![]() |
Haha geneza mojej ksywki na forum jest tak głupia że nie będę jej opowiadał :-) tak czy inaczej podoba mi się :]
|
Łukasz vel Gadzina :]
|
Witajcie,
Otóż dostałem od znajomego w/w sprzęt. Niestety okablowanie jest uszkodzone i niekompletne. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę zakupić komplet kabli aby uruchomić to radio? https://picasaweb.google.com/1118376...eat=directlink |
Nie wiem jak bardzo zaawansowane te radio masz, funkcji/menu aux nie oczekuj,
ja bym szukał w radio takiej opcji gdzie radio jest włączone ale cisza w głośnikach - wtedy wystarczy wpiąć się przed wzmacniacz. Kiedyś kaseciakiem się bawiłem i wyszło. |
o boż, a jak to zrobić, albo kto to wykonuje?
Z drugiej strony nie wyobrażam sobie tego jak "prostą" metodą dodać w radiu funkcje "aux" i domontować wejście jack. |
Cytat:
Nie trzeba też wiercić dziury w plastiku i robić gniazdko tylko puścić gdzieś bokiem... |
Ja miałem jakiś za kilkanaście złotych i w sumie działał dobrze. No, może przyzwoicie. Fakt, że ostatecznie rzuciłem go w kąt, bo nie chciało mi się z tym bawić za każdym razem, ale co do jakości odbioru nie miałem specjalnych powodów do narzekania. Choć fakt, że rozwiązanie z wtykiem bezpośrednio w radiu jest wygodniejsze. Sam zresztą takie zakupiłem (i też wtyku nie używam ;) ).
|
nie rozkręcę całej konsoli w aucie z radiem fabrycznym żeby wstawić jakieś z wejściem jack...
nie wiedziałem, że to taka "żenua" Chodzi mi właściwie tylko i wyłącznie o filmy i czasami muzykę. Nie planuje też wstawić jakiegoś mega nagłośnienia :) pozdr |
zgadza sie. kumpel się kiedyś na taki wynalazek pokusił i tak szybko jak kupił tak szybko przestał używać :taktak:
coś z jackiem na froncie i będzie fajnie :-) |
Odpusc. Jakosc dzwieku jest zenujaca a przy intensywnym przemieszczaniu sie bedziesz regulowal co chwila gdyz inne stacje beda zaklocac. Zainwestuj w cos z jackiem. Ja oczywiscie wybralbym cos z dockiem do iPoda :-)!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
Transmiter FM...
Ktoś coś poleca na aktualnym rynku tego wynalazku? Szukam szczególnie a właściwie tylko i wyłącznie do nadawania dźwięku z urządzeń z wyjściem na małego jacka/mini jacka (navi, mp3 player). pozdr |
A te testy AŚ to warte coś są? Bo tak jak kojarzę, to zwykle jest bardziej przegląd oferty na rynku, a nie rzetelne testy (a oceny na zasadzie - "o, to się nam podoba, więc dobre jest".
|
Odświeżamy : W teście Auto Swiat Poradnik najlepiej wypadł w ocenie odtwarzacz Canva CN6230. Tylko karty SD i USB pendrive. Dostał 5 na 6 za jakość dźwięku. Ma ekran dotykowy. Nie wiem tylko czy w Albei by się zmieścił. Teraz mam JVC z CD MP3 i niestety na nierównosciach płyty skaczą. Myślę też nad wymianą głośników.
|
CAR AUDIO
:) Polecam
PEIYING 3120, 4x50WAT> świetnie gra na glośnikach np. Magnat140WAT. jest stosunkowo nie drogi ,ja kupilem za 280 zł.Ma bardzo duźy bas więc nie zakładałem tuby bo nie potrzeba. obsługuje dwie kary 1x SD 2 Giga. i 2GB pamięci USB wiec nie ma problemu nie potrzebne płyty. oczywiście możesz kupić inny model ,ale proponuje właśnie tej marki radyjko. ja jestem zadowolony jeśli chodzi o opinie. |
to mo***380;e Becker + Bose :P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |