Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray

Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray Forum związane z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania :) Nie dotyczy zabezpieczeń filmów DVD (dział DVD Video).

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2006, 02:23   #1
Shabani
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.02.2006
Shabani w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziwny problem z alcoholem

Witam wszystkich. Mam dziwny problem z alcoholem. Na dysku mam obraz gry, chcę ją sobie zainstalować. Więc normalnie montuję obraz, pojawia się okno, w którym wybieram instaluj i nagle pojawia się komunikat "proszę włozyć cd/dvd do napędu f". Ale przecież mam zamontowany ten obraz, również wszystkie pliki są, gdy daje otwórz na wirtualnym napędzie. Nic z tego nie kapuje i proszę o pomoc.
Shabani jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2006, 10:05   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a czego to obraz?
Stary 05.02.2006, 11:51   #3
ostryga27
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 06.01.2006
ostryga27 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Shabani
Witam wszystkich. Mam dziwny problem z alcoholem. Na dysku mam obraz gry, chcę ją sobie zainstalować. Więc normalnie montuję obraz, pojawia się okno, w którym wybieram instaluj i nagle pojawia się komunikat "proszę włozyć cd/dvd do napędu f". Ale przecież mam zamontowany ten obraz, również wszystkie pliki są, gdy daje otwórz na wirtualnym napędzie. Nic z tego nie kapuje i proszę o pomoc.
Jezeli to obraz gry,to w dysku wirtu.opcja"zamontuj obraz"wybierasz z listy w hdd,otwórz,i to wszystko!najczesciej odrazu wyskakuje instalka gry"instal" i sunie,nie moze byc inaczej,albo masz zły obraz........moze cos z Alkoholem?
Ja mam Alkohola i DT4 i nie mam problemow.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 05.02.2006 o godz. 12:01
ostryga27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2006, 12:33   #4
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moze obraz ma niewlasciwa etykiete i instalator nie widzi, ze to ta plyta, ktora powinna...
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2006, 14:13   #5
Shabani
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Maciej
a czego to obraz?
Jest to obraz oryginalnej FIFY06. I dzieje się tak tylko z tą grą, resztę montuję i instaluję bez problemu.

Cytat:
Napisany przez pablocoo
Moze obraz ma niewlasciwa etykiete i instalator nie widzi, ze to ta plyta, ktora powinna...
Można to jakoś sprawdzić, bo za bardzo nie jestem w temacie. A poza tym próbowałem już alcohola, deamona i coś tam jeszcze i za każdym razem ten sam komunikat. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, to proszę o odpowiedź.

Ostatnio zmieniany przez Ghost_mode : 05.02.2006 o godz. 14:36 Powód: edytuj posty a nie pisz kolejne pod rząd !
Stary 05.02.2006, 14:36   #6
ostryga27
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Shabani
Można to jakoś sprawdzić, bo za bardzo nie jestem w temacie. A poza tym próbowałem już alcohola, deamona i coś tam jeszcze i za każdym razem ten sam komunikat. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł, to proszę o odpowiedź.
Moze to głupie:a oby napewno masz właczony dysk wirtu.w ty, Alkoholu?
cos mi tu nie pasuje,czym robiles ten obraz,Nero,alkohol,ISO,nic nie opisales:jezeli Alkohol to masz dwa pliki,mdf i mds,przy emulacji widzi ten wiekszy,moze pomysl o nowym obrazie,może go zmodyfikowales?i jest zchrzaniony,opisz coś wiecej.
Stary 05.02.2006, 14:57   #7
Shabani
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ostryga27
Moze to głupie:a oby napewno masz właczony dysk wirtu.w ty, Alkoholu?
cos mi tu nie pasuje,czym robiles ten obraz,Nero,alkohol,ISO,nic nie opisales:jezeli Alkohol to masz dwa pliki,mdf i mds,przy emulacji widzi ten wiekszy,moze pomysl o nowym obrazie,może go zmodyfikowales?i jest zchrzaniony,opisz coś wiecej.
Obraz robiłem alcoholem i oczywiście mam mdf i mds. Obraz jest na pewno dobry, bo już kiedyś z niego instalowałem, tylko robiłem formata,a fifke miałem zainstalowaną na c i terz chciałem od nowa zainstalować. W ogole nie ma opcji autoodtwarzania, jak ręcznie wybieram autorun to wszystko pojawia się normalnie, wybór języka itd. Daję instaluj i nagle własnie ten komunikat.Nowy będę mógł zrobić dopiero za tydzień, kiedy znowu będę miał swoją płytke, a juz teraz chciałbym trochę pograć
Stary 05.02.2006, 15:11   #8
ostryga27
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez Shabani
Obraz robiłem alcoholem i oczywiście mam mdf i mds. Obraz jest na pewno dobry, bo już kiedyś z niego instalowałem, tylko robiłem formata,a fifke miałem zainstalowaną na c i terz chciałem od nowa zainstalować. W ogole nie ma opcji autoodtwarzania, jak ręcznie wybieram autorun to wszystko pojawia się normalnie, wybór języka itd. Daję instaluj i nagle własnie ten komunikat.Nowy będę mógł zrobić dopiero za tydzień, kiedy znowu będę miał swoją płytke, a juz teraz chciałbym trochę pograć
A po zrobieniu formata zainstalowales ponownie alkohola poprawnie?
to mnie ciekawi:masz system na C:/ i na tym samym miales gre?
z tego co wnoskuje robisz cos zle,albo masz smietnik w systemie,albo cos z tym Alkoholem,i jaki autorum?przeciesz w obrazie nie mozesz tego wlaczyc,
tlumacze ci dokladnie:zgrales powiedzmy fifke na hdd D:/obraz,Alkohola masz na C:/ tam gdzie system prawda,montujesz wiru.1 klikasz na "zamontuj obraz" i wybierasz tego z hdd D:/fifa i go odpalasz i ma chodzic,jak nie to zrób format jeszcze raz i zainstaluj Alkohola i zrob j/w.
sorry ze ci tak tlumacze jak dla glaba ale masz cos nie tak,skoro obraz jest prawidlowy..
Stary 05.02.2006, 15:21   #9
wolf
No Guts, No Glory

