Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor 1500 plyt i koniec nagrywania (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-1500-plyt-koniec-nagrywania-63312/)

grzeniu 12.03.2006 17:58

Z tego co pamietam, to dystrybutorem i serwisantem Plextora na Polske jest Alstor i to z nimi trzeba sie kontaktowac.
Byly tu przypadki gdzie bardzo grzecznie i sprawnie zalatwiano z nimi reklamacje gwarancyjne, nawet ktos z Alstora jest userem tu na forum.
Zdaje sie, ze nagrywarka musi byc kupiona u nas w PL, a nie np z prywatnego importu, jednym slowem z dystrybucji Alstora.

Po prostu wejdz na ich strone i skontaktuj sie z nimi a na pewno nie beda opowiadac ci takich bajek jak w sklepie. Życze powodzenia :)

samedi 12.03.2006 17:09

hi albo masz farta albo ... wysle ci nagrywarke a ty ja oddaj na reklamacje.
moze sie juz u nich cos pozmienialo nie wiem napisalem jak w rzeczywistosci bylo no i nic wiecej dodac nie moge takie sa realia naszej ..... :nie:

Prezesik 12.03.2006 15:05

Cytat:

Napisany przez samedi
tu chodzi o sam fakt jak z nim postapili terz nie wiadomo czy servis czy obsluga sklepaowa no ale on tam mial jakies potwierdzenie z servisu odnosnie ze u nich to bylo i ze tak sprawa wyglada przekroczyl limit nagrywania i koniec dla mnie to bylo smieszne no ale .... az sie boje oddac cokolwiek do naprawy

to co opowiadasz jest diametralnie inne od tego co mnie spotkalo z serwisem plextora.
mianowice. kiedys przegladalem stare plyty, porysowane i zniszczone na maxa. w pewnym momencie slysze glosne j_budu!! nagrywarka nie chciala sie otworzyc i bios przestal ja w ogole wykrywac. otworzylem ja recznie :wow: plyta, ktora wsadzilem byla doslownie drobnomielona!! doskonale wiedzialem, ze wsadzilem peknieta plyte ||
poszedlem do sklepu, w ktorym kupilem zrobilem mine niewiniatka :fiu: :'(
na dodatek nie mialem karty gwarancyjnej, bo ja zgubilem. facet kazal mi to zostawic, wypisal kwitek i po dwoch godzinach zadzwonil, ze faktycznie sprzedawal mi ten sprzet, bo mial to w komputerze i juz wyslal go do serwisu.
po tygodniu sie zglosilem, a pan mi pokazuje adnotacje z serwisu, zeby wydac nowy sprzet. dostalem nowa wypalarke i gwarancje ||

samedi 12.03.2006 13:38

tu chodzi o sam fakt jak z nim postapili terz nie wiadomo czy servis czy obsluga sklepaowa no ale on tam mial jakies potwierdzenie z servisu odnosnie ze u nich to bylo i ze tak sprawa wyglada przekroczyl limit nagrywania i koniec dla mnie to bylo smieszne no ale .... az sie boje oddac cokolwiek do naprawy

nie w temacie
jest w naszym miasteczku jesze jeden sklepik rtv chyba noe... na prudnickiej byla stodola juz chyba z 5 raz tam oddaje grzejnik

Sunna 11.03.2006 23:29

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A więc na stos! :ognicho:

:pirat:

||

Chodzilo mi o fachowosc ''serwisu'' hehe. A to koles nie wie ile plyt wypalil z drugiej strony?

VIZZARD 11.03.2006 23:12

To trzeba też im plombę :podbite:

Ino w zęby ((

:worek_tre

Hunter_NY 11.03.2006 15:35

wiedzialem :D ze to ten sklep, ten gosc nie ma zielonego pojecia o komputerach, kolega kupil tam kompa to trzeba mu bylo zlozyc go od nowa zeby sie uruchomil, ten sklep to jedna wielka porazka, gdzies w ktorej z naszych lokalnych gazet bylo kilka uwag na temat tego sklepu, ze blombuje skladane przez siebie komputery bo podobno montuja uzywane czesc a licza tak samo jak za nowe, pozniej pojawilo sie niby sprostowanie wlasciciela ze to nie jest prawda, i zaprzestaja blombowac, jak bylo naprawde to wiedziec moga tylko ci co tam zakupili komputery.....ot cala prawda.

