Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   Kto ma zamiar kupić PS3? (https://forum.cdrinfo.pl/f36/kto-ma-zamiar-kupic-ps3-63298/)

pepperman 15.03.2006 15:06

Cytat:

Napisany przez M@X
Zobaczymy jescze jak bedize z mechanizmem zabezpieczen - BD ma miec zabezpieczenia na poziomie proby skopiowania danych gdziekolwiek z takiej plyty... Zlamac zlamia, ale pytanie "kiedy?".

powiem inaczej. na pewno nie ma to sensu wczesniej zanim nie upowszechnia sie nagrywarki BD :P

M@X 15.03.2006 14:59

Zobaczymy jescze jak bedize z mechanizmem zabezpieczen - BD ma miec zabezpieczenia na poziomie proby skopiowania danych gdziekolwiek z takiej plyty... Zlamac zlamia, ale pytanie "kiedy?".

Co do PS3 - mnie mazy sie zestawik w okolicach V4-V5 kiedy juz poprawia laser, bo nie od dzis wiadomo ze w pierwszych egzemplarzach Sony zawsze krzaczy laser + dobry ModChip z mozliwoscia uruchamiania programow z dysku/memorki + oryginalny MGS 4 : GotP + dodatkowy pad. Wtedy bede czlowiekiem szczesliwym :-).

Berion 15.03.2006 10:44

BD ma być komercyjny, więc na pewno nie bedzie to "nośnik dla wybranych".

Desden 14.03.2006 23:51

Cytat:

Napisany przez Berion
[B]Kupię PS3 (może; kiedyś na pewno) jak zejdzie poniżej 1500 zł. Wyższa cena dla mnie nie wchodzi w gre, a przecież trzeba będzie wmontować jakiś modchip, kupić palarę BD i nośniki :/

ehh...

Moze i BD bedzie drogie, ale stanie sie nieuzyteczne jak umd pewnie.
Czyli wszyscy backupowcy beda jechac z jakiegos rodzaju pamieci wew. lub zewn. np. dysku HDD :D ||

pepperman 14.03.2006 23:11

Cytat:

Napisany przez markuss75
Berion :
Wszystko to o czym pisalem to to, do czego bede dazyl bo az szkoda byloby zmarnowac taki potencjal !!! Po wakacjach (pracy) zapewne kupie HD-READY bo na FULL HDTV pewnie nigdy sobie nie bede w stanie pozwolic a co z reszta mija sie z celem jakoze roznice miedzy nimi (jak juz pisalem) tak samo łatwo poznac jak miedzy utworem na oryginalnej CD a tym samym na MP 3 .

prosze, nie wbijaj sobie gola. czekalem nawet na podanie przykladu cd i mp3.

markuss75 14.03.2006 22:48

Berion :
oczywiscie rozchodzi sie jak zawsze o finanse .Ja pierwsze kroki z PS 3 mam nadzieje postawic na hd-ready bo mam zamiar w wakacje zarobić nań, pierwszych modeli PS 3 oczywiscie nie kupie (z wiadomych wzgledow , warto zreszta najpierw aby ci zamożniejsi z gazet przeprowadzili testy a najlepiej poczekac az wyjda nowsze modele).

Wszystko to o czym pisalem to to, do czego bede dazyl bo az szkoda byloby zmarnowac taki potencjal !!! Po wakacjach (pracy) zapewne kupie HD-READY bo na FULL HDTV pewnie nigdy sobie nie bede w stanie pozwolic a co z reszta mija sie z celem jakoze roznice miedzy nimi (jak juz pisalem) tak samo łatwo poznac jak miedzy utworem na oryginalnej CD a tym samym na MP 3 .

Telewizory HD ready mozna juz na dzis dzien kupic znacznie ponizej 5 tys , a za kilka miesiecy na pewno ceny nie wzrosna a wrecz przeciwnie .

peper czytaj dokladnie zanim cos napiszesz

peper i loki szanuje wasze zdanie ale zrozumiemy sie dopiero gdy pojawi sie PS 3 , wtedy wspomnicie moje slowa .

Berion 14.03.2006 19:12

@markuss75
Może i bezczeszczenie, ale biedniejsi (jak np. ja) nie mają specjalnie wyboru. Kupię PS3 (może; kiedyś na pewno) jak zejdzie poniżej 1500 zł. Wyższa cena dla mnie nie wchodzi w gre, a przecież trzeba będzie wmontować jakiś modchip, kupić palarę BD i nośniki :/

ehh...

loki7777 14.03.2006 18:51

ale wydac 5 patykow na lcd i miec tylko wxga to tez bez sensu, lepie kupic sobie 100 hz i 32 cale tak jak pisze pepperman za 1500 zl czy nawet mniej i miec to samo niz ladowac w lcd i potem za kilka lat, jak bozia da przesiadac sie na hd:)faktem jest ze na hdtv za 20000 lub wiecej nie stac mnie i pewnie dlugo nie bedzie:0

pepperman 14.03.2006 18:24

Cytat:

Napisany przez markuss75
hmmm ...wiec wedlug ciebie lepiej jest grac na "kineskopie"
Jezeli chodzi o HD ready i Full hdtv :
Widzialem 720 i 1080 i nie odczuwam różnicy między nimi .Czytałem opinie amerykańskich dziennikarzy i też są skrajne .Według mnie 1080i powinno pokazac pazurki na ekranach o przekątnej od ok 60" ale póki co trzeba poczekac na spopularyzowanie takich wielkości.