Data rejestracji: 06.07.2002
wolf zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jezeli jak napisałeś fifę masz zainstalowaną na C to poszukaj w katalogu windows pliku konfiguracyjnego fify np dla gry call of duty nazywa się CoD.INI i do skasuj albo jeżeli jest jakiś katalog fify a ty przeinsytalowałeś system to go poprostu wywal
wolf jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2006, 15:39   #10
ostryga27
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez wolf
jezeli jak napisałeś fifę masz zainstalowaną na C to poszukaj w katalogu windows pliku konfiguracyjnego fify np dla gry call of duty nazywa się CoD.INI i do skasuj albo jeżeli jest jakiś katalog fify a ty przeinsytalowałeś system to go poprostu wywal
Najlepiej jakims programem do czyszczenia rejestru
pisze ,bo moze nie wiedziec...
Stary 05.02.2006, 15:41   #11
Shabani
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ostryga27
A po zrobieniu formata zainstalowales ponownie alkohola poprawnie?
to mnie ciekawi:masz system na C:/ i na tym samym miales gre?
z tego co wnoskuje robisz cos zle,albo masz smietnik w systemie,albo cos z tym Alkoholem,i jaki autorum?przeciesz w obrazie nie mozesz tego wlaczyc,
tlumacze ci dokladnie:zgrales powiedzmy fifke na hdd D:/obraz,Alkohola masz na C:/ tam gdzie system prawda,montujesz wiru.1 klikasz na "zamontuj obraz" i wybierasz tego z hdd D:/fifa i go odpalasz i ma chodzic,jak nie to zrób format jeszcze raz i zainstaluj Alkohola i zrob j/w.
sorry ze ci tak tlumacze jak dla glaba ale masz cos nie tak,skoro obraz jest prawidlowy..
No robię wszystko dokładnie tak jak trzeba. Tylko z fifą mam taki problem, dla innych gier wszystko działo bez żadnego problemu. Może rzeczywiście obraz jest s******ony, ale skoro wczesniej działał...
Stary 05.02.2006, 17:35   #12
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
'Wloz plyte do napedu f' mowisz?
Czy ten naped w ktorym montujesz to f?
Gry EA czesto zapisuja do rejestu litere dysku, z ktorego gra byla instalowana i tylko jego uwzgledniaja...
Mialem tak z FIFA 2003, majac 2 napedy, zainstalowalem z 1 znich i tylko z niego moglem grac.
Jesli zostalo cos w rejestrze z poprzedniej instalacji fify to moze to byc to...

PS moja poprzednia sugestia odpada jesli sam robiles mdf i nie modyfikowales go...
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2006, 20:46   #13
Shabani
Nowy na forum

Oki dzięki wszystkim za podpowiedzi, muszę nagle wyjechac na tydzień, więc na razie zostawię to sobie na później, jeszcze raz dzieki.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: