Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   I jak tu miec leglane oprogramowanie.... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jak-tu-miec-leglane-oprogramowanie-62494/)

mgit 20.02.2006 19:13

Cytat:

Napisany przez nowygiena
A czemu powiedziałeś im takie słowo ,,systemu" ,po co billowatych dowartościować !?
System operacyjny a Windows to chyba coś innego ?
Piszę to dlatego,że znajomy też miał takie klocki z nimi i na pytanie dlaczego te formaty odpowiedział ,,że jak wasza firma zrobi kiedyś system operacyjny to on przez rok nie sformatuje dysku"

Bądź co bądź windows to system operacyjny, niezbyt udany ale jednak system ;)
:cool:

nowygiena 20.02.2006 17:11

Cytat:

Napisany przez mgit
Ja poprostu powiedziałem że wielokrotność reinstalajci systemu były spowodowane wielokrotonością różnych sytuacji losowych wynikłych z użytkowania systemu ;)

A czemu powiedziałeś im takie słowo ,,systemu" ,po co billowatych dowartościować !?
System operacyjny a Windows to chyba coś innego ?
Piszę to dlatego,że znajomy też miał takie klocki z nimi i na pytanie dlaczego te formaty odpowiedział ,,że jak wasza firma zrobi kiedyś system operacyjny to on przez rok nie sformatuje dysku"

zene_k 19.02.2006 10:24

Co tak czepiliście się tej nieszczęsnej stacji dyskietek? Zaraz będą pytania, a dlaczego kopiować te pliki na dyskietkę, a nie np. na inną partycję, lub np. na płytę cd lub dvd, dalej dlaczego na +R i czy można na -R, albo na dvd ram? ;) :piwo:
U mnie siedzi stacja dyskietek, bo sobie z niej instaluję np. sterowniki do SATA :piwo:

Damianos L 19.02.2006 09:55

moja stacja dyskietek zamiast siedziec w kompie to jezdzi w moim samochodzie od wrzesnia. Czeka az ja wezme i zainstaluje u siebie :P

ale jakos mi sie nie spieszy bo nie jest mi potrzebna...

demek 19.02.2006 00:50

ja mam stacje dyskietek w komputerze tylko dlatego, ze moja mama czasami z niego kozysta
mnie on do szczescia potrzebny nie jest :)

ro29 19.02.2006 00:21

Cytat:

Napisany przez Arepo
(...)
Nawiasem mówiąc ten archaiczny wynalazek nie jednokrotnie uratował mi tyłek i to w 100% teraźniejszości :taktak:.

Nie za bardzo wiem komu przeszkadza w kompie napęd, który kosztuje 25 zł, a czasem może się przydać choćby do zapisania plików rejestracyjnych systemu ;). No, ale to tylko moje zdanie w tej kwestii ***8230;

pozdrawiam

Witam !
Nie tylko Twoje - sam mam takie samo - napęd dyskietek czasem się bardzo przydaje - i po prostu warto go mieć - a jego cena jak wiadomo nikogo dziś nie doprowadzi do bankructwa ;)
Sam co prawda też ostatnio bardzo rzadko z niego korzystam - ale np. modernizując komputer czy kupując nowy, nie wyobrażam sobie, żebym go nie kupił, czy pozbył się posiadanego.

Trochę gorzej sprawa wygląda chyba w laptopach - kiedyś były modele co posiadały zarówno CD, jak i napęd dyskietek - dziś chyba w części laptopów z niego zrezygnowano.
Pozdrawiam
ro29

mgit 19.02.2006 00:04

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Gorzej jak się ma laptopa, ja np. nie mam gdzie wcisnąć do niego napędu dyskietek. :buu:

Zawsze możesz kupić zewnętrzny napęd dyskietek :taktak: :respect: trochę droższy ||

joujoujou 18.02.2006 23:58

Cytat:

Napisany przez Arepo
[...]
Nie za bardzo wiem komu przeszkadza w kompie napęd, który kosztuje 25 zł, [...]

Gorzej jak się ma laptopa, ja np. nie mam gdzie wcisnąć do niego napędu dyskietek. :buu:

Arepo 18.02.2006 23:25

Cytat:

Napisany przez mgit
Najpierw cza posiadać napęd dyskietek żeby na dyskietkę skopiować.
Ciągle panuje założenie, że każdy ten archaiczny wynalazek posiada :cool:

Napisałem np. , czyli "na przykład", więc nie zakładałem, że na pewno masz stację dyskietek :).

Nawiasem mówiąc ten archaiczny wynalazek nie jednokrotnie uratował mi tyłek i to w 100% teraźniejszości :taktak:.

Nie za bardzo wiem komu przeszkadza w kompie napęd, który kosztuje 25 zł, a czasem może się przydać choćby do zapisania plików rejestracyjnych systemu ;). No, ale to tylko moje zdanie w tej kwestii ***8230;

pozdrawiam

mgit 18.02.2006 22:52

Cytat:

Napisany przez Arepo
Witam

Wystarczy skopiować pliki wpa.bak i wpa.dbl z C:\windows\system32 na np.: dyskietkę (...)

Najpierw cza posiadać napęd dyskietek żeby na dyskietkę skopiować.
Ciągle panuje założenie, że każdy ten archaiczny wynalazek posiada :cool:
Pliki mam już na DVD nagrane razem z obrazem patrycji (ATI 8).
Postanowiłem sprawdzić jak to się ma w praktyce z tymi plikami i zrobiłem ... zgadnijcie co :idea: formata :D próbuje pierw aktywować przez neta nie da się :idea: no to trick z plikami działa

legion 18.02.2006 22:47

Cytat:

Napisany przez namor
kiedyś znalazłem taki opis jak to zrobić
sam tego jeszcze nie sprawdzałem więc nie wiem czy działa na 100%

dziala w 100% :D

Arepo 18.02.2006 22:45

Cytat:

Napisany przez mgit
Jak zrobić kopie tej aktywacji żeby zaistniała sytuacja się więcej nie powtórzyła ? ...

Witam

Wystarczy skopiować pliki wpa.bak i wpa.dbl z C:\windows\system32 na np.: dyskietkę a następnie po instalacji nowego systemu skopiować je z powrotem w to samo miejsce i zrestartować system.

Ja proponowałbym jednak wykonać obraz zarejestrowanej wersji systemu, którymś z programów do tego celu i w razie potrzeby przywracać z niego system.

W sposobie, który załączył kolega namor jest napisane, iż jest to w pełni legalne, dziwne bo w najnowszym KŚ ekspert jest napisane, iż jest to niezgodne z umową licencyjną ;).

Pozdrawiam

mgit 18.02.2006 22:44

Ja poprostu powiedziałem że wielokrotność reinstalajci systemu były spowodowane wielokrotonością różnych sytuacji losowych wynikłych z użytkowania systemu ;)

Prezesik 18.02.2006 22:38

Cytat:

Napisany przez ro29
po prostu bym stwierdził, że to przecież Windows i formaty są konieczne czasem, żeby ich idealne programy działały !!

to jest dobre :D

ro29 18.02.2006 22:14

Witam !
Jak mnie by zapytali czemu robiłem tyle formatów, to jeśli bym się w czas zorientował (a po przeczytaniu tego tematu raczej tak), to bym powiedział, że miałem taką ochotę, a za program zapłaciłem takie pieniądze, że mam do tego prawo !!! I jeśli chcę to mogę to dla rozrywki robić raz na miesiąc na przykład :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Pozdrawiam
ro29

EDIT: - albo po prostu bym stwierdził, że to przecież Windows i formaty są konieczne czasem, żeby ich idealne programy działały !!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39.