![]() |
Zwolennicy listewek , w majtki proszę włożyć :)
zacisnąć nogi i publikować wyniki' Albo UPS Albo prawdziwa zasiłka ( dobry (markowy) zasilacz) Reszta to ...... szajs. i pierdu pierdu :) Masz "dobry prąd " to pomijaj ten temat ! A jak mieszkasz na wsi , i masz sąsiada ze spawarką , to nic Ci nie pomoże. Chyba że się dogadasz z sąsiadem, ze spawarką . |
Dokładnie połowa napiecia sieciowego czyli około 110V. Jak ktoś nie wierzy to niech sprawdzi miernikiem :P Ci co nie mają miernika niech chycą jedną ręką kaloryfer a drugą obudowę ;) I to nie jest ładunek który się gromadzi nie wiadomo od czego tylko tak poprostu są zrobione filtry w zasilaczu.
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja mam ups podłączony do sieci poprzez listwę antyprzepięciową i myślę że to jednak dobry pomysł
|
wracając do tej mojej listwy bezpieczniki w niej mimo swojego pobytu nic nie dają są całe jak by nie były w obwodzie
|
Cytat:
pzdr ro29 witam ;) |
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Mam prawie tak samo - tylko, że od 3 lat - a przedłużacz mam własnej produkcji ;) A przerwy w dostawie napięcia zdarzają się - jak ostatnio zauważam - coraz częściej - jeszcze kilka lat temu bywało to raz, dwa razy do roku - a ostatnio nawet co dwa - trzy miesiące. Aczkolwiek jakaś listwa by się przydała - z tym, że jak słusznie napisano - dopiero UPS gwaranruje nam większe bezpieczeństwo. I prawdą jest, że najbardziej przydaje się na wsiach - tam jednak awarie, skoki i przepięcia zdarzają się nieporównywalnie częściej niż w dużych miastach. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Tylko z drugiej strony, czy mam do listwy podlaczyc caly stuff w domu??? Mam 12letni TV co burczy jak napiecie spada wszyscy czekaja az sie zepsuje - pretekst do wymiany i juz tak ponad 3 lata, komputer przez UPS i nie narzekam. PRzy wiekszych skokach napiec lepszy bedzie UPS. Co do jego cichosci, moze by tak zajsc do sklepu i podlaczyc ze 2-3 i wylaczac kolejno bedace pod obciazeniem UPS'y i sprawdzic ktory dziala ciszej. Jeszcze jedno. Jak UPS dziala bez zasialania z sieci to burczy (pewnie to te 35dB) w czasie normalnej pracy jest cicho |
Cytat:
Może taka historyjka - w Łomiankach jest mnóstwo warsztacików z różnymi obrabiarkami, wtryskarkami itp, itd. Tamtejsza sieć energetyczna nie była dostosowana do takiego obciążenia i wywalała się ca. 2 razy dziennie ;) W momencie załączenie sieci po awarii powstawał stan nieustalony i duże przepięcia. Efekt u znajomego - uszkodzony TV, lodówka, a elektrolity z zasilacza komputera musiał zeskrobywać ze ściany. Po testach okazało się, że jedyną sprawną rzeczą w kompie został FDD. |
http://www.orvaldi.pl/index.php/pl/p...oduct_view/1/6 obliczyło mi że ten będzie najodpowiedniejszy tylko ceny nie widze
EDIt 229 PLN |
+15%/-25% czyli ok 265V na 173V - to jest w stanie ustabilizowac, jednak wiadomo ze jak dochodzi do granicy moze byc slychac ciche burczenie trafo (czy cokolwiek innego ale ten sam dzwiek).
|
Poziom hałasu do 35 dB z odległości 1 metra
ale przy ile sie włączą to niewyczytałem |
azebym ja to weidzia, na stronie walneli cos takiego
http://www.orvaldi.pl/index.php/pl/p...oduct_view/1/7 w dopuszczalnych wahaniach napiecia |
a przy ilu taki UPS przełancza sie w tryb bateryjny tzn. przy jak niskim napęciu sie zaczyna stukać na chwilke ??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34. |