Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Jaka drukarka? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/jaka-drukarka-64348/)

ed hunter 11.04.2018 15:58

Jak się chce logo w kolorze, to kupić atramentówkę, która tanio wychodzi w eksploatacji, czyli stawiam na Brother, Epson ze zbiornikami, nadrukować papierów, kopert, a później w laserówkę mono to wsadzać.

czechoj 11.04.2018 15:45

grzeniu problem jest wtedy gdy drukuje się głównie dokumenty z kolorowymi dodatkami m.in. graficznymi np. logo firmy itp...

grzeniu 11.04.2018 14:40

Seku - na twoim miejscu zostawiłbym tego Canona do koloru a kupiłbym lasera mono.
Z tym prądem nie przesadzaj, policz ile stron miesięcznie drukujesz ile czasu i prądu to zje. Wyjdzie mało. W trybie stan by nie bierze nic (prawie). A głośność też znośna - mój laser jest cichszy od starych atramentówek, może nowe są cichsze.
Pogadaj z kimś kto ma i obejrzyj sobie jak to chodzi.

czechoj 11.04.2018 13:48

seku nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Fakt, laser/led zachowuje się głośno ale wyłącznie w trakcie pracy, w trybie oczekiwania/eco jest bezgłośna a nie wierzę, że przy pracy biurowej chwil spokoju jest mniej niż więcej :). Poza tym praktycznie wszystkie obecnie oferowane na rynku kombajny laserowe/ledowe oferują pełen wypas funkcji, które wymieniłeś jako ważne dla Ciebie (no może za wyjątkiem WiFi) a które nie występują w komplecie praktycznie w każdej opisanej przez Ciebie atramentówce, bo tu zawsze czegoś brak.
Ja bardzo chwalę sobie prace z OKI, często mam home office i zorganizowałem sobie właśnie małe biuro, mam wszystko co niezbędne by wykonywać swoje zadania (łącznie z dostępem do TVP Info) :> drukarkę włączam rano i często o niej zapominam bo jej nie słychać. Prądu też dużo więcej nie idzie bo czasem gdy nie ma mnie przez kilka tygodni w związku z delegacjami, to różnice w rachunku nie są szczególnie znaczące i zależą głównie od pory roku (zimą płacę do 200 zł więcej niż latem za dwa miechy). Wracając do drukarki w Oki jest szybki skaner dwustronny, ładne i szybkie wydruki również z duplexem, mnogość opcji wręcz przeszkadza w normalnej eksploatacji ponieważ wymaga wstępnego ustawienia. Jak na razie jedyny minus to, że nie umiem ustawić skanera by wrzucał materiały z podajnika automatycznego do jednego pliku, każda strona to odrębny plik.

seku 11.04.2018 13:18

czasami mam taka kwestie ze np. mam 100 stron i scan do PDF i scanuje godzinę...

przydał by się automat :)

mam ofertę że za 150zł oddam obecnego canona na servis i go zregenruja ze nie będą się przycinać koperty w górnym podajniku sam nie wiem czy warto ma już prawie 10lat.

laserówka to w moim wypadku nie porozumienie
to co pisałem o poborze prądu to wiadomo ale odgłosy i jest mega głośna normalnie w biurze gdzie jest XXX ludzi i wszystko huczy nie słychać ale mając biuro w domu gdzie cenie sobie błoga cisze i tylko szum wiatru w otwartym oknie jest dla mnie bezcenne

misiozol 11.04.2018 10:38

Jak najbardziej , ta drukarka nadaje sie do biura w celach drukowania tekstu i slabej jakosci wydruku kolorowego jak fax, o zdjeciach zapomnij i o dobrej jakosci wydruku ;)

seku 11.04.2018 09:20

tutaj nie mam możliwości do kasowania ale już się robi Śmietnik :P

wracając do drukarek stary Canon MG6150 miał Maksymalna rozdzielczość wydruku to 9600 x 2400 pikseli

a nowy Canon Seria MAXIFY MB5450 który mnie insertuje ma tylko
Maksymalna rozdzielczość druku

600 x 1200 dpi

podpowie ktoś jak to mam interpretować ?

czechoj 10.04.2018 19:23

czyli wszystko co chce seku :piwo:

siwymariusz 10.04.2018 19:12

tak ja pisze podajnik jest wkładany od spodu , chyba wchodzi 100 ark. Nie wiem jak z papierem na np wizytówki.
Jak to ma przemielić ?? Taca ma regulacje na formaty papieru . No i ma duplex.

czechoj 10.04.2018 16:06

Ilość załączników: 2
seku nie będę się spierał ale wg mnie to on ma dolny podajnik - zamykana kaseta. Mam w domu MFC-J870DW i podajnik jest zamykany, umieszczony od spodu drukarki
Załącznik 118286
Załącznik 118287

seku 10.04.2018 15:32

fajny ale podajnik tylko górny na papier.

siwymariusz 10.04.2018 13:12

Sam zastanawiam, się na kombajnem , dla córy kupiłem Brothera , póki co działa i opcja zastępczych tuszy działa. https://www.x-kom.pl/p/161784-urzadz...sb-gratis.html

seku 10.04.2018 11:28

dlatego dziele się swoja historia
niestety opis często jest mylący główny problem to ten podajnik papieru...

tak jestem zadowolony z X-COM nie raz u nich kupowałem

ed hunter 10.04.2018 11:10

Jednym słowem handel w Polsce normalnieje, konkurencja jest duża, lepiej żeby klient był zadowolony, niż ma rozpowszechnić swoją historię. ;)

siwymariusz 10.04.2018 10:46

To tylko chwalić , za takie załatwienie sprawy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:52.