![]() |
Czym jezdzisz? troszke o rowerkach ;)
Siemacie :) dziwie sie ze nie ma takiego tematu tutaj.. przeszukalem troche forum jednak nic ciekawego nie znalazlem :) tak wiec.. mam nadzieje ze nie siedza tu tylko osoby ktore sa zapatrzone w komputery, ale takze osoby ktore czynnie uprawiaja sporty zwiazane z kolarstwem i rowerami :) Na czym jezdzicie? jak jezdzicie i gdzie jezdzicie?:) Zapraszam do ogolnej dyskusji o tym wspanialym sporcie ;)
Osobiscie jezdze na rowerku wheeler buddy 04 ktory ponad rok temu kupilem w sklepie :) w ciagu roku zmienilem juz 3/4 rowerka, a to jeszcze nie koniec :) Ogolnie jezdze w dirt/street.. ale poniewaz mam dosc duza rame 17cali to moge sobie podniesc siodelko i jechac w teren lub siodelko obnizyc i jechac poskakac :) Fotki swojego sprzetu wstawilem tutaj: http://rapidshare.de/files/20870559/rower.rar.html (nie zwracac uwagi na burdel w pokoju ;) ) a teraz troche opisu :) Rama: Wheeler Buddy 04 Widelec: Santour Duro po tuningu :) Hamulce: v-ki tektro Manetki: Shimano alivio Kierownica: Amoeba Borla 710mm Mostek: Truvativ Hussefelt '06 Korba: RPM 3 blaty, nie znam dokladnie modelu :) Pedaly/Platformy: Author APD-F59 Lancuch: hmm jakis KMC :P Suport: jakis truvativ maszynowy na kwadrat :P Przednia przerzutka: Shimano Sis.. bardziej robi za napinacz ;) Tylna przerzutka: Shimano Altus (juz padaczka) Kaseta: Sram 3.0 Tylne kolo: Piasta author a-gang, obrecz alexrims dx32, szprychy DT Champion 2.0 Oponki: standardowe do tego modelu.. i nie zamierzam ich zmieniac :) Siodlo: Wheeler Comp Pozdrawiam :) |
polowa tego co mam to shimano albo noname (czyt. to bede wymieniac :D) teraz jest niekompletny w czesciach czeka na fundusze i czas ;p
rama grand g250 + support korbowy accent (maszynowy) bb-7420st/kwadrat widelki rst gila 100mm hamulce noname vbrake :D (ale chce taraczowy na przodzie miec) manetko-hamulce + te wszystkie p.i.e.r.d.o.ł.y (dlaczego te słowo cenzuruje ?) do zmieny przelozen to shimano licznik cateye tomo xc oświetlenie author'a reszty nie pamietam bo go 2 miesiace nie widzialem :P rower na bezdroza/skoki w dol do 1m w sam raz fotek teraz nie mam - sprzet wybebeszony :D |
a ja nie mam roweru od 5 lat :P
i nie jezdze.. ..nie wiem czy jeszcze umiem? :D |
U ja tylko stary komunijny skladak (WIGRY) z 1976 (orginalny bez przerobek) parametrow nie pamietam bo instrukcja mi zginela :D
ale jezdzi.............. i nawet jak sie rozbujam :) to ...w tyle zostaja |
romet to byl moj pierwszy "duzy" rower :P przed nim mialem dzieciecy :P a po romecie jakiegos gorala z marketu :P i gorala, a potem kolejnego gorala i jeszcze nastepnego gorala z geanta, pozniej jeszcze jeden goral tyle ze z makro :P ostatni takze byl z geant :P a teraz wheeler :)
|
Od 9 miechów jeźdzę na czymś takim:
rama: lf dragstar 16" cameleon widelec: duro d 130mm przerzutka tyl: sh xt 2005r. przerzutka przod: sh xt 2005r. korba: turvativ hussefelt 22/32 z rockringiem pedały: ns pancake kiera: truvativ hussefelt 68mm mostek: truvativ hussefelt chyba 40mm manetki: sh deore lewa + prawa na 9 biegow kaseta: sh lx 2005r. piasty: sh deore hample: sh deore 520 z tarczami 160mm obrecze: double track opony: maxis larsenTT siodelko: author z dziurka ;) sztyca: zoom obejma siodelka: zoom rączki: author A wygląda tak: http://img490.imageshack.us/img490/9...97dr1hk.th.jpg P.S. Będę go chyba sprzedawał w najbliższej przyszłości :taktak: |
ja mam co***347; takiego:
http://img232.imageshack.us/img232/3613/rower7wa.th.jpg troch***281; brudny, szczeg***243;lnie w por***243;wnaniu z tym B@rtkowym. sk***322;ada***322;em sam, nie chce mi sie opisywa***263;, wszystko wida***263;, jak kto***347; chce wiedzie***263; wi***281;cej to pyta***263;. w***322;a***347;nie wr***243;ci***322;em z jazdy: krak***243;w->kryspin***243;w->s.w. ko***347;ciuszko->krak***243;w kto***347; z krakowa ch***281;tny do jazdy ? B@rtek: po co Ci taki rower ? je***378;dzisz 4x czy skaczesz? a mo***380;e jakie***347; triki umiesz ? edit: uprzedzam pytania: to czerwone z ty***322;u to nie moje. |
Ja jeżdżę oryginałem z KROSS'a Level A2 z czerwca 2005 roku.
Nie ma jeszcze roku a już 1200km pyknęło. Fotek nie mam, możliwe że wkrótce wrzuce edit :D Ostatnio z kumplami takie lipne filmiki kręcimy komurkami i mamy je na www.rower.rozkosz.com - nie śmiać się, to są pierwsze produkcje ;) Aha, rowerka używam do jazdy z kumplami, czasem po mieście z jakiś niewysokich murków się skoczy, ale częściej po płaskim. |
adams!
"wrzUce" - jak nie wiesz jak sie pisze to doinstaluj sobie plugina do sprawdzania postow, albo google.pl albo pwn.pl :| |
ja od 7 lat smigam na authorze mysticu.
jak na moje wymagania to calkowicie wystaczy. kiedys sie jezdzilo dosc sporo,ale to bylo w liceum, na studiach nie ma az tyle czasu na to, wiec teraz czysto rekreacyjnie. sprzet w rowerku(przydalaby sie modernizacja, bo elementy nieeksploatacyjne sa w wiekszosci oryginalne): rama- author mystic cr-mo widelec- rst 281 (cale 61 twardego skoku, bez regulacji ) przerzutka przod - XTR tyl - accera manetki - accera tez chyba oponki - ritchey Z-max bodajze (lyse juz prawie) hamulce - V-brake, nie pamietam firmy. naped - lancuch shimano jakis, kaseta nie wiem jaka,ale cos z dolnej polki korba - altus... aha no i pedaly i buty SPD ;) tego to bym akurat nie zamienil na zwykle pedalki... jest to tak wielki komfort...ze zle mi sie jezdzi bez tego. sprzet jak widac raczej nie z gornej polki,ale bardzo dobrze sie sprawdza jak dla mnie. ekstremalnym bikerem nie ejstem, rowera nie katuje. JAk sie dba, to wszystko pieknie dziala. wszystko przy rowerku robie sobie sam, sklep odwiedzam tylko w poszukiwaniu czesci. przydala by mi sie tylko alu rama, bo jednak to lzejsze..... |
ja jed***380;e no-name taki sprzed 3 lat amortami prz***243;d ty***322; :P
|
B@rtek
Ten Twoj bajk to tylko tak na pokaz czy jezdzisz na tym? ;) bo po fotce to widze ze moze ze 2 razy na niego wsiadles (jak bys wiecej jezdzil to chociaz bys starl farbe z pedalow ;) o schodzeniu z goleni gornych koloru czarnego nie wspominajac ;) ) i czemu chcesz go sprzedawac? Smartek no bez przesady.. Twoj post ine za duzo ma wplywu na ogolny temat ;) lepiej napisz czym jezdzisz ;) adams_a bez urazy.. ale nie polecam Ci skakac na full-u z marketu :) obys widelca przedniego nie polamal jak gdzies skoczysz.. nie chcial bys widziec mojego kumpla ktory skoczyl z 3 schodkow na czyms zwanym horizon... poprostu oderwala mu sie glowka w ramie od amortyzatora przy ladowaniu... skonczylo sie to tym ze polecial przez kiere.. znalezlismy go ze 3 metry dalej tak poobijanego ze go nieslismy do domu (nie chcial by po karetke dzwonic), potem przez 2 miesiace "plakal" ze go wszystko boli |
Hehe zdjęcie było robione w tamtym roku zaraz po złożeniu :P
Teraz wygląda już troszeczkę gorzej :taktak: @Neo farba z pedałów już schodzi, pomarańczowy pasek z opon jest już widoczny w 50% procentach i takie inne :taktak: Pozatym będę niedlugo do wymiany, bo łapią luzy :| @pops ogólnie to skaczemy z kumplami, bo chopki mamy, a teraz, będziemy budować speedbox'a :D |
Tak jak m***243;wi***322;em wstawiam zdjecia ;)
http://enrys.freehost.pl/20-05/Majowka%20015.jpg http://enrys.freehost.pl/20-05/Majowka%20017.jpg Neo A czy ja mam rower z marketu? To jest wypasiony rower ze sklepu, tylko szkoda ***380;e KROSS'a :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:56. |