Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Ściezki od startu filmu. (https://forum.cdrinfo.pl/f13/sciezki-od-startu-filmu-61629/)

basti86 28.01.2006 22:41

Ściezki od startu filmu.

Mam pytanie jak w dvd bez menu ale z kilkoma ściezkami ustawć odpowiednią ścieżke ktora by byla zawsze ustawiona przy starcie filmu i to samo dotyczy napisów jak ustawic inne lub ustawic aby byly wyłaczone przy starcie.

Reetou 29.01.2006 01:32

Otwórz płytę w PGCEdit i w pre commands filmu dostaw lub zmodyfikuj komendę ustawiającą rejestr SPRM 1 (audio) i SPRM 2 (subs) na numer wybranej ścieżki. Przy subs zaznacz "On", żeby były włączone.

basti86 29.01.2006 13:16

Czy mógłbyś umeścić jakieś zdjęcia jak to zrobić bo niemoge do tego dojsć.

Reetou 29.01.2006 13:56

Ilość załączników: 5
Załącznik 28992

Wczytujesz DVD do PGCEdit (1). Film poznasz po jego długości (2). Klikasz na niego.

Załącznik 28993

W prawej części okna będziesz miał komendy wykonywane przed i po odtwarzaniu filmu. Umieść kursor na dowolnej pre commands i kliknij prawym klawiszem myszy - z menu, które się pojawi wybierz Add after - spowoduje to dołożenie pustej komendy NOP. Kliknij na niej dwa razy. Pojawi ci się okno command editora.

Załącznik 28994

Wybierz komendę jak na powyższym rysunku. Zobaczysz coś takiego:

Załącznik 28997

Suwakami (1) i (2) ustalasz właściwy numer ścieżki audio i subs. Jeśli chcesz, by napisy były włączone zaptaszkuj "ON" (3) przy ścieżce napisów. Dusisz OK. Otrzymasz w wyniku coś takiego:

Załącznik 28998

Teraz wystarczy już zapisać DVD. Oczywiście jeśli powyższa komenda znajdowała się wcześniej w pre commands wystarczy ją zmodyfikować, a nie dostawiać nową ;)

tom-as 29.01.2006 14:13

Może to też się przyda.

Jeżeli zrzucasz film DVD (sam film, bez menu) za pomocą DVD Shrink dajesz:
Re-Author, przenosisz film do lewego okna (DVD Structure), klikasz prawym klawiszem myszki na ten film, z menu wybierasz Set Default Streams***8230; i tam masz opcje co ma być ustawione jako domyślne.

basti86 15.02.2006 12:22

mam problem z ustawieniem napisów chce ustawic napisy w jezyku polskim ale aby byly wyłaczone w power dvd sa albo wylaczone albo wlaczone raz tak raz tak natomiast w odtwarzaczu są włączone.

tom-as 15.02.2006 15:43

Cytat:

Napisany przez basti86
mam problem z ustawieniem napisów chce ustawic napisy w jezyku polskim ale aby byly wyłaczone w power dvd sa albo wylaczone albo wlaczone raz tak raz tak natomiast w odtwarzaczu są włączone.

Jeżeli chcesz żeby napisy nie wyświetlały się w stacjonarnym DVD to podczas kopiowania za pomocą Shrinka robisz to co napisałem wyżej i na końcu ustawiasz Hide subtitles (lub podobnie, piszę z pamięci). A jeżeli są problemy w PowerDVD to jest tam opcja, która ukrywa napisy.Natomiast jak ją ustawisz, żeby pokazywała napisy to mimo ustawienia podczas kopiowania, że napisy są ukryte to PowerDVD tak czy tak je wyświetli.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:43.