![]() |
Tylko i wyłącznie CRT. Najlepiej 100Hz, z obsługą wszystkich regionów i progresive scan. Wiele razy o tym było już. Nic się w tej materii nie zmieniło i raczej nie zmieni nawet na OLED/DLED (czy co tam nas czeka w najbliższej przyszłośći - laserowe, holograficzne... karramba ;]).
FullHD to po prostu LCD, który potrafi przyjąć i wyświetlić 1080p Na takim telewizorze gry na PS2 będą wyglądać źle. |
Odświeżam temat, bo sama zastanawiam się nad kupnem tv do ps2. Warto brać dla samej konsoli tv z fullHD? Czy to poprawia jakość grafiki? Czy może to wywalenie pieniędzy w błoto?
Oczywiście wszystko w kontekscie ps2 :) Pozdrawiam |
Z TV projekcyjnymi nigdy nie mia***322;em do czynienia.
Generalnie jednak LCD odradzam ze wszechmiar. |
witam,co chce kupi***263; tv i co my***347;licie o tym? http://allegro.pl/item278908654_tele..._wa_sklep.html
oczywi***347;cie patrzcie pod wzgl***281;dem ps2,dzi***281;ki z g***243;ry |
Cytat:
http://www.planetomni.com/MSTV_SONY_kv-29fx30_DTL.shtml |
czemu nie?16:9 jest, w sumie dokladnego opisu tego tv to nigdzie nie znalazlem
|
Cytat:
|
kupilem od kolegi.dokladny model KV-29FX30K
|
A jeśli można spytać gdzie dostałeś w tak dobrej cenie ten TV? Bo sam zastanawiam sie nad zakupem używanego - nie potrzeba mi nówki żeby cieszyć się dobrej jakości obrazem.
|
a uzywki?ja kupilem 29 calowego sony 4 letni(4 lata temu kosztowal 2800:), a teraz dalem za niego 450zl.panorama,16:9,nicam
|
Cytat:
|
Mam 50 Hz PHILIPS. SPrawdze popoludniu co to za model i napisze, bo aktualnei nei pameitam. Ekran wypukly, zaden plaski. Panorama. Swietnie sie na nim gra - automatycznie przelacza sie z PAL na NTSC przy wczytywaniu gry z danego regionu. Przyjemne to i jest przed czym siasc - bo duze. Granie na nim to przyjemnosc! Rok temu kosztowal 1800 zl, wiec sadze ze obecnie bedize w Twoim pulapie cenowym, zwlaszcza ze wszyscy przesiadaja sie na LCD, wiec CRT tanieja...
|
Zamiast konkretnych marek to podawalibyście koledze modele - to więcej mu pomoże. A taka prawda, że dobrze by było gdybyś sam po prostu wybrał się do sklepu RTV (nie Media i inne gdzie cała wielka półka leci na jednym sygnale i każdy z telewizorów prezentuje się co najmniej marnie). Świetnie by było gdyby źródłem sygnału było DVD jakieś - wtedy miałbyś pojęcie jak może mniej więcej wyglądać sygnał z Twojej czarnulki.
|
Cytat:
...to oczywiscie joke ;] Za 700zl?hmm powiem tak kup sobie philipsa ewentualnie jakiegos plaskiego LG z jego filtrami,albo Sony trinitronka 21' tez dobrze wyjdzie ;) |
Cytat:
edit: walcowaty jak stare Sony :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:43. |