![]() |
Głupi nie głupi, ale niespodzianka się udała.
Zaskoczenie było. :P Pozostaje mieć nadzieję, że awarie się nie będą zdarzały. Przy Neostradzie nie było nigdy problemów z łączem, więc może teraz też się uda przeżyć bezproblemowo i nikt złośliwie nic nie popsuje ;) A to z dzisiaj - ciągle działa: http://www.speedtest.net/result/1008879926.png To 666 daje do myślenia :hmm: || |
Z tą kamerką, to głupi pomysł mieli. :jezyk:
A z awariami jest tak jak Promi pisze, kumpel walczy z nimi już 3 tydzień, co chwila coś się dzieje, ale linia jest Tepsy, a oni mają klientów Netii w... poważaniu. :> |
Cytat:
Potem to wyglada Ty zglaszasz awarie do neti > neti ado PTSA> i dopiero sie cocs dizeje|| powodzenia, oby jak najmniej awarii lacza |
Faktura jest. Wszystko tak, jak w umowie: abonament + 20zł opłata aktywacyjna + 1zł za router.
Internet ciągle chodzi, jak powinien. I przysłali prezent - kamerkę :P |
Pozostaje czekać na fakturę za usługę, oby nie naliczyli cudzych abonamentów albo kwot z kosmosu tak jak mi, bo odkręcenie tego trwa miesiącami ;).
pozdrawiam |
I stało się!
U rodziców chodzi już Netia. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczony! Wszystko odbyło się szybko i sprawnie. TP nie robiła kłopotów, a Netia się nie ociągała. Wczoraj TP odłączyła Neostradę, w tym samym momencie mama dostała smsa, że internet od Netii już jest i może go aktywować. No i co tu dużo gadać. Działa! Działa dokładnie tak jak powinno. :spoko: http://www.speedtest.net/result/974351195.png |
Plan socjalny jak sama nazwa wskazuje jest dla osób które wykażą odpowiednio bardzo niski dochód.
Dlatego na niego bym nie liczył. Telefon stacjonarny to 100% przeżytek. Mając internet można sobie założyć za tą cenę kilkadziesiąt linii VoIP które działają tak samo. Tepsa nie umie sie odnaleźć w nowej rzeczywistości. Telefon stacjonarny niech sobie mają osoby które chcą (starsze itd), reszcie wystarczy sam internet. |
moze byc
Ilość załączników: 1
:Pdo chatu;)
|
Cytat:
Ile zawieszenie łącza kosztuje to już zadzwońcie to TPSA lub regulaminu w pdf poszukajcie w Internecie sobie. Sam miałem taniec trzech operatorów na jednym łączu z TP i nic załatwić nie mogłem (tylko droga pisemna i brak punktu obsługi w miejscu zamieszkania). Jednym słowem trzeci świat, biurokracja i wszystko zablokowane oraz kupa nerwów, strata czasu i pieniędzy. Najlepszy net na światłowodach chyba Japonia ma teraz i Skandynawia dobry upload'zik za pieniądze rozsądne. Kod:
Co ma abonament w TPSA do internetu w Netii?Tutaj ewidentnioe jest prawo naginane na starym regulaminie bezprawnym. Skoro oni go nie chcą zmienić sami to musi to nastąpić sądownie. |
Ale wciąż telefon trzeba mieć.
Aby utrzymać łacze wystarczy telefon za 25zł. Ale internet za 90zł - nie. :sciana: |
ja mam łącze tp, telefon w dialogu (abonament chyba ze 25 zł) i internet 10 mb od neti (za 69 zł msc), jedyne co mnie w****ia to to, że jest to internet "do" 10mb i w porywach chodzi jak 8mb, ale cóż, takie są zastrzeżenia w umowie :sciana: *****, ale wolniejszy od poprzednich 6mb nie jest :P
|
Teraz TP nie może uznać, że nie ma powodu utrzymywać łącza. Muszą udostępnić. Telefon trzeba mieć albo od TP albo od innego operatora świadczącego usługę na ich łączach. Wysokość abonamentu podobno nie gra roli.
A to z regulaminu internetu od Netii: Cytat:
|
Abonament telefoniczny w TPSA musi być, ale moze być dowolny.
Łacze należy do TPSA i jeżeli nie będą widzieli powodu, by to łącze utrzymać, to utrzymywać nie będą. Oczywiście TPSA słynie z utrudniania życia klientom, także nie zdziwie sie jeżeli wyłączą ADSL na tej linii dopóki ktoś nie kupi abo za 49zł albo ich nie opieprzy i pogrozi UOKiK. |
Owszem.
Moja mama ma tel. u innego operatora niż TP, płaci 30zł miesięcznie i nikt jej takich głupot nie opowiadał |
Czyli rozumiem, że mają powiedzieć panu z TP żeby się od.......... i nie gadał głupot? Dzięki !
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13. |