![]() |
wypadek w Katowicach
w światowej ojczyźnie bezrobotnych znowu nie było komu posprzątać śniegu
mam nadzieję, że osoba odpowiedzialna za organizację tej imprezy dostanie 25 lat, co najmniej |
moze jakis link bo nie kazdy przeglady newsy z onetu czy z byle kad.. :)
|
Cytat:
http://wiadomosci.onet.pl/1249892,11,item.html |
Cytat:
caly czas mowia o tym na tvn24 zdaje sie ze ta cala hala targowa jest gdzies miedzy silesia a chorzowskim parkiem, jakas wystawa golebi tam byla takze ofiar moze byc duzo (oby jak najmniej). na szczecie ekipy z psami i inni specjalisci od szukania zywych pod gruzami (gornicy) tez tam jada takze wydaje sie ze zle niebedzie, wspolczuje jak kogos bliski tam sie znalazl |
ja wiem o co chodzi tylko ludzie, ktorzy nie zagladaja na onet pewnie nie wiedza o co chodzi:P
|
U mnie w pracy śnieg z dachu uprzątnięty już został pare dni temu.
Z tego co mówią w TV to tam nie było dużo śniegu, tylko to wina złej konstrukcji Niestety nie zmienia to faktu że to straszna tragedia |
Cytat:
|
Straszna tragedia, media robia oczywiscie sensacje... ale czy ktos wyciagnie jakies wnioski z tego wydarzenia?
|
ten wypadek zdarzyl sie w Katowicach czy w Chorzowie... ?
Media podaja sprzeczne informacje... |
na pograniczu Katowic i Chorzowa - ale raczej Katowice
|
Cytat:
z Hanysami to ja wspólpracuję akurat, najsolidniejsze chłopaki i pracowite i mieszkam teraz na Polesiu, chociaż rodowity warszawiak; szkolę się do udziału w OSP, byłem na kilku akcjach, to widziałem bezmyślność i lenistwo w Rosji zawaliło się kilka dachów tej zimy, to naprawdę trzeba wykazać się zupełną głupotą,brakiem wyobraźni, żeby oszczędzać na odśnieżeniu dachu, bo tak to pewnie było. nawet jeśli to nie było bezpośrednią przyczyną, to śnieg utrudnia pracę służbom ratowniczym. impreza, która się tam odbywała zapewne naruszyła stabilność nadwyrężonej konstrukcji - ciepło idące do góry, dźwięki, drgania i poszło Honor dla pracującej tam Straży |
Chyba pali zostal zle zrozumiany. Ojczyzna jest kraj, czyli piszac "w światowej ojczyźnie bezrobotnych" mial na mysli Polske. Tak mi moj dosc prosty tok rozumowania podpowiada i chyba obuzacie sie troche na zapas :)
Tak czy inaczej wlasnie - dlaczego nikt nie zadbal o odpowiednia konserwacje hali, skoro przebywalo w niej 1000 osob (pewnie nie pierwszy raz), no i chyba ktos to jeszcze postawil ... widac nie zachowal odpowiedniej ostroznosci przy budowie ... //jak pisalem to nie widzialem tego co powyzej :) |
to prawda, powinien być nakaz sprzątania śniegu z dachów budynków publicznych. Już parę hal sie zawalilo tej zimy, lecz nigdzie nie bylo ludzi ....do dziś.
|
Szkoda ludzi.... A telewizja (szczególnie taka jak TVN 24) ma swój żer.. Może trajkotać o tym całą dobę, mieląc wszystkie opcje w lewo i w prawo. Tymczasem nic nowego nie ma, jest tragedia.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:08. |