ed hunter 11.03.2006 13:43

Cytat:

Napisany przez samedi
hi gdybys pracowal w holandii a tam jest bardzo wielkie zapotrzebowanie na polskie filmy ze wzgledu na ilosc naszych rodakow tam to pewien jestem ze nagral bys duzo wiecej tych filmow wiedzoc ze za kazda plytke dvd masz 4 euro zysku. to taki maly szczegol :wow:

Hunter_NY

tak masz racje

1500x4***8364;=6000***8364;
to w czym problem ???, do ogniska z tą nagrywarką :ognicho: ||

samedi 11.03.2006 13:36

Cytat:

Napisany przez Sunna
8 miesiecy i 1500 plyt, to wychodzi dziennie ok 6 plyt. Kto tyle nagrywa ? I kogo stac na to ? Ok 1500 zl na plyty:] lol

To takie proste obliczenie demaskuje sprawe.

hi gdybys pracowal w holandii a tam jest bardzo wielkie zapotrzebowanie na polskie filmy ze wzgledu na ilosc naszych rodakow tam to pewien jestem ze nagral bys duzo wiecej tych filmow wiedzoc ze za kazda plytke dvd masz 4 euro zysku. to taki maly szczegol :wow:

Hunter_NY

tak masz racje

VIZZARD 10.03.2006 15:21

Cytat:

Napisany przez ed hunter
po tym co tu przeczytałem to boje się wysuwać tackę w NECu - a co jak liczy? :O

chciałem wyjąć pręt paliwowy, ale nie mogę znaleść reaktora :hmm:

a przygotowałem się na mniejszy, ale jednak blask technologii NECa :taktak: :matrix:

Bez obaw!

Nec niestety nie ma jeszcze takiej technologii jak Plex i jest niestety jeszcze na zwykły węgiel :ognicho:

Także licznik Geigera nie będzie potrzebny, a tylko trzeba uważać, żeby się żar nie sypnął do kompa :>

||

Hunter_NY 10.03.2006 15:07

Cytat:

Napisany przez loki7777
widze ze mieszka kolega w nysie, dobrze ze to daleko ode mnie:)

ja mieszkam w Nysie, mam Plexa i zero problemow, powiedz w ktorym sklepie odwalaja taki cyrk (w ciemno strzele: B&B na ul. Wroxxxxxxx), bo to chyba jedyny sklep gdzie leca w kulki.

ed hunter 10.03.2006 15:01

Ilość załączników: 1
po tym co tu przeczytałem to boje się wysuwać tackę w NECu - a co jak liczy? :O

chciałem wyjąć pręt paliwowy, ale nie mogę znaleść reaktora :hmm:

a przygotowałem się na mniejszy, ale jednak blask technologii NECa :taktak: :matrix:

VIZZARD 10.03.2006 14:31

Cytat:

Napisany przez Don Laser
Rozumiem że te płyty których nie nagrała, do końca, bo....błędy np. były, również do stanu licznika wchodzą :> . może kolesie z serwisu jakimś cudem listę tych nagranych płytek gdzieś w c..zipie napędu wymarają i będzie jak znalazł do kolekcji :D :haha:

Poza tym ciekawi mnie czy jest tylko jeden licznik :hmm:

Czy tez może dwa? Jeden dla CD a drugi dla DVD? :>

Rozumiem też, że gdyby hipotetycznie nie nagrać na tej spawarce ani jednej płytki

A tylko używać jej jako czytnika - to wedle serwisu po 25latach pchną ją jako nówkę funkiel nie śmiganą ||

:sciana:

Don Laser 10.03.2006 14:22

Rozumiem że te płyty których nie nagrała, do końca, bo....błędy np. były, również do stanu licznika wchodzą :> . może kolesie z serwisu jakimś cudem listę tych nagranych płytek gdzieś w c..zipie napędu wymarają i będzie jak znalazł do kolekcji :D :haha:

Ps. Jako metodę resetu licznika - zaryzykuję - że wybiorą ...wyjęcie pręta pliwowego zaproponowaną przez VIZZARD'a :fiu: :haha:

loki7777 10.03.2006 13:56

moze ona za duzo na pogrzebach byla albo za duzo je widziala i zama wystawila nogi:)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:02.