![]() |
Cytat:
Co do osoby prywatnej, zależnie od potrzeb, może być też firma (transport z firmy do firmy, lub z firmy do osoby prywatnej - chwilowo nie ma to znaczenia jak dla mnie, a możliwości są) |
Niecałe 2 tys. euro kosztowało kumpla wynajęcie TIRa z kierowcą i transport gratów z PL do Irlandii.
|
Jak już to coś prywatnie szukaj. Jak chcesz mogę Tobie pomóc.
No chyba, że bogaty jesteś :D domyślam się, że z UK to będzie ? :D |
a ja podepnę sie do tematu, a nie treści jakie obecnie sa poruszane.
Interesuje mnie transport ok 6-10 palet o masie 4-8ton z jednego z krajów UE do Polski (ok 1500km cała trasa), ma ktoś doświadczenia z firmami kurierskimi typu Raben? jakie to są koszta? |
bardzo dawno temu pracowalem w firmie, ktora przesylki realizowala siodemka
pewnego dnia wracam do domu i widze avizo dzwonie i slysze, ze towaru juz nie ma na aucie i mam sobie sam podjechac na drugi koniec Poznania odebrac paczke gorzej niz na poczcie :sciana: to na szczescie byl moj jedyny kontakt z ta firma kurierska |
Cytat:
|
Sporo rzeczy zamawiam do firmy, w której pracuje i najgorsze doświadczenie mam z Siódemką przed świętami kiedy to czekaliśmy na paczkę a oni powiedzieli że dla nich priorytetem jest dostarczenie paczek prywatnym klientom, a nie firmie i nasza paczka sobie przeleżała przez święta na jakimś magazynie, po otrzymaniu paczki nadarzyła się akurat okazja i potrzebowaliśmy nadać paczkę ale niestety trzeba było im wydrukować jakiś tam papierek, więc zrezygnowaliśmy i po telefonie do opeka wpadł kurier wypełnił papierki odręcznie i po problemie :)
Choć co do dostaw paczek przez siódemkę do domu to nie mogę narzekać ;) |
Z kurierami GLS umawiałem się już kilka razy telefonicznie na odbiór "z ulicy", było super, bo po prostu kurier mi mówił o której będzie w okolicy, ja podjeżdżałem te powiedzmy 2 kilometry i wszystko grało. Jedyny problem, to uzyskać numer do kuriera, dzwoni się do centrali i słucha przez dziesięć minut bla bla i tralalala...
|
wyslano: 2011-03-23, 17:32
doszlo: 2011-03-24, 9:32 GLS :) |
Cytat:
Akurat z GLS jako jedynego operatora zrezygnowała moja znajoma firma, bo normą stało się, że ktoś musi zostać po 18, aby czekać na kuriera. Oczywiście to może być lokalny problem, gdzie indziej może być zupełnie inaczej. O 22 do klienta końcowego też normalka, bo oni często pracują jako DG, więc mają taki "luz". |
A ja nauczyłem się zamawiać swoje rzeczy do firmy i problemu z odbiorem nie mam. :D
Do firm dostarczają do 15.00. |
Dostałem tracking id - jak bedzie pelne to wkleje ile szlo
|
do mnie kiedys UPS zadzwonil, czy mi pasuje o 22
pasowalo mi byl jak mowil :) |
Nie wiem, ale z usług różnych kurierów w Warszawie korzystam, jedynie kiedyś DHL przyjechał mocnym popołudniem, ale to było kilka lat temu. Wszystkie przesyłki prywatne, oni po prostu pracują tutaj w godzinach od 9 do 17, a ty masz się do nich dostosować. :]
Dlatego ostatnio przeprosiłem się z Pocztą Polską i jak tylko jest możliwość, to właśnie taką przesyłkę zamawiam. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:58. |