![]() |
Mam 2 te ecotanki , psuje sie w nich podajnik papieru ;)
|
długo myślałem nad Epson EcoTank ITS L6160 alke jednak padło na laserowa
miałem niższy model ITS L4xxx oddałem bo 1. nie miał duplexu 2. nie miał kasety z podajnikiem papieru |
Super, ale nie ta skala potrzeb.
|
Witam od pół roku mam Brothera DCP-L5500N
kupiłem na X-KOM w promo za 1059zł jestem zadowolony średnio drukuje 1000kartek na miesiąc mały home office b.dobry skaner jakość wydruku szybkość jedyny minus to podajnik na 250kartek |
Zapytaj Denisa najlepiej, on siedzi w drukarkach po uszy. Powie ci co o niej myśli, albo doradzi.
blackened2687 |
Co sądzicie o tym? Drukarka Laserowa HP LaserJet Pro M104a
|
W nowych laserach HP, tych tanich, drastycznie zmniejszyli pojemność tonerów a cena ich taka sama. Czyli eksploatacja droga. Jak jakiś ma pojemniejszy toner, to od razu sama drukarka jest droga.
Stare HP były/są trudne do zajechania, do takiego 1020 wsadzasz toner na 3tys stron i masz spokój. Używki na pewno będą dalej służyć, zresztą dają gwarę rozruchową. Nie wiem po ile takie chodzą, ale chwila w necie i wiesz. |
Ja tam nie zauważyłem ,żeby HP poleciało w dół z jakością . Mam trzy probooki od ponad roku i dają rade , jedyne co ,w jednym się zepcyło to gniazdo RJ45 bo jest rozwierane.
Stacjonarny sprzęt ,którego troche ostatnio przez moje ręce przechodzi również wydaje się być niezawodny. Takie Prodeski dwu trzy-letnie działające non stop w firmach są w niemal idealnym stanie, obudowy czasami troszkę porysowane. Kondensatory nie naruszone,zasilacze cichutkie . Calikiem fajny sprzęt |
Mario, jak chcesz tanio drukowac, to ATRAMENTOWY Epson z CIS
wiekszosc jest kolorowa, ale sa tez BW tylko predkosc nie ta co w laserze laser jak szybko musisz drukowac albo jak masz sytuacje, ze przez miesiac lub dluzej nic nie drukujesz i nagle potrzebujesz (atrament po prostu zasycha a przy CIS masz niewymienne dysze) jezeli po analizie potrzeb nadal potrzebujesz laser - HP uzywka (nowe sa drogie a do starszych sa tansze tonery) |
Jakieś szczegóły?
|
Cytat:
|
Aż takiej tragedii z kasą nie ma. Nowe, dobre i tanie :)
|
HP w ostatnim czasie daje dupy na prawie całym froncie, laptopy zatrważają, ale drukarki laserowe można brać, nawet używane. :taktak:
|
Za stówkę to używaną HP LaserJet 1020, 1015 czy 1010. Bardzo wytrzymałe maszyny. Może i w cenie kupi się nowy zamiennik za 20 zł i drukowania co niemiara ;)
|
Zadajesz tendencyjne pytania. Tania - znaczy MAŁO kasy. Ja bym ci odpisał, że stówkę pln :D
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:10. |