![]() |
Czemu Benq 1650 nie chce nagrać płyty ?
Chciałem nagrać filmy z prędkością x4 ( zamknięta multisesja ) na płycie DVD+ Verbatim x16 aż tu nagle w Nero pojawił się błąd o następującej treści: Burn Process failed at 4x ( 5540kb/s ) ? Co on oznacza ?
Dwa dni temu na tej samej płycie ( oczywiście chodzi o pustą płyte ) i z tą samą prędkością nagrywałem filmy ( multisesja otwarta ) i nie było problemów. |
Cytat:
Zapis z prędkością x4 nie powiódł się! :nieee: :czytaj: |
tyle to ja wiem ale czemu taki błąd wyskoczył ?
nagrywanie dopiero ruszyło gdy prędkość nagrywania ustawiłem na x8 :sciana: jeszcze czegoś nie rozumie: 2 z 7 nagranych filmów na płyte nie idzie skopiować na dysk twardy - wyskakuje błąd:nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy |
beznadzieje to forum - pomocy zero
|
Bo Verbatimy nie lubią bardzo wolnych prędkości zapisu nagraj 8x i będzie dobrze :)
|
poważnie mówisz czy ściemniasz ?
a jeśli chodzi o moją drugą część pytania ? |
mistrzu84 - kupujesz plyty 16x po to zeby nagrywac szybko a nie wolno, nagraj plytke z predkoscia 16x i zobacz czy ci odpali
|
a jaka jest poprawność zapisu przy nagrywaniu z prędkością x16 na płycie Verbatim DVD + x16 ?
|
Cytat:
|
no ja mówie o benq 1650
|
i od reszty sprzetu tez :taktak:
czy nadaza zapelniac bufor, czy wszystki komponenty "wyrabiaja" jesli chodzi o palenie dvd_VIDEO to radze ci palic 8x na tych verbatimach bo osiaga sie najlepsze rezultaty i filmy chodza bezproblemowo (u mnie) ale u znajomych takze |
Cytat:
Chyba te płyty nie kosztują tyle, by nie poświęcić kilku na próby. :hmm: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
I należy wziąć pod uwagę wszelkie te aspekty Nikt też nie powie: to dokładnie to lub to - bo tego nie wiadomo i to się nazywa złożoność problemu :taktak: Po drugie: Cytat:
A teraz pomyślmy: forum jest beznadziejne bo nikt nie chce ci po móc? :pytanie: :haha: Forum jest beznadziejne od kiedy tuś się zjawił :blink: Problemy, problemy, problemy... A co, a po co, a czemu? A czytać w szkole uczyli? ??? A wszystko to znajdziemy tu bo nie po to tyle pisali... A może wkład jakiś? Drobny... No i po trzecie: Z twoich wszystkich tematów i postów na forum wynika Że nie masz praktycznie żadnej wiedzy na temat nagrywania, nagrywarek, zasad konfigurowania sprzętu, itp, itd. Nikt nie jest Alfą i Omegą, ale... Od tego są FAQ, poradniki, tutoriale, ... Podstawy jakieś trza mieć Wystarczy tylko chcieć! [img]images/smilies/nowe/tak%21.gif[/img] Inaczej bowiem zanudzisz i zamarudzisz forum i wtedy to dopiero będzie beznadziejne :blee: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:15. |