![]() |
Hmmm... a czy jakakolwiek karta obsługuje PLP z pudełka?
Google nie daje jednoznacznej odpowiedzi, często odsłyła do programu SoftTH. |
no i dupa ... :(
nv surround nie obsługuje konfiguracji PLP możne być tylko PPP, LLL i odwrócone <- twz sralnik |
A mi po głowie chodzi coraz częściej, aby w nowym kompie zamontować.... integrę Intela lol...
Poważnie. Mają najlepsze wsparcie dla Linuksa, znikomy pobór prądu a wydajność OpenCL o dziwo bardzo dobra. http://www.tomshardware.com/reviews/...ew,3521-3.html Na oddzielnej karcie można zaoszczędzić kilka stówek i kilkaset wat - i zamiast tego wziąć topowy procek który przyda się zawsze. Oczywiście nie do gier :taktak:. No i jeżeli użycie integry eliminuje overclocking to rozwiązanie odpadnie od razu. Zobaczymy jak to się rozwinie, jeszcze kompa nie zmieniam :) |
dzięki sobrus@ :piwo:
zamówiony wieczorem unboxing a jeśli chodzi o kwestie btc to lepiej wydać 275$ np na ASIC Butterfly Labs 5GH/s ktory pobiera 30W niz zestaw ati w cfx |
W końcu się okaże że całe BTC było globalnie nieopłacalne, bo ilość pochłoniętego prądu przewyższa ich wartość :rotfl:
Myślę że 660 będzie dziś lepszym wyborem :taktak: |
Cytat:
Przy obecnej trudności (difficulty) wynoszącej 21335329 karta wydobywa 0.01 bitcoin'ów na dzień, 0.28 bitcoin'ów w ciągu miesiąca, a 1BTC można wydobyć średnio co 110 dni. Kopiąc solo kartą Radeon HD 7870 blok (25 BTC) można trafić średnio co 2755 dni. Karta podczas pełnego obciążenia pobiera moc około 180 W, a w ciągu miesiąca zużycie prądu elektrycznego wynosi 131 kWh. Koszt prądu za miesiąc wynosi około 79 PLN. Według powyższych danych przy obecnej trudności wydobycia i kursie BTC oraz kosztach ponoszonych za zużycie energii elektrycznej, mining kartą Radeon HD 7870 jest nieopłacalny |
do pracy, ale nie sama praca chyba człowiek żyje
|
Do bitcoinów to chyba lepiej ATI, ostatnio ta firma specjalnie dostosowuje swoje karty do tego celu...
A tak poważnie - jak chcesz odpalać gierki na kilku monitorach to od razu polecę Titana :szczerb:. Coś mi się pomyliło, że to miało być do pracy... |
Pewnie bitcoiny będzie produkował :>
|
gtx650 obsługuje max 3 monitory zresztą tak jak hd7750
nad hd7770 się poważnie zastanawiałem ale jak bym odpalił jakąś gierkę w eyefinity to bym pewnie przeżył załamanie nerwowe na gtx660 nie będzie tez super płynności ale zawsze można physx wyłączyć |
O rany, co Ty będziesz na tym robił że instalujesz takie potwory :D
Ja do komputera do pracy kupiłbym HD7750, max HD7770, lub GTX650 a nie takie odrzutowce lol. No chyba że faktycznie chcesz przeprowadzać jakieś symulacje :D\ Z tych dwóch potworów lepszy jest dżifors, tym bardziej że ma PhysX i CUDA. Jest sporo szybciejszy a pobór mocy tylko minimalnie większy. Obie te karty są podkręcone. |
Ta pierwsiejsza ładniej wygląda. :D
:mruga: |
no dobra ta
MSI GeForce GTX 660 2048MB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-E (1098/6008) (wer. OC - OverClock) (wentylator Twin Frozr III) N660 TF 2GD5/OC G http://www.net-s.pl/obrazki_n/g31500...3_315579_8.jpg czy ta VERTEX AMD Radeon HD7870 2048MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (1000/4800) VX7870 2GBD5-2DHX http://www.net-s.pl/index.php?id=102...2_311174_1.jpg |
ATI bardzo dobrze sobie radzi w GPGPU.
Ale jeżeli dany program wykorzystuje tylko interfejs CUDA to z ATI po prostu nie zadziała. Dlatego najlepiej upewnij się z jakiego interface korzysta oprogramowanie którego używasz. W idealnym przypadku powinno to być OpenCL, wtedy można kupować co się chce. |
Ilość załączników: 2
no to trochę nakopałem w sieci
jeśli chodzi o testy opencl to sprawa nie jest dla mnie do końca jasna ati łoi dupę nvidi np w luxmark v2.0 Załącznik 62666 już w cs6 nie jest tak różowo http://images.pugetsystems.com/image...800&height=800 wydajność to jedno ale nadal pozostaje sprawa możliwości dwóch technologii ati eyefinity albo nvida surround czy będą potrafiły wyświetlić obraz na 4 monitorach w segmencie PLPL przy rożnej rozdzielczości Załącznik 62667 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |