![]() |
Problem(żółtodziub)
Witam.Na poczatku zaznaczę że jestem zielony w tym temacie więc prosiłbym o możliwe przysłowiowe wyjaśnienie ,,jak krowie na miedzy" dla takiego laika jak ja.No więc nie wiem jak przenieść ściągniętą grę z rozmiarem .iso na psp.Wchodząc na psp mam tylko 1 folder PSP oraz dwa raczej nie istotne pliki po czym wchodzę w ten folder i widzę 3 inne:
Folder z zapisami gry( z płyt),System oraz muzyka.W systemie mam tylko 2 jakieś raczej nieistotne foldery.Nie wiem czy mam stwożyć jakiś nowy folder czy to jest jakiś bardziej szczegółowy problem.Będę wdzięczny za pomoc.Sam nie wiem jakie szczegóły powinienem podać więc podałem te które uznałem za najistotniejsze. |
Sformatowac karte z poziomu konsoli?
|
u mnie na konsoli brakuje kilku plików. mam tylko "SYSTEM" i "SAVEDATA". może ktoś wie jak temu zaradzić?????????????????????????????????????????? ?
|
Na oryginalnym firmware nie uruchomisz gry z karty pamięci (chyba, że tej kupionej na PlayStation Store i aktywnej licencji).
>> http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/p...ck/strona1.php |
xxx
Witam.
Mam pytanie dotyczące gier na PSP. Wgrałem z płytki (z kompa),na PSP przez kabel USB grę. Gdzie muszę wsadzić tą grę?do jakiego folderu? -------------------------------------------------- A potem,jak np wsadziłem grę do PSP-->GAME I wchodzę na PSP w Game.i w ten dysk (tam gdzie one są) To tam jakby,moje PSP ich nie widziało czy coś Mam system 4.01!:wow: |
witam mam problem kupiłem niedawno psp z softem 5,50 prometheus podłączam konsole próbuję wgrać grę w formacie cso i wyskakuje mi komunikat że nie może odczytać i sprawdź czy ścieżka jes napisana poprawnie i przez to nie mogę zgrać żadnej gry błagam pomóżcie
aha dodam że wersja psp to 1004 fat classic |
Może w weekend spróbuję. Choć pewnie na początek z czymś darmowym, czy w ogóle działa, bo znając życie, jak się wezmę za kupowanie, to okaże się, że i z płatnościami są jakieś niepotrzebne problemy.. (może jakiś autorski program autoryzacyjny Sony :idea: )
|
Chyba, że tak. Wiesz, to skrajnie mało prawdopodobne aby sam zaczął reflash kości fw. Bo raz, że by to mega wk*o a dwa, że najpierw trzeba by pobrać te kilkadziesiąt MB. Także wątpię... A jak po włączeniu gry przywita Cie error jakiś to wklej treść (nie wiem jak jest z grami przeznaczonymi do odpalania z MSD, ale przy UMD pojawia się dodatkowa ikonka do update'u z płyty).
|
Zapomniałeś tylko dodać, że wcześniej muszę się z tym wszystkim zapoznać, żeby zrozumieć cokolwiek z tego, co piszesz :> (no dobra, trochę rozumiem, ale i tak nie mam pojęcia, jak się to wszystko robi - firmware wgrał mi jakiś koleś i nigdy nie interesowało mnie, jak się to robi samemu. Szczerze mówiąc szkoda mi było czasu, żeby się w tym porządnie rozeznać).
W sumie najbardziej zależało mi na Pinball Fantasies. Może zaryzykuję, a może po prostu machnę ręką na to całe SP Store i ich wspaniałe usługi... |
To zrób sobie pandorową baterię i przygotuj memorysticka na tą okoliczność. Szczerze wątpię aby tak było, ale można się zawsze zabezpieczyć. Zrób też obraz całego NANDa, żeby w razie czego było szybciej.
|
Cytat:
|
@loki7777
Tylko, że to IMO bez sensu bo raz że Ty lub ktoś musi Ci udostępnić dane konta (a więc możesz bawić się jego/oni Twoim portfelem), a dwa że musisz mieć na konsoli konto do którego przypisana jest gra by i tak być piratem. Tak samo z kupnem gier itp. z innego PSStore niż Polski. Jaki sens jest płacić za coś co i tak nie jest potem legalne? Wg. mnie to kompletny idiotyzm, albo ja czegoś tutaj nie rozumiem. @andrzejj9 Sprawdzisz doświadczalnie. ;D Jest to jeden z aspektów walki z piractwem. Pamiętaj, że większość ludzi się na tym nie zna - potem ściągnie fw ze strony Sony, nadpisze cfw oryg. i nieszczęście gotowe. :czar: |
Akurat rozpowszechnianie tego na inne konsole mnie nie interesuje. Chcę tylko normalnie ściągnąć i normalnie używać. Mówisz, że ważny jest jeszcze firmware.. Pewnie i jest, ale jak to sprawdzić. Tzn, jaki mam w konsoli to wiem, ale jakiego wymaga dana gra. Bo z tego, co pamiętam, to takich informacji również tam nie ma..
Nie pojmuję tego naprawdę.. Czy naprawdę chodzi o to, żebym w końcu machnął na to ręką i poszukał torrenta..? |
Ale mozna dzielic na 5 konsol:) Poelcam wejsc na forum psxextreme http://www.psxextreme.info/ i tam sie z kims dogadac (jest nawet temat o PSS), za cena 1 gry mozna miec 4-5 (w pelni legalne:)
|
Z PSS kupuję tylko z poziomu PS3 (tam sobie klikam i się ściąga. Jeśli tak jest na PC jak opisujesz to też bym to olał ;D), więc nie wiem jak to jest, ale mogę za to odpowiedzieć na kilka innych pytań: ;P
Cytat:
Ależ są zabezpieczone: DRM. Nie uruchomisz tego na innej konsoli. ;] Przed kopiowaniem nie są. Nic Ci z kartą nie zrobi. ;] Natomiast możesz być niemile zaskoczony, że gra wymaga najnowszego obecnego fw. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:18. |