Nie znam Cie ale myslisz ze chociazby za 3 lat bedzie Cie stac na full HD ?
Mnie i jeszcze miliony na pewno nie a majac do wyboru granie na PS 3 na telewizorze kineskopowym zamiast LCD hd ready o "2 x lepszej rozdzielczosci"
to byloby BEZCZESZCZENIE Ps 3 i strata pieniedzy !!!!
Masz zamiar stracic kilka lat grania na PS 3 na zwyklym tv czekajac az stanieje Full HD ?

Full hd sa dostepne , cena hehe , cos slabo szukasz.

najpierw piszesz o hdtv, teraz zaczynasz o hd ready. zdecyduj sie. hd ready jedno, hdtv to drugie. roznicy moze i nie odczuwasz, bo bo ja widzialem, a nie odczuwalem :P.

nikt nie kaze Ci grac na zwyklym tv. dla mnie to nie powod do podcinania sobie zyl. dobry 32' 100 hertzowy jest ok. a kiedys przyjdzie mi chota kupic sobie hdtv to zrobie to np. w Niemczech, a nie w pazernych polskich sklepach.

sa dostepne? a to ciekawe? na jaka skale? od kiedy? wybacz, ale Polska to zadupie elektronicznego swiata. nie wspominam juz o 1080p.

pepperman 14.03.2006 18:17

Cytat:

Napisany przez Berion
Heh, straciłeś taką okazję :D
@pepperman
Są są, ale bardzo drogie (taki z 1080i brrr... kiedy mnie będzie na to stać? :( ).

dlatego mowie, zeby pokazal takie. full hdtv to maciupki margines w Polsce. raczej ciekawostka. nie mowie juz o 1080p.

markuss75 14.03.2006 18:03

hmmm ...wiec wedlug ciebie lepiej jest grac na "kineskopie" PAL 720:576 linii
niż LCD 1366 x 768 pixeli ???
Kineskop ani fizycznie ( ani psychicznie ) nie da juz rady wyswietlic nic lepszego niz obecne gry na Ps 2 !

Jezeli chodzi o HD ready i Full hdtv :
Widzialem 720 i 1080 i nie odczuwam różnicy między nimi .Czytałem opinie amerykańskich dziennikarzy i też są skrajne .Według mnie 1080i powinno pokazac pazurki na ekranach o przekątnej od ok 60" ale póki co trzeba poczekac na spopularyzowanie takich wielkości.

Nie znam Cie ale myslisz ze chociazby za 3 lat bedzie Cie stac na full HD ?
Mnie i jeszcze miliony na pewno nie a majac do wyboru granie na PS 3 na telewizorze kineskopowym zamiast LCD hd ready o "2 x lepszej rozdzielczosci"
to byloby BEZCZESZCZENIE Ps 3 i strata pieniedzy !!!!
Masz zamiar stracic kilka lat grania na PS 3 na zwyklym tv czekajac az stanieje Full HD ?
Rozumiem Cie co prawda bo sam jestam zapalencem w kwesti szeroko pojetej jakosci ale "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" ...

hmm ciekaw jestem opini innych forumowiczów
moze to tylko ja tak rozumuje...
Pozdrawiam

Full hd sa dostepne , cena hehe , cos slabo szukasz.

loki7777 14.03.2006 17:10

sorki ale chyb ci sie eny popier... za 5tys to nie hdtv tylko hdready, jak nie widzisz roznicy, to poszukaj w necie:) tu masz opis http://www.ceneo.pl/103473s . hdtv ma rozdzialke 1920x cos tam, a nie marne 13xx pikseli. Zycze powodzenia w graniu na akim sprzecie.

markuss75 14.03.2006 16:33

Jak juz piszesz nieprawda to moze choc kilkoma slowami uzasadnij...
Dwa zupelnie losowe telewizory HDTV ponizej 5000 zł .
Wpisz sobie w wyszukiwarce albo chociazby na allegor : "HDTV" a potem dopiero pisz :"...pokaz mi telewizory hdtv na polskim rynku"
Takie myslenie mialo uzasadnienie kilka miesiecy temu.

LCD, Sony KLV-S32A10
LCD, Philips 32PF7320

Berion : z tym "... z dnia na dzien" to tak z przymrużeniem oka traktuj...
ale pozostaje faktem iz sprzet niemalze tanieje w oczach.

GRUNT TO ZDROWA KONKURENCJA !!!
w przeciwnym razie do dzis placilibysmy 2 zł za minute rozmowy przez komorke... a tak to i do Japonii se mozna zadzwonić :)

loki7777 14.03.2006 16:29

jak poszukasz to znajdziesz, a jak jest ich malo to wina ceny, tej spadjacej tez:)

Berion 14.03.2006 16:28

Cytat:

Napisany przez markuss75
[...] Z tym ze jest na kardridże (identyko jak z pegazusa) , koszt nieduzy : 130 zł. [...]

Heh, straciłeś taką okazję :D

Cytat:

[...] Zamiast sie zbednie podniecac lepiej zbierac sos na jakis HDTV poki i tak premiere jeszcze ze 3 razy przesuna a HDTV z dnia na dzien tanieje [...]
No nie wiem czy tak z dnia na dzień.

Skoro niemal wszystkie nowe gry korzystają z progresive scan to może warto pomyśleć nad jakimś monitorem (nie wiem jak tam z plamką) ? Taki półśrodek...

Sam nie wiem...

Kod:

Kupiłby wieś, tylko pieniądze gdzieś
:D

Cytat:

[...] Przyjmuje zaklady na poczatkowa cene PS 3 (moj typ 3000 zł )
Deja Vu mówisz? ^_^ Ehh... niestety to może okazać się prawdą. Sony Poland już nam przygotuje niespodziankę... ...

@pepperman
Są są, ale bardzo drogie (taki z 1080i brrr... kiedy mnie będzie na to stać? :( ).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:52.