo zależy na innej to udawaj daltonizm. Za to dają E.

mgit 19.01.2006 18:56

e tam dadzą co dadzą dam im zaświadczenie że się ucze a na studiach pójde na szkolenie 3 miesieczne ;) to będzie najlepsze rozwiązanie :D

Bo jak zaczne kombinować to jeszcze dadzą kategorie dla ułomnych albo pacyfistów i będzie potem problem ;)

@Damianos L ty z legnicy to pewnie wiesz gdzie ta ulica Pomorska 19

ziomal16 19.01.2006 19:21

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Jak ci bardzo zależy na innej to udawaj daltonizm. Za to dają E.

zwlaszcza jak sie ma prawko. wtedy zazwyczaj pytaja: jak pan zdal???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14.