![]() |
Dziwny problem z alcoholem
Witam wszystkich. Mam dziwny problem z alcoholem. Na dysku mam obraz gry, chcę ją sobie zainstalować. Więc normalnie montuję obraz, pojawia się okno, w którym wybieram instaluj i nagle pojawia się komunikat "proszę włozyć cd/dvd do napędu f". Ale przecież mam zamontowany ten obraz, również wszystkie pliki są, gdy daje otwórz na wirtualnym napędzie. Nic z tego nie kapuje :smutny: i proszę o pomoc.
|
a czego to obraz?
|
Cytat:
Ja mam Alkohola i DT4 i nie mam problemow. :) |
Moze obraz ma niewlasciwa etykiete i instalator nie widzi, ze to ta plyta, ktora powinna...
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
cos mi tu nie pasuje,czym robiles ten obraz,Nero,alkohol,ISO,nic nie opisales:jezeli Alkohol to masz dwa pliki,mdf i mds,przy emulacji widzi ten wiekszy,moze pomysl o nowym obrazie,może go zmodyfikowales?i jest zchrzaniony,opisz coś wiecej. |
Cytat:
|
Cytat:
to mnie ciekawi:masz system na C:/ i na tym samym miales gre? z tego co wnoskuje robisz cos zle,albo masz smietnik w systemie,albo cos z tym Alkoholem,i jaki autorum?przeciesz w obrazie nie mozesz tego wlaczyc, tlumacze ci dokladnie:zgrales powiedzmy fifke na hdd D:/obraz,Alkohola masz na C:/ tam gdzie system prawda,montujesz wiru.1 klikasz na "zamontuj obraz" i wybierasz tego z hdd D:/fifa i go odpalasz i ma chodzic,jak nie to zrób format jeszcze raz i zainstaluj Alkohola i zrob j/w. sorry ze ci tak tlumacze jak dla glaba ale masz cos nie tak,skoro obraz jest prawidlowy.. :respect: |
jezeli jak napisałeś fifę masz zainstalowaną na C to poszukaj w katalogu windows pliku konfiguracyjnego fify np dla gry call of duty nazywa się CoD.INI i do skasuj albo jeżeli jest jakiś katalog fify a ty przeinsytalowałeś system to go poprostu wywal
|
Cytat:
pisze ,bo moze nie wiedziec... ;) |
Cytat:
|
'Wloz plyte do napedu f' mowisz?
Czy ten naped w ktorym montujesz to f? Gry EA czesto zapisuja do rejestu litere dysku, z ktorego gra byla instalowana i tylko jego uwzgledniaja... Mialem tak z FIFA 2003, majac 2 napedy, zainstalowalem z 1 znich i tylko z niego moglem grac. Jesli zostalo cos w rejestrze z poprzedniej instalacji fify to moze to byc to... PS moja poprzednia sugestia odpada jesli sam robiles mdf i nie modyfikowales go... |
Oki dzięki wszystkim za podpowiedzi, muszę nagle wyjechac na tydzień, więc na razie zostawię to sobie na później, jeszcze raz dzieki.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:56. |