![]() |
hej ho hejho do woja by się szło
Jakie dokumenty należy wziaś na Powiatową Komisje Lekarską, w wezwaniu pisze posiadane dokumenty lekarskie, czyli co wziaść książeczke zdrowia czy ksero karty zdrowia czy jeszcze co innego ???
|
wg mnie chodzi o papiery ktore mogly by świadczyć o tym że jesteś nie zdolny do służby wojskowej . Ale książeczke zdrowia też można wziąść ze sobą !
|
Ja brałem tylo dowód osobisty ale wydaje mi się że chodzi tu od dokumenty lekarskie potwierdzające przeprowadzone zabiegi operacyjne itp :hmm:
Jak chcesz "A" to zabierz tylko dowód :D |
A ---> to taka nie ładna litera wezmę se jakieś zaświadczenia ze szkoły itd. :D a nuż dadzą inną literke :D
|
a kiedy sie dostaje takie wezwanie ??
|
Cytat:
|
Idz,idz do woja chłopie.W wojsku jest fajnie.Będziesz pił ruską wódkę,ewentualnie ruski spirytus rozrobiony z wodą z kranu,palił ruskie fajki i pracował na ruskim sprzęcie. ||
W ogóle wojsko jest super. :piwo: |
przy okazji przezyjesz fale (no chyba ze skonczysz uczelnie to wtedy masz stopien podoficerski) i fala cie minie, tzn sam ja bedziesz propagowac ^^. jak nie skoczysz zadnej uczelni to se bedziesz szorowal kibelki, kocenie, bicie, ponizanie. prysznice sa podobno bardzo ciekawe, a zwlaszcza jak sie jakis pedalek trafi ...
|
Wez zalatw sobie negatywny wynik EEG... Z reguly boja sie ze dostaniesz glupawki w jednostce i nie biora...
Wojsko niczego nie uczy, przynajmniej nie w obecnym stanie. Jak chcesz poczuc wojsko takie jak widzi sie na filmach - wez sie za ASG lub Paintball... W wojsku bedizesz tylko kopal doly po to zeby je zasypywac, biegal po 20 km i przymusowo spedzal 4 godziny na lezeniu. Jedyny niezaprzeczalny plus wojska to przyjaznie. Trwale i zawiazywane z reguly na cale zycie... |
no jestem w klasie maturalnej, ale narazie tylko wezwanie do urzedu miasta dostalem
ciekawe kiedy to przyjdzie, kurde... :/ |
Astmy nie mam, ani żadnych chorób... A dadzą na bank :( ale zaświadczenie ze szkoły wezmę to na jakiś czas będzie spokój a potem na studia to znowu zaświadczenie i znowu spokój na jakiś czas ;)
A wezwanie niekoniecznie w klasie maturalnej ja np jestem w 3 technikum (technikum 4 letnie) i maturalna klasa będzie dopiero za rok ;) |
Tyle, że jak Ci dadzą "D" na przykład to potem z pracą możesz mieć problemy.
|
Cytat:
|
e tam dadzą co dadzą dam im zaświadczenie że się ucze a na studiach pójde na szkolenie 3 miesieczne ;) to będzie najlepsze rozwiązanie :D
Bo jak zaczne kombinować to jeszcze dadzą kategorie dla ułomnych albo pacyfistów i będzie potem problem ;) @Damianos L ty z legnicy to pewnie wiesz gdzie ta ulica Pomorska 19 |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:14. |