![]() |
Plextor 1500 plyt i koniec nagrywania
witam szukam i nie znalazlem tematu
koleg ma nagrywarke dvd Plextor ??? ma ona ok 8 mis gwarancja 2 lata chyba przestala nagrywac plyty zaniusl ja na gwar. i w servisie uznali odczytali ze nagrywarka juz nagrala ponad 1500 plyt i jej zywot sie skonczyl moga za oplata 150zl zresetowac licznik ??? ale z laserem nic nie beda robic co mazna samemu zrobic by ona ruszyla? |
Cytat:
:wow: TO jest nie powaze ? to AUTORYZOWANY serwis ? wydal tak opinie ? |
Czy w gwarancji jest napisane o 1500 nagranych płytkach.
Okres bezawaryjnej pracy Plextor podaje 60000h. 1500 płytek nagrywanych prędkością 4x (~14min) to tylko 350h. Więc.... :haha: |
sorry ze tak wtrace... Ale nagrywarka ma wogole jakis licznik wypalonych plyt ??!! :D
Pozdrawiam |
Dzwoniłem do serwisu Plextora firmy Alstor są zaskoczeni...
zapytanie prześlą do centrali w Belgii... za ~ dwóch dni powinna być odpowiedź. :) |
Cytat:
Tylko trzeba mieć ciemne okulary :matrix: Bo blask technologii Plextora zawartej w napędzie może ostro porazić :taktak: :czar: |
Mnie sie wydaje że żadnego licznika nie ma :nie:kolesie myślą że znależli jelenia ,wgraja nowy bios o ile jest i skasuja 150zeta,a jak laser padniety to i tak to nic nie da.Ale może istnieje licznik :D
|
on zrezygnowal z jakiej kolwiek naprawy z ich strony bo za ok 180zl czyli po dodaniu 30zl do ich naprawy ma nowego lg
|
to niech zrezygnuje z plexa na rzecz LG- super wybor :spoko:
zycze kolenych GENIALNYCH wyborow w zyciu :taktak: |
wybor dobry, tylko jak on ma gwarancje to po jasna cholere dal tak latwo za wygrana?!
|
Cytat:
|| |
a ja bez, bo chwale lg:) wiem ze plextro to inna klasa, zwlaszcza cenowa, ale jesli chodzi o jakosc wypalania to duzo sie juz nie rozni. a co do serwisantow plexa to w rylo im:) czy plextor nie ma door2door?
|
Cytat:
|
Cytat:
LG :sciana: zgodze sie z icemac :D Tylko ze w ciągu zycia sie chyba przejedzie :taktak: |
Cytat:
coś mi się wydaje, że w tym serwisie po prostu postanowili zarobić na Twoim koledze.. jestem niemal pewny, że nagrywarka nie liczy płyt.. :haha: kolega niech nie kupuje nowej nagrywarki, tylko niech weźmie gwarancję, pokaże tym ludziom :czytaj: i niech rząda naprawy, najpierw kulturalnie, a potem (( :bicz: || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:21. |