![]() |
Cytat:
Wiem, że IBMy są drogie, ale jak kiedyś będę wymieniał tego laptopa, to tylko i wyłącznie na IBMa. :spoko: Eliasz pokazałeś tylko, że IBM ma modularną budowę, przez to wymiana czegokolwiek w nim jest bardzo prosta. Praktycznie wszystkie podstawowe elementy można w nim wymienić samemu, a instrukcje-filmiki są na stronie IBMa. |
Cytat:
Tego IBMa nie widziałem, ale z tego, co zdążyłem sobie porównać, za tę konfigurację+wyposażenie, które dostałem, "markowy" sprzęt kosztowałby 2x więcej. :tak!: Cytat:
:mruga: |
Cytat:
Coś takiego ?? || |
Cytat:
|
A ja mam lapka kupionego w lidlu i jestem bardzo zadowolony. :tak!:
|
Ja tam widzialem te nowe Acery, Maxdaty i inne tanie dziadowstwa, zacinajace sie klawiatury, przebarwienia na matrycy, kiepski plastik, padajace plyty glowne po obciazeniu peryferiami na USB i tp.
Ja mam starego IBM T23 i mimo ze juz leciwy i uzywka nie zamienilbym go na zadnego Acera i innego tego typu, a kto wie o czym pisze ten wie ze ten laptop nie ma sobie rownych... |
Od wczoraj mam już tego Asus i moje wrażenie jest bardzo pozytywne :D
Niedługo zdam troche dłuższą relację z użytkowania :D |
Cytat:
sa laptopy z 7800 w sli :D laptopy nie maja mozliwosci podkrecania ale pentium m i celeron m kreca sie swietnie w desktopach :P |
Cytat:
|
@Andrzej, a można taki procesor podkręcić zwiększając magistralę systemową tak jak w pececie?
|
Cytat:
Co jednak nie zmienia faktu (i to również napisałem ;) ), że są mniej wydajnie od Pentium Centrino. Ja u siebie mam właśnie Centrino, chyba 1,6 o ile dobrze pamiętam. |
Tylko, że ten Celeron 1,5Ghz ma 1MB cache :taktak:
Czyli to taki desktopowy P4 tylko, że z magsitralą systemową chyba 400Mhz wsadzony do laptopa :> @Andrzej ty masz chyba takiego Celerona u siebie w Dellu czy Pentium Mobile? |
Cytat:
Brak wyjścia TV jest dość dziwny bo większość nowszych notebooków go ma. Co do tego ostatniego, który podałeś to wszystko jest ok. Jest to tylko Celleron więc będzie mniej wydajny niż Pentium-M, ale mniej nie znaczy, że będzie wolny. Konfiguracja wydaje się w porządku. |
Co się okazało to mój PC zostaje, a laptop będzie dodatkowo dla mnie, a stacjonarny mamy, taty i siostry :)
Czyli nie potrzebuję tego X700 na pokładzie, bo jak będę chciał zagrać w coś wymagającego to... :D Chyba zdecyduję się na tego Asusa :) Tylko on ma dwie wady jak dla mnie :( 1) brak wyjścia tv 2) słabe kąty widzenia Ale biorę pod uwagę jeszcze: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20128 Rozmawiałem z sąsiadką, bo nie było sąsiada i ceny mają wyjść trochę tańsze niż netto w Komputroniku :) Czyli Asus wyniesie mnie ok. 2700zł, a ten Acer co podałem wyżej ok. 2300zł :D Więc bardziej opłacalny, będzie Asus :) P.S. Asus na baterii działa ponad 3h :taktak: |
Cytat:
Pozostaje kwestia tego, ile pracuje na baterii. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:56. |