Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Dziwny problem z alcoholem (https://forum.cdrinfo.pl/f11/dziwny-problem-alcoholem-61943/)

Shabani 05.02.2006 01:23

Dziwny problem z alcoholem

Witam wszystkich. Mam dziwny problem z alcoholem. Na dysku mam obraz gry, chcę ją sobie zainstalować. Więc normalnie montuję obraz, pojawia się okno, w którym wybieram instaluj i nagle pojawia się komunikat "proszę włozyć cd/dvd do napędu f". Ale przecież mam zamontowany ten obraz, również wszystkie pliki są, gdy daje otwórz na wirtualnym napędzie. Nic z tego nie kapuje :smutny: i proszę o pomoc.

Maciej 05.02.2006 09:05

a czego to obraz?

ostryga27 05.02.2006 10:51

Cytat:

Napisany przez Shabani
Witam wszystkich. Mam dziwny problem z alcoholem. Na dysku mam obraz gry, chcę ją sobie zainstalować. Więc normalnie montuję obraz, pojawia się okno, w którym wybieram instaluj i nagle pojawia się komunikat "proszę włozyć cd/dvd do napędu f". Ale przecież mam zamontowany ten obraz, również wszystkie pliki są, gdy daje otwórz na wirtualnym napędzie. Nic z tego nie kapuje :smutny: i proszę o pomoc.

Jezeli to obraz gry,to w dysku wirtu.opcja"zamontuj obraz"wybierasz z listy w hdd,otwórz,i to wszystko!najczesciej odrazu wyskakuje instalka gry"instal" i sunie,nie moze byc inaczej,albo masz zły obraz........moze cos z Alkoholem?
Ja mam Alkohola i DT4 i nie mam problemow. :)

pablocoo 05.02.2006 11:33

Moze obraz ma niewlasciwa etykiete i instalator nie widzi, ze to ta plyta, ktora powinna...

Shabani 05.02.2006 13:13

Cytat:

Napisany przez Maciej
a czego to obraz?

Jest to obraz oryginalnej FIFY06. I dzieje się tak tylko z tą grą, resztę montuję i instaluję bez problemu.

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Moze obraz ma niewlasciwa etykiete i instalator nie widzi, ze to ta plyta, ktora powinna...

Można to jakoś sprawdzić, bo za bardzo nie jestem w temacie. A poza tym próbowałem już alcohola, deamona i coś tam jeszcze i za każdym razem ten sam komunikat. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, to proszę o odpowiedź.

ostryga27 05.02.2006 13:36

Cytat:

Napisany przez Shabani
Można to jakoś sprawdzić, bo za bardzo nie jestem w temacie. A poza tym próbowałem już alcohola, deamona i coś tam jeszcze i za każdym razem ten sam komunikat. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, to proszę o odpowiedź.

Moze to głupie:a oby napewno masz właczony dysk wirtu.w ty, Alkoholu?
cos mi tu nie pasuje,czym robiles ten obraz,Nero,alkohol,ISO,nic nie opisales:jezeli Alkohol to masz dwa pliki,mdf i mds,przy emulacji widzi ten wiekszy,moze pomysl o nowym obrazie,może go zmodyfikowales?i jest zchrzaniony,opisz coś wiecej.

Shabani 05.02.2006 13:57

Cytat:

Napisany przez ostryga27
Moze to głupie:a oby napewno masz właczony dysk wirtu.w ty, Alkoholu?
cos mi tu nie pasuje,czym robiles ten obraz,Nero,alkohol,ISO,nic nie opisales:jezeli Alkohol to masz dwa pliki,mdf i mds,przy emulacji widzi ten wiekszy,moze pomysl o nowym obrazie,może go zmodyfikowales?i jest zchrzaniony,opisz coś wiecej.

Obraz robiłem alcoholem i oczywiście mam mdf i mds. Obraz jest na pewno dobry, bo już kiedyś z niego instalowałem, tylko robiłem formata,a fifke miałem zainstalowaną na c i terz chciałem od nowa zainstalować. W ogole nie ma opcji autoodtwarzania, jak ręcznie wybieram autorun to wszystko pojawia się normalnie, wybór języka itd. Daję instaluj i nagle własnie ten komunikat.Nowy będę mógł zrobić dopiero za tydzień, kiedy znowu będę miał swoją płytke, a juz teraz chciałbym trochę pograć :smutny:

ostryga27 05.02.2006 14:11

Cytat:

Napisany przez Shabani
Obraz robiłem alcoholem i oczywiście mam mdf i mds. Obraz jest na pewno dobry, bo już kiedyś z niego instalowałem, tylko robiłem formata,a fifke miałem zainstalowaną na c i terz chciałem od nowa zainstalować. W ogole nie ma opcji autoodtwarzania, jak ręcznie wybieram autorun to wszystko pojawia się normalnie, wybór języka itd. Daję instaluj i nagle własnie ten komunikat.Nowy będę mógł zrobić dopiero za tydzień, kiedy znowu będę miał swoją płytke, a juz teraz chciałbym trochę pograć :smutny:

A po zrobieniu formata zainstalowales ponownie alkohola poprawnie?
to mnie ciekawi:masz system na C:/ i na tym samym miales gre?
z tego co wnoskuje robisz cos zle,albo masz smietnik w systemie,albo cos z tym Alkoholem,i jaki autorum?przeciesz w obrazie nie mozesz tego wlaczyc,
tlumacze ci dokladnie:zgrales powiedzmy fifke na hdd D:/obraz,Alkohola masz na C:/ tam gdzie system prawda,montujesz wiru.1 klikasz na "zamontuj obraz" i wybierasz tego z hdd D:/fifa i go odpalasz i ma chodzic,jak nie to zrób format jeszcze raz i zainstaluj Alkohola i zrob j/w.
sorry ze ci tak tlumacze jak dla glaba ale masz cos nie tak,skoro obraz jest prawidlowy.. :respect:

wolf 05.02.2006 14:21

jezeli jak napisałeś fifę masz zainstalowaną na C to poszukaj w katalogu windows pliku konfiguracyjnego fify np dla gry call of duty nazywa się CoD.INI i do skasuj albo jeżeli jest jakiś katalog fify a ty przeinsytalowałeś system to go poprostu wywal

ostryga27 05.02.2006 14:39

Cytat:

Napisany przez wolf
jezeli jak napisałeś fifę masz zainstalowaną na C to poszukaj w katalogu windows pliku konfiguracyjnego fify np dla gry call of duty nazywa się CoD.INI i do skasuj albo jeżeli jest jakiś katalog fify a ty przeinsytalowałeś system to go poprostu wywal

Najlepiej jakims programem do czyszczenia rejestru :idea:
pisze ,bo moze nie wiedziec... ;)

Shabani 05.02.2006 14:41

Cytat:

Napisany przez ostryga27
A po zrobieniu formata zainstalowales ponownie alkohola poprawnie?
to mnie ciekawi:masz system na C:/ i na tym samym miales gre?
z tego co wnoskuje robisz cos zle,albo masz smietnik w systemie,albo cos z tym Alkoholem,i jaki autorum?przeciesz w obrazie nie mozesz tego wlaczyc,
tlumacze ci dokladnie:zgrales powiedzmy fifke na hdd D:/obraz,Alkohola masz na C:/ tam gdzie system prawda,montujesz wiru.1 klikasz na "zamontuj obraz" i wybierasz tego z hdd D:/fifa i go odpalasz i ma chodzic,jak nie to zrób format jeszcze raz i zainstaluj Alkohola i zrob j/w.
sorry ze ci tak tlumacze jak dla glaba ale masz cos nie tak,skoro obraz jest prawidlowy.. :respect:

No robię wszystko dokładnie tak jak trzeba. Tylko z fifą mam taki problem, dla innych gier wszystko działo bez żadnego problemu. Może rzeczywiście obraz jest s******ony, ale skoro wczesniej działał... ???

pablocoo 05.02.2006 16:35

'Wloz plyte do napedu f' mowisz?
Czy ten naped w ktorym montujesz to f?
Gry EA czesto zapisuja do rejestu litere dysku, z ktorego gra byla instalowana i tylko jego uwzgledniaja...
Mialem tak z FIFA 2003, majac 2 napedy, zainstalowalem z 1 znich i tylko z niego moglem grac.
Jesli zostalo cos w rejestrze z poprzedniej instalacji fify to moze to byc to...

PS moja poprzednia sugestia odpada jesli sam robiles mdf i nie modyfikowales go...

Shabani 05.02.2006 19:46

Oki dzięki wszystkim za podpowiedzi, muszę nagle wyjechac na tydzień, więc na razie zostawię to sobie na później, jeszcze raz dzieki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:56.