Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   dług przez allegro w Intrum Justitia (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dlug-przez-allegro-intrum-justitia-67859/)

andy 09.12.2006 00:43

:locked:

Patrix 09.12.2006 00:39

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 714193)
Na klasówce nigdy nie ściągałeś/Aś, zawsze zatrzymujesz się na czerwonym świetle itd. Itd. Według mojej filozofii :D trzeba kombinować jak się daje.

miej honor i skończ temat bo z każdym postem jestes wiekszym dzeciuchem.

za sciaganie w ameryce wylatujesz ze szkoly, nie mowiac o tym, że oszukujesz sam siebie; dałbyśsie pociąć lekarzowi, który ściągał ?!

Na czerwonym świetle sie stoi baranie.

Każde Twoje słowo ewidentnie pokazuje brak odpowiedzialności we wszystkim, z choinki sie urwałeś nie znasz życia i ogólnie panujących zasad.

brak słów.

zene_k 09.12.2006 00:34

:gerda:

Francis Drake 09.12.2006 00:23

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 713983)
to ja też jestem ostatnią osobą.
dorośnij najpierw a potem coś rób, co wymaga podstaw odpowiedzialności.
nie potrafisz sam się nauczyć to komornik cię nauczy.
rachunki trzeba płacić, bo to nie czyjeś widzimisie tylko opłata za usługę.

Najpierw przeczytaj za co TERAZ mam zablokowane konto :D a później wypisuj swoje złote myśli, dokładnie znam regulamin allegro. Nie robie tego z niewiedzy zasad tam panujących tylko z inaczej rozumianej oszczędności :D . A co do wypowiedzi Rei mam takie pytanie. Czy zawsze działasz według zasad ? Na klasówce nigdy nie ściągałeś/Aś, zawsze zatrzymujesz się na czerwonym świetle itd. Itd. Według mojej filozofii :D trzeba kombinować jak się daje.

A co do mojego pytania BARDZO proszę wypowiadać się na temat a nie dawać mi GENIALNE rady. Zaraz pewnie pojawią się wypowiedzi ***8222; no tak kombinował to ma na co zasłużył ***8222; może i tak, ale musi być to wpisane w ryzyko.
Chce zaznaczyć że oczywiście nie mam PRETENSJI do allegro czy użytkowników tylko chcę znaleźć najlepsze wyjście i miałem nadzieje że ktoś mi pomorze ale jednak się przeliczyłem. Nie to forum, tutaj dostaje się rady odstające od rzeczywistości i ochrzan za coś czego ty nie pochwalasz i nie robisz wiedz wychodzisz z założenia że inni też nie powinni :haha: . JEST TO POPROSTU DLA MNIE ŚMIESZNE.

Pozdro l

REi 08.12.2006 19:04

Ja *******e - Francis nie bierz tego do siebie ale takiego trola dawno nie widzialem - kiedy dotrze do ciebie ze to ty zawiniles i to nie wina allegro ani zadnego z userow ze nie rozumiesz tak prostej rzeczy jak regulamin allegro. Wiec nie odszczekuj tylko przemysl swoja pozycje.

ed hunter 08.12.2006 14:26

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 713927)
Ostatnią osoba od której chciałbym dostać odpowiedz to ty, wiedz swoje cenne uwagi i rady zachowaj dla siebie.

to ja też jestem ostatnią osobą.
dorośnij najpierw a potem coś rób, co wymaga podstaw odpowiedzialności.
nie potrafisz sam się nauczyć to komornik cię nauczy.
rachunki trzeba płacić, bo to nie czyjeś widzimisie tylko opłata za usługę.

pops 08.12.2006 12:51

Cytat:

Ostatnią osoba od której chciałbym dostać odpowiedz to ty, wiedz swoje cenne uwagi i rady zachowaj dla siebie.

dziękuję za wyróżnienie, czuję się zaszczycony :uklon:

polakT 08.12.2006 11:28

Cytat:

Ale ma niestety 100% racji... nie kombinuj - 2003-11-15 19:58:18 to jest data rejestracji... mialem do tej pory jedynie przypomnienie o zaleglosciach...., ale zawieszenie czy cokolwiek innego... nieee...

uczciwi nie maja problemow

Francis Drake 08.12.2006 11:25

Cytat:

Napisany przez pops (Post 713843)
dzieciak, który to już raz ci konto zawiesili ? może w końcu będziesz się stosował do regulaminu, co ? ja mam tam konto już jakieś 3 lata i jeszcze nie miałem z nimi problemów. oni w ten sposób zabezpieczają się przed oszustami i ja na przykład się cieszę, że blokują konta za takie numery, bo jest wtedy mniejsza szansa, że trafię na jakiegoś oszusta.

uczciwi problemów nie mają

Kris 08.12.2006 09:09

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 713842)
witam, miałeś ktoś taką przygodę ? moje pytanie brzmi jakie są szanse za odblokowanie konta ? Trzeba przedstawić wielka skruchę czy trzymać się wersji że o niczym nie wiem. :-) ?

(...)

:czytaj: czytaj regulamin i postępuj w/g niego i nie będziesz miał problemów. A najlepiej zapytaj u źródła czyli Allegro.

Cytat:

Napisany przez Allegro
ARTYKUŁ 14. USUNIĘCIE UŻYTKOWNKA
14.1. Allegro zastrzega sobie prawo do zawieszenia konta Użytkownika, który łamie którekolwiek z postanowień niniejszego Regulaminu, a w szczególności zastrzeżenie sprzedaży poza aukcją, spamming, reklama konkurencyjnych serwisów aukcyjnych oraz używanie słów powszechnie uznawanych za obelżywe.
14.2. Osoba, której konto zostało zawieszone, nie może ponownie zarejestrować się bez uprzedniej zgody Allegro.

pops 08.12.2006 00:24

Cytat:

Napisany przez Francis Drake (Post 713842)
witam, miałeś ktoś taką przygodę ? moje pytanie brzmi jakie są szanse za odblokowanie konta ? Trzeba przedstawić wielka skruchę czy trzymać się wersji że o niczym nie wiem. :-) ?

dzieciak, który to już raz ci konto zawiesili ? może w końcu będziesz się stosował do regulaminu, co ? ja mam tam konto już jakieś 3 lata i jeszcze nie miałem z nimi problemów. oni w ten sposób zabezpieczają się przed oszustami i ja na przykład się cieszę, że blokują konta za takie numery, bo jest wtedy mniejsza szansa, że trafię na jakiegoś oszusta.

uczciwi problemów nie mają

Francis Drake 08.12.2006 00:13

Witamy,

Konto o nazwie "*********" zostało zablokowane , wszystkie wystawione przedmioty automatycznie usunięte, a aktualne oferty kupna na przedmioty innych Użytkowników anulowane.

Powodem zawieszenia konta są próby dokonywania sprzedaży wystawionych towarów "poza Allegro" (stwierdzone fakty bądź informowanie o możliwości takiej sprzedaży w opisach wystawionych przedmiotów). Jest to niezgodne z obowiązującymi na Allegro zasadami.

Informujemy także, że mimo zawieszenia konta Użytkownik jest zobowiązany uregulować ewentualne należności w stosunku do Allegro (jako że powstały one w okresie aktywnej działalności w serwisie).

Jeśli masz wątpliwości i chciałbyś odpowiedzieć na ten e-mail, skorzystaj z poniższego odnośnika do formularza kontatkowego:

http://ssl.allegro.pl/contact/bwcont...=*********&t=1

Uwaga: kontakt w inny sposób niż poprzez powyższy odnośnik (link) może znacząco wydłużyć czas reakcji.

--
Z poważaniem,
Zespół Allegro

ed hunter 27.11.2006 21:31

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 709776)
Zalezy jeszcze jaki "malolat".
Czasami niektorzy nastolatkowie moga byc bardziej odpowiedzialni niz >18..

PS. dzisiaj przelalem przypadkiem o 10zl za duzo.. grr

nie chodzi mi o dojrzałość nastolatków, dobrze wiem jakie są różnice.....pozdrawiam tych bardziej dorosłych niż ja :smile:
ale regulamin allegro mówi jasno - 18 lat, ni sekundy wcześniej.

Smartek 27.11.2006 21:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 709737)
tylko męczy mnie od dawna pytanie - jak allegro.pl może zweryfikować wiek?

ochrona danych osobowych to uniemożliwia...a wystarczy, że się zgadza imię, nazwisko i adres - rejestracja gotowa, przychodzi poczta i małolat szaleje...

Zalezy jeszcze jaki "malolat".
Czasami niektorzy nastolatkowie moga byc bardziej odpowiedzialni niz >18..

PS. dzisiaj przelalem przypadkiem o 10zl za duzo.. grr

pawelblu 27.11.2006 20:37

Cytat:

Napisany przez zene_k (Post 709710)
Co, Ty za g***322;upoty piszesz? Czym wed***322;ug Ciebie jest nie dotrzymanie umowy, jak nie oczywist***261; szkod***261; dla drugiej strony?

Ale jakim prawem szkoda ma wynikac z niewaznej umowy ??

Kodeks cywilny:

Art. 15, 17, 18 a 20 sie nie stosuje.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:18.