Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Lite-on Shw-160p6s Help Pls! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/lite-shw-160p6s-help-pls-63642/)

ed hunter 24.03.2006 10:42

mark***261; znan***261; ze zmywarek do naczy***324; ||

VIZZARD 24.03.2006 10:06

Ekskluzywnym salonem w którym został zakupiony sprzęt? :hmm:

kontestator 24.03.2006 08:59

poziomem ego właściciela takiego kompa

GRZDYLEK 23.03.2006 22:39

:rozwal: Brakiem przycisku RESET ? :rozwal:

VIZZARD 23.03.2006 22:15

Dużym prawdopodobieństwem potencjalnej niekompatybilności? ???

:>

ed hunter 23.03.2006 00:02

presti***380;em posiadacza ??? :>

VIZZARD 22.03.2006 22:58

Logo? ???

Yarozelsky 22.03.2006 22:32

cen***261;:hmm:

VIZZARD 22.03.2006 21:32

Cytat:

Napisany przez krzysiek d
wiec tak - informacje o tym ze Siemens nie wspolpracuje z urzadzeniami LiteOn uzyskalem z autoryzowanego serwisu Siemens. Rzecz dotyczy serii Siemens Scenium na plycie intela, z takowym chipsetem i prockiem PIV 3,00 GHz HT. Dowiedzialem sie ze zalecanym sprzetem jest LG. Jakie sa powody konkretne tego nie wiem, fakty sa takie ze sprzet w bios wykrywany byl poprawnie, podobnie w systemie oraz w Nero 6 i 7. dyski cd-r wypalal bezblednie, natomiast mial juz klopoty z odczytem plyt dvd, a o nagrywaniu ich nie wspomne. przetestowane to bylo na 2 takich samych komputerach, na kilkunastu roznych nosnikach (firmowych i tych mniej firmowych), na kilku tasmach, jeden system to bylo XP Prof SP2 a drugi win2k. po testach nagrywarka ladowala u mnie w domu i tam dzialala bez zarzutu.
dzisiaj podpialem do tego kompa nagrywarke LG i dziala bez najmniejszego problemu, widac cos jest na rzeczy.
wczesniej mialem doswiadczenie z kompami markowymi (HP, Dell, Compaq, IBM) i nigdy takich cyrkow nie bylo. inna sprawa, ze Siemensy z tych wszystkich wynalazkow sa chyba najslabsze.

To tylko tak z ciekawości jeszcze...

Czym różni się komp markowy od niemarkowego? :hmm:

:D

krzysiek d 22.03.2006 14:29

wiec tak - informacje o tym ze Siemens nie wspolpracuje z urzadzeniami LiteOn uzyskalem z autoryzowanego serwisu Siemens. Rzecz dotyczy serii Siemens Scenium na plycie intela, z takowym chipsetem i prockiem PIV 3,00 GHz HT. Dowiedzialem sie ze zalecanym sprzetem jest LG. Jakie sa powody konkretne tego nie wiem, fakty sa takie ze sprzet w bios wykrywany byl poprawnie, podobnie w systemie oraz w Nero 6 i 7. dyski cd-r wypalal bezblednie, natomiast mial juz klopoty z odczytem plyt dvd, a o nagrywaniu ich nie wspomne. przetestowane to bylo na 2 takich samych komputerach, na kilkunastu roznych nosnikach (firmowych i tych mniej firmowych), na kilku tasmach, jeden system to bylo XP Prof SP2 a drugi win2k. po testach nagrywarka ladowala u mnie w domu i tam dzialala bez zarzutu.
dzisiaj podpialem do tego kompa nagrywarke LG i dziala bez najmniejszego problemu, widac cos jest na rzeczy.
wczesniej mialem doswiadczenie z kompami markowymi (HP, Dell, Compaq, IBM) i nigdy takich cyrkow nie bylo. inna sprawa, ze Siemensy z tych wszystkich wynalazkow sa chyba najslabsze.

VIZZARD 21.03.2006 11:30

Cytat:

Napisany przez krzysiek d

edit
wlasnie sie dowiedzialem za posrednictwem serwisu Siemensa, ze te komputery nie wspolpracuja z napedami marki LiteOn :) zalecany jest LG.

Może Liteony nie są kompatybilne z Unią Europejską? ???

:>

rork 20.03.2006 18:25

Cytat:

wlasnie sie dowiedzialem za posrednictwem serwisu Siemensa, ze te komputery nie wspolpracuja z napedami marki LiteOn :) zalecany jest LG.
ciekawe co ma wsp***243;lnego marka komputera z obs***322;ug***261; danego napedu, ciekawy ten serwis :D ,mo***380;e zainstaluj starsze nero z serii 6.
ps. co konkretnie sie dzieje przy wypalaniu DVD ?

krzysiek d 20.03.2006 14:34

edit

a ja mam nadal problem z tym modelem LiteOn'a :(
CD wypala bez klopotow, ale DVD juz nie chce. Ta sama nagrywarka sprawdzana w sklepie nie moich oczach wypala DVD bez problemu :).
tasma dobra, komputer Siemens Scenic (PIV 3,00 HT, 512 DDRAM, 2 x HDD Seagate 60 + 80 GB IDE), win xp prof sp2 (legal), nero 7.0.8.2
bardzo prosze o pomoc

edit

rork 18.03.2006 21:08

Takie rzeczy
Cytat:

kolega dał mi również swoją zapasową taśme
to się sprawdza PRZED założeniem tematu na forum :] :> to tak na przyszłość

ps. tak powstają legendy że litek się psuje :mruga:

wentylkumulator 18.03.2006 21:03

:)

już działa :)
w akcie desperacji postanowiłem zabrać nagrywarke do kolegi i sprawdzić na jego komputerze
wyobraźcie sobie moją mine gdy zobaczyłem że wszystko działa
od razu pomyślałem że to prawdopodobnie wina mojej płyty głównej lub systemu
kolega dał mi również swoją zapasową taśme
jak wkrótce potem sie okazało
po wymianie taśmy nagrywarka nagrała mi płyte cd
/o\

...czasem naprawde nie warto komplikować sobie bardziej życia i wyolbrzymiać problemów które z pozoru skomplikowane są błahe do rozwiązania
na szczęście póki co wszystko jest dobrze

WIELKIE DZIĘKI za uwage i chęć okazania pomocy :)

Pozdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:36.