![]() |
co powiecie na EcoTank ITS L4160
https://www.epson.pl/products/printe...specifications EcoTank ITS L6160 https://www.epson.pl/products/printe...specifications zastanawiam czym one sie różnią ? i jak zmusić stronę Epsona do porównania produktów |
oj tam oj tam
|
Cytat:
Cytat:
|
ładny ten Canon tyle, że koszty atramentów x10 w porównaniu do Epsona, jeśli dobrze rozumiem to na duży plus dwa odrębne pojemniki na kartki
|
ta OKI za duża jak dla mnie i kolor musi być czarna :-)
myślę nad Canon MAXIFY MB5450 |
Ja sobie ostatnio sprawiłem OKI MC573dn i jestem pozytywnie zaskoczony jakością wydruku grafiki. Mam również ledówkę Brother HL-3170cdw i różnica jakości wydruków jest znacząca (na korzyść OKI) choć nie ukrywam że Brother leci na zamiennikach.
Widzę jednak, że obecnie koszt wydruku atramentówki, nawet przy oryginalnych tuszach, jest niewielki. PS do końca marca br. jest taka promocja, że do drukarki są dwa tonery czarne gratis (każdy o wydajności po 7k stron) |
bo laserowa się grzeje mocno i huczy takie mam doświadczenie poza tym chce kolor
czechoj a polecasz coś ? |
Kolor, to pewnie jakies fotki. Ale tez czekam na propozyche - w sumie kwota nie padla jakas;)
|
Cytat:
|
Te epsony sa fajne ale strasznie ubogie.
|
1000mono +200 kolor
dzięki za dobra uwagę brak Duplexu dyskwalifikuje ta drukarkę |
Wpierw przyczepie sie do tego
Cytat:
Porownaj do modelu L386(ten mam w domu) - widze ze roznica tylko w podajniku - moj ma od gory i nie ma "prowadnicy" dla kartek i czasamo wejdzie ciut krzywo. Poza tym za 900zl(z tego co widze na szybko) to nawet duplexu nie dali. Ogolnie w rodzinie mamy dwa epsony L386 i sobie chwalimy(dalismy ok 500zl po cashback'u). |
Witam po 8latach trzeba wymienić Canona MG6150 od pewnego czasu zacina się tylny podajnik papieru...
używałem go na zamiennikach ostatnimi czasy na TFO a tak na wszystkimi co kupiłem. moje wymagania drukuje do 1000 kartek mono miesięcznie z czego z 200 kolor. musi mieć wifi fajnie by było żeby miał drukowanie ze smartfonów. USB czytnik kart nie koniecznie. koniecznie skaner używam codziennie i tyle co powiecie na temat EPSON EcoTank ITS L3070 jedyny minus ma mały podajnik na papier jaki dostrzegam na ten moment nie używam FAXu nie jest mi potrzebny nadruk na płytach był fajny na początku i nie używam obecnie. koniecznie atramentowa. |
Zalezy jak dla kogo ja drukuje mase w kolorze i mono, mam kolor kombajn laser , mono laser , 2 epsony z fabrycznym CISS i canona z ARC/samoresetujacymi sie chipami i tonarami ktore sie uzupelnia + 5 butli tonera activejeta po 500ml kazdy kolor , i wiecie co najlepiej i najladniej drukuje mi ten canon za 89euro kupiony z sieciowki :D
|
Wydruki na kolana nie kładą, przynajmniej 1,5 roku temu tak było, pewnie nic się nie zmieniło. Raczej nikt na tym zdjęć nie drukuje, chodzi o ładnie wyglądający papier firmowy, jakieś tabelki, wykresy, lub coś w tym stylu. Ja cały czas powtarzam, w domu starczy nono laser, a jak coś chce się w kolorze, to się do punktu idzie raz na rok, albo rzadziej.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:24. |