![]() |
podbijam temat bo nadal aktualny a dzis za***322;***261;twi***322;em nowa p***322;yte K7VZA i niestety dalej w trybie DMA sie wiesza
zosta***322; chyba tylko zasilacz :( czy jakies inne pomys***322;y ? |
sory za błedy
hehe nie ma się co śmiać :) bywa moja klawka za wolno myśli hehe :) co do tematu okazało się ze ten zapasowy zasilacz jest zwalony wiec nie podmienie :) ale zobaczymy moze pozycze od kogos :) jak cos dam znac w tym topicu :) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
ok zasilacz w ponidziałek spardze i napisze
madmax2 robilęm juz tak modeo zrobie tak przy tescie z zasialczałem i zoabczymy dzieki czekam an anstene ardy ebde je wykonywał w poniedziałek |
Cytat:
ppm>>moj komp>>zaawansowane>>uruchamianie i odzyskiwanie>>ustawienia>>i odznacz automatycznie uruchom ponownie |
A spróbuj odpiąć CD-RW i wtedy nagrać.
|
Cytat:
|
podłaczone mam tak jak dokładnie piszesz :) tasme wymieniałem (choc nie na nówke ) ale zeby akuart obie były uwalone :0
a chyba ze tasma na dysku tej chyba jeszcze nie wyminiałem :) czyli zostało Płyta główna (trudno mi bedzie od kogos porzyczyć :0 dysk zasilacz (moze kijowa firma ) moge podpiac ten codegen czy cos tam dla testu jeszcze jakies pomysły ? |
Seagate ST340810A 55 °C - conajmniej o 10 stopni za duzo to tak btw.
|
napięcia masz w normie. a moze taśma uszkodzona?? sprawdz na innych, bo szczerze mówiąc to juz mi sie pomysły kończą co to moze byc :ysz:
|
Przyznaję, że przeoczyłem informację o tym, iż RAM już sprawdzałeś. No cóż, przyczyny "zwisów" i restartów komputera mogą być różne. Na twoim miejscu, testy przeprowadzałbym powoli. Podepnij np. jeden dysk i jedną nagrywarkę (nie przykręcając ich do obudowy), a następnie sprawdź, czy problem nadal występuje. Jeżeli tak, to winny może być jakiś program do nagrywania - uważałbym zwłaszcza na Nero 7 (osobiście polecam Nero 6.6.0.16). Jeżeli płyta nagra się poprawnie, próbuj kolejno podpinać resztę. Teoretycznie oba dyski powinny być podpięte na jednej (pierwszej) taśmie (jeden jako Master, drugi jako Slave). Zaleca się by nagrywarka DVD+/-RW była podpięta na taśmie drugiej, jako Master, ale wtedy CD-RW na Slave (lub częstokroć jakiekolwiek inne urządzenie) może powodować konflikt sprzętowy - stąd kłopoty.
|
RADASIO
Kod:
Właściwości czujnika |
Jezeli uzywasz "pelnego" Nero - zmien numerek na "prawidlowy".
Czasami tak juz jest..... |
Mialem podobny problem pare tygodni temu
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=60036 Rowniez uzywalem nero (moja wersja to 6.1.????) i to co mi pomoglo to zmiana programu do nagrywania... Nigdy wczesniej nie mialem zadnych problemow i nagle podobnie jak Ty podczas nagrywania zaczely sie schody. U mnie najczesniej nastepowalo wylaczenie PC gdy plyta byla nagrana miedzy 50-80%. Teraz uzywam Ashampoo i jak dotad jeszcze nigdy mnie nie spotkalo nic podobnego Nie mam nic przeciwko Nero :P Sprobuj sciagnac od Ashampoo program (mozesz bezplatnie testowac) Powodzenia Hetman |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:36. |