Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   jaki zestaw prepaid? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/jaki-zestaw-prepaid-66432/)

Igloo 07.07.2006 14:52

co do mix'a to znajomi to maj***261; i co najmniej od po***322;owy lojalki licz***261; miesi***261;ce do ko***324;ca umowy. kr***243;tko m***243;wi***261;c niespecjalnie zadowoleni

Jabba the Hutt 06.07.2006 10:44

Ale jak masz tego mixa, to wida***263; korzysci***261; jest telefon za 1 z***322;. Niby jak zadeklarujesz 30 z***322; to niedu***380;o. Gorzej,***380;e 2 lata trzeba si***281; z tym prowadza***263;.

adams_a 06.07.2006 10:14

Cytat:

Napisany przez Ricki
Telefon na karte, czyli TakTak, Heyah, SimPlus, Pop itp możesz doładować za pomocą zdrapek, z bankomatu lub najwygodniej w domu z konta online. Mix to taka mieszanka abonamentu i telefonu na karte. Dostaniesz tu telefon za 1zł ale musisz podpisać lojalke. Co miesiąc masz rachunek jak w abonamencie, różnica jest taka, że z góry mówisz jaki limit chcesz mieć na miesiąc np 30 zł i jeśli się rozgadasz i skończą się środki na koncie to możesz doładować konto zdrapką i gadać dalej. Dla mnie to mało sensowne już lepiej jakiś abonament, tylko czy to się opłaca przy obecnych stawkach w taryfach prepayd

Dzięki ;) to już wiedziałem dawno.

Ale babka mi wciskała, że nie moge doładować mix'a dowolną kwotą. Chodzi mi o doładowywanie elektroniczne w punkcie Plusa.

A teraz znalazłem coś takiego:
Cytat:

Napisany przez http://plusgsm.pl/promocje/mix_plus/
Ile to kosztuje?

Wybierasz ilość zasileń, do jakiej się zobowiązujesz 24, 30 lub 36. Minimalne miesięczne zasilenie to 30 zł brutto. Możliwe są zasilenia nominałami telekart 30 zł, 50 zł, 100/115 zł lub 150/180 zł oraz pozostałymi metodami zasileń dostępnymi w usłudze SIMPLUS. Dla uczestników promocji mixPlus zasilenia nominałem 50 zł premiowane są dodatkową kwotą 5 zł. Sam wybierasz nominał oraz częstotliwość zasileń. Każde zasilenie przedłuża ważność konta o 30 dni.

Igloo 06.07.2006 09:03

telefon wedle uznania ale jakas nokia, 3510i jest prosta w obsłudze (teściowa daje radę :P) a sieć Sami Swoi ciągle najtańsza.
dla porównania:
Simplus Team7
Simplus Easy
Tak Tak
POP
Orange GO
Heyah (pdf 95kB)

Sam jade na Samych Swoch i jest dobrze, praktycznie niespotkałem sie z brakiem zasięgu a sieć nie płata figli.

Ricki 05.07.2006 20:32

Cytat:

Napisany przez adams_a
No właśnie o to mi chodzi. Ale ja nie chce używać zdrapek, bo chce komuś doładować. Jest przecież możliwość elektronicznego doładowania, czy to w punkcie Plusa, czy to np. za pomocą bankomatu. Wiem, że to działa do Simplusa, ale nie wiem jak to jest z mix'em.

Telefon na karte, czyli TakTak, Heyah, SimPlus, Pop itp możesz doładować za pomocą zdrapek, z bankomatu lub najwygodniej w domu z konta online. Mix to taka mieszanka abonamentu i telefonu na karte. Dostaniesz tu telefon za 1zł ale musisz podpisać lojalke. Co miesiąc masz rachunek jak w abonamencie, różnica jest taka, że z góry mówisz jaki limit chcesz mieć na miesiąc np 30 zł i jeśli się rozgadasz i skończą się środki na koncie to możesz doładować konto zdrapką i gadać dalej. Dla mnie to mało sensowne już lepiej jakiś abonament, tylko czy to się opłaca przy obecnych stawkach w taryfach prepayd

adams_a 05.07.2006 19:39

Cytat:

Napisany przez epol
Mix polega na tym, że masz załadowac konto co ileś tam kwota deklarowana, a potem korzystasz jak Ci braknie ze zwykłych zdrapek.

No właśnie o to mi chodzi. Ale ja nie chce używać zdrapek, bo chce komuś doładować. Jest przecież możliwość elektronicznego doładowania, czy to w punkcie Plusa, czy to np. za pomocą bankomatu. Wiem, że to działa do Simplusa, ale nie wiem jak to jest z mix'em.

Ricki 05.07.2006 16:11

Cytat:

Napisany przez Eliasz
i ja też bym był za tą nokią. Troche ponad miesiąc temu musiałem wybrać coś dla taty, bo jego stary telefon padł. Wybrałem właśnie tą nokie :spoko: Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz coś jeszcze na gwarancji

aaa i do tego weź jakiś starter tak-taka :D

Ja tez, bo ma wyraźną klawiature, a to ważne dla osób starszych i długo trzyma bateria, bo nawet do tygodnia. Co do operatora, to chyba taktak z happy taniej po 8 miesiącach. Stawka jest wtedy 59 gr do innych GSM'ów a wsieci i na stacjonarne sa pakiety (bezterminowe) gdzie minuta wyjdzie 29 gr lub nawet 20 gr, minuta wymienna na 4 smsy w sieci i do heyah. Poza sieć sms po 16 gr. Takiego startera można wyrwać na allegro z już aktywną taryfą.

epol 05.07.2006 15:37

Cytat:

Napisany przez ro29
Jeśli operator obojętny - to wybierz drogą losową ;) - a bardziej na serio - podejrzewam, że starsza osoba będzie głównie dzwoniła - a nie pisała sms'y - i nie będzie się chciała bawić w jakieś pakiety itd. - to wtedy wybierz ofertę z najtańszymi stawkami podstawowymi - np. Sami Swoi - zwłaszcza jeśli sporo rozmawia ze stacjonarnymi ...

Dobra uwaga, wszyscy zapominają o tym operatorze, a to on właśnie jest w takich przypadkach godny uwagi.

ro29 05.07.2006 13:05

Witam !

Cytat:

Napisany przez cubic
telefon musi byc prosty w obsludze i miec przejrzysty ekran[dla starszej osoby] oraz dlugi czas czuwania. cena do 350zl. operator obojetny

Jeśli przejrzysty ekran - to raczej obowiązkowo kolorowy tylko - co niestety obniża czas czuwania - ale około 5-7 dni średnio to i tak nie jest chyba źle ;)
Te Nokie, które polecali koledzy - ciekawe są ;)

Jeśli operator obojętny - to wybierz drogą losową ;) - a bardziej na serio - podejrzewam, że starsza osoba będzie głównie dzwoniła - a nie pisała sms'y - i nie będzie się chciała bawić w jakieś pakiety itd. - to wtedy wybierz ofertę z najtańszymi stawkami podstawowymi - np. Sami Swoi - zwłaszcza jeśli sporo rozmawia ze stacjonarnymi ...
A co do pozostałych ofert - są zbliżone - i sporo tutaj zależy w jakiej sieci ma się najwięcej znajomych - w sumie to - jeśli ma być dla starszej osoby - to poleciłbym jeszcze Simplusa z taryfą TEAM7 - jeśli ma sporo znajomych w Plusie - raz można wklepać numery i jest o połowę taniej z chyba aż 7 numerami w Plusie ....
Piszę tak, to sam wiem, że starsze osoby nie chcą się zazwyczaj bawić w pakiety itd.

Pozdrawiam
ro29

Patrix 05.07.2006 12:47

ja tam polecam heyah ;)

epol 05.07.2006 12:11

Cytat:

Napisany przez adams_a
I teraz pada moje pytanie: Czy jest możliwośc doładowania mixa dowolna kwotą, czy tylko tą co ma się w umowie?

Mix polega na tym, że masz załadowac konto co ileś tam kwota deklarowana, a potem korzystasz jak Ci braknie ze zwykłych zdrapek.

A odnosząc się do pytania głownego to dal osoby starszej jakaś Nokie wybierz.

adams_a 05.07.2006 10:33

Że tak sie podepnę, ale nie bedę juz kolejnego temtu zakładał ;)

Wstąpiłem ostatnio do jednego z salonów plusa w moim mieście, siadam na wygodnym foteliku i zaczyna sie rozmowa z miłą pania:

-Chciałbym doładować komuś elektronicznie konto.
-Zna pan numer? (ździwiełem się :ysz: )
-Oczywiście.
-Jest to numer simplus, czy mix?
-Mix.
-Dobrze, to za jaką kwote chce pan doładować?
-Za 20zł (wyciągam kase)
-Nie ma takiej możliwości (znów się ździwiłem) bo są tylko mixy 30 i 50.
-(ja mówie)Nie chce doładowywać konta tą kwotą co ma się zapisaną w umowie, tylko chce doładować, tak jak simplusa, dowolna kwotą.
-Nie ma takiej możliwości.
I tu skończyła się miła rozmowa :haha: bo już mi się nie chciało z nią kłucić, przejde się do innego salonu.

I teraz pada moje pytanie: Czy jest możliwośc doładowania mixa dowolna kwotą, czy tylko tą co ma się w umowie?

Bo moim zdaniem można doładować dowolną, ale moge się mylić.

mensir67pl 05.07.2006 10:10

Bierz cos er-y cos tam reklamuja FAN 0,29 pln

Eliasz 05.07.2006 10:09

Cytat:

Napisany przez mgit
jak dla starszej osoby kup nokie 3100+nową baterie koszt nie wielki do tego zależnie albo heya, albo simplus

A tak pozatym czemu akurat zestaw ??? zestaw zawsze wychodzi drożej niż kupić osbno fona+pakiet startowy ;)

i ja też bym był za tą nokią. Troche ponad miesiąc temu musiałem wybrać coś dla taty, bo jego stary telefon padł. Wybrałem właśnie tą nokie :spoko: Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz coś jeszcze na gwarancji

aaa i do tego weź jakiś starter tak-taka :D

mgit 05.07.2006 09:54

jak dla starszej osoby kup nokie 3100+now***261; baterie koszt nie wielki do tego zale***380;nie albo heya, albo simplus

A tak pozatym czemu akurat zestaw ??? zestaw zawsze wychodzi dro***380;ej ni***380; kupi***263; osbno fona+pakiet startowy ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:10.