![]() |
Zajrzyj na strone epsona i sam zadecydujesz, ja tam tylko podpowiadam.
|
Cytat:
I CO WAŻNE: Chciałbym wydrukować sobie ulotki z mojej drukarki. W drukarni drukują minimum 50 szt. i jeszcze dostawa. Cytat:
|
Cytat:
Piszesz i masz EcoTank ET-2860 lub tanszy brat EcoTank ET-1810. Albo kombajn do biura EcoTank ET-4810 Mozna stosowac tansze tusze w butelkach, wydruk w jakosci 5,760 x 1,440 DPI , wspierana gramatura 64 - 300g/m2 , Bedziesz pan zadowolony :spoko: |
O widzisz, przypomniałeś mi. W opcjach wydruku ustawia się m.in. rodzaj i gramaturę papieru. Mój laser mono HP łyka papier do 170g (aż sprawdziłem) :O
|
Hmm, z mojej perspektywy to wygląda tak: w domu zwykła drukarka typu "Eko tank" czy tym podobna, gdzie można fabrycznie dolewać tuszu nie bawiąc się w zestawy CISS, zmienianie chipów itp., w dodatku taka, gdzie jeśli gąbeczka na nadmiar tuszu się zapełni, to po wyciśnięciu/wypłukaniu wystarczy potwierdzić ostrzeżenie a nie musieć wysyłać drukarki do serwisu :haha: Ja na przykład w domu korzystam z Canona G3060. Jeżeli do czegokolwiek taka drukarka to za mało - no to zamiast inwestować w półkę wyżej, wolę pójść do drukarni. I to zarówno jeśli chodzi o drukowanie dużo, dużego, czy bardzo ładnie.
Swoją drogą na tej wcale nie wiadomo jak bardzo zaawansowanej G3060 moja żona na ozdobnym papierze drukowała różne dyplomy itp. i wychodziło świetnie. Musiałem jedynie zmienić parametry bezpośrednio z ustawień drukarki, a nie programu, bo teraz "user friendly" interfejsy nie zawracają użytkownikowi głowy takimi opcjami jak "ustawienia zaawansowane", bo po co tak oczy straszyć :P |
Kiedyś, hen dawno temu, takie tekturki łykały atramentówki HP, np. moja HP840C. Wizytówki itp. spoko szły. Teraz stało się to problemem, bo dawno nie zerkałem w takie dane? Te 130g nie wydaje się dużo, to raptem dwukrotność zwykłego papieru. Druk dwustronny wtedy był nie lada wyzwaniem, dziś to standard.
|
Dziwne, że taki zastój tutaj, ale jaka drukarka sprawdzi się w druku na papierze fotograficznym 130g? To jednak już wyższa liga papieru.
U mnie na atramentówce z trudem dałem radę, bo był to druk dwustronny, także jedynie drukarka specjalnie dla papieru ulotkowego. Jeśli to nie koszt rzędu kilku tysięcy zł będzie super. |
Cytat:
Brother posiada darmowe szablony do drukowania - KLIK. |
Cytat:
Nie jest to drukarka dla mnie. Cytat:
Chyba wybiorę Brother DCP-L2532DW, zobaczymy mam czas do wtorku. |
A ja sie spytam: w jakim celu potrzebujesz BT w drukarce ? To dosc specyficzne.
|
Moze ta https://www.neonet.pl/urzadzenia-wie...p-1622we.html?
Nie ma bluetooth ale po co miala by miec? Chcesz z telefonu drukowac to masz apke brothera. |
Najpierw panikuje się nad kosztami tonerów, a później okazuje się, że prywatnie, to się drukuje 5 kartek na miesiąc...
|
Ależ nie namawiam do firmy na 'K', chodziło tylko o ofertę. A oni mają przeważnie najbogatszą. Kupisz albo nie, u nich albo gdzieś taniej, co z reguły nie jest trudne.
Jakby bluetooth nie był konieczny... |
Tak,zajrzałem ,choć Komputronik nie jest moim faworytem jeśli chodzi o zakup IT.
Co do wyboru to dupy nie urywa ,ale i tak jestem zaskoczony że coś jest ,szkoda że w kompaktowych wymiarach tylko hp |
No mają. Zajrzałeś tam w ogóle?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:29